Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας θανος
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

θανος

RetroJunkie™
Αντιδράσεις
672
ενας θεσμος που υπαρχει ακομα στα σχολεια κυρια δουλεια του συλλογου ειναι να ασχολειται με τα προβληματα του σχολειου (επιδιορθωσεις αγορες υλικων) και των μαθητων ομως παντα σε εμενα τουλαχιστον εμοιαζε σαν την προσπαθεια καποιων να αποκτησουν ενα αξιωμα και μπορω να πω οτι μερικες φορες νευριαζα κιολας οταν τους εβλεπα αφηστε που τα παιδια τους μας κοιταζαν αφ υψηλου λες και ηταν διαφορετικοι απο μας μονο και μονο επειδη ειχαν τους γονεις τους στον συλλογο και πιστευαν οτι μπορουσαν να να κανουν οτι θελουν εχετε συμμετασχει ποτε η θυμαστε κατι αντιστοιχο απ τους συλλογους αυτους??

Αχχχχχχχ....

Πονεμένη ιστορία.....

Η μάνα μου ήταν δραστήριος άνθρωπος, κι έτσι ήταν στο σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του σχολείου, ήδη από την εποχή που πήγαινε δημοτικό ο αδερφός μου. Μέχρι την έκτη δημοτικού, η μητέρα μου ήταν στο σύλλογο, μέχρι που έγινε πρόεδρος του συλλόγου.

Αυτό, φυσικά, δεν πέρασε απαρατήρητο από παιδιά του άλλου τμήματος, ακόμα και από παιδιά της τάξης μου.

Εγώ, φύσει συνεσταλμένο παιδί, αλλά και διάολος κατά περίσταση, δεν εκμεταλλεύτηκα ποτέ το "αξίωμα" αυτό, ούτε είχα όρεξη να το διατυμπανίζω. Ίσα ίσα αισθανόμουν άσχημα μερικές φορές το να θεωρούν οι άλλοι ότι έχω προνόμια.

Μέσα σε όλα, τυγχάνει να ήμουν αριστούχος στο δημοτικό, γιατί γενικά το 'χα με το διάβασμα. Κάτι που είχε ως αποτέλεσμα στην έκτη δημοτικού να γίνω σημαιοφόρος. Παρότι στάθηκα πραγματικά τυχερός, μιας και έγινε κλήρωση ενώπιον των αριστούχων παιδιών της τάξης μου, που διεκδικούσαμε τη σημαία, και δασκάλων και του διευθυντή, υπήρξαν κατηγορίες από το άλλο τμήμα, αλλά και από έναν "φίλο" μου που διεκδικούσε κι εκείνος τη σημαία, ότι η κλήρωση ήταν στημένη και ότι είχε μεσολαβήσει η μάνα μου για να πάρω τη σημαία.

Τα κλάματα δεν τα έβαλα, αλλά προφανώς και με ενόχλησε αυτή η επίθεση. Μη σου τύχει, λοιπόν...

Στο δια ταύτα, στο σχολείο μας, θυμάμαι, ο συλλογος οργάνωνε τις διάφορες φωτογραφήσεις και τα ημερολόγια που μας μοίραζαν κάθε χρόνο, οργάνωνε την αποκριάτικη εκδήλωση στο προαύλιο του σχολείου, τη δανειστική βιβλιοθήκη (να ένα προνόμιο που εκμεταλλευόμουν! επειδή η μάνα μου ήταν υπεύθυνη της δανειστικής βιβλιοθήκης και ερχόταν στο σχολείο κάποιες μερες και ώρες, συνήθως της έλεγα να μου φέρει κανά χυμό, ή είχα άνεση στο να δανείζομαι βιβλία, πχ να της λέω να μου τα κρατάει), την έκθεση βιβλίου και την ημερήσια εκδρομή στο τέλος της χρονιάς. Παράλληλα, είχε λόγο στα ζητήματα της υλικοτεχνικής υποδομής του σχολείου, σε περιπτώσεις φθορών ή παραπόνων από γονείς και παιδιά. Γενικά γινόταν δουλειά, και απ'ό,τι έμαθα κατόπιν, μετά την αποχώρηση των μελών της φουρνιάς της μάνας μου, η κατάσταση ξέφυγε, γιατί σταμάτησαν να οργανώνουν και να ενδιαφέρονται.

Είχε κάνει κίνηση η μάνα μου να ασχοληθεί και με το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων στο γυμνάστιο. Της το απαγόρευσα ρητά, μετά τη νίλα της έκτης δημοτικού.

Εγώ πάντως τον τίτλο αυτόν πάντα μου άρεσε να τον αλλάζω σε Σύλλογο Γονέων και Δαιμόνων...

Πίσω
Μπλουζα