Σύνδεση ηχείων σε ενισχυτή ήχου sansui r-50

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας theoritikos
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

theoritikos

RetroMasteR
Αντιδράσεις
128
Έχω αυτό τον ενισχυτή από τους γονείς μου(για πληροφορίες εδώ ) και θέλω να συνδέσω ένα πικαπ. Ο ενισχυτής έχει είσοδο phono για να κάνω την συνδεσμολογία. Το πρόβλημα είναι πως δεν υπάρχουν ηχεία πλέον και δεν θέλω να αγοράσω καινούρια επειδή δεν γνωρίζω αν λειτουργεί ο ενισχυτής.

Στην μπροστινή πλευρά του έχει μια έξοδο phono για ακουστικά. Στην αποθήκη έχω ένα σετ ηχείων με βύσμα καρφάκι. Αν τα συνδέσω με αντάπτορα που βγάζει έξοδο phono θα έχω ήχο? Αν ναι θα είναι στερεοφωνικός ή μονοφωνικός?

Για την ιστορία, το πικαπ είναι μάρκας hanping αλλά δεν γνωρίζω μοντέλο καθώς δεν το έχω παραλάβει ακόμα.

Το πρόβλημα είναι πως δεν υπάρχουν ηχεία πλέον και δεν θέλω να αγοράσω καινούρια επειδή δεν γνωρίζω αν λειτουργεί ο ενισχυτής.
Δεν ρίχνεις κανένα τηλέφωνο εδώ, για τον έλεγχο του ενισχυτή? (Ακόμα και εάν είναι χαλασμένος, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να στον επισκευάσουν!)

Tα ηχεια που λες ποια ειναι?ειναι σαν αυτα για pc με ενισχυτη?αν ναι,πιθανως να δουλεψουν ,αλλα μην περιμενεις κατι ιδιαιτερο απο πλευρας ηχου..και εφόσον το βυσμα μετατροπης ειναι στεροφωνικο θα ειναι και ο ηχος

ΥΓ αν χρειαστει επισκευη εδω..επειδη τον παρακολουθω σε forum ο ανθρωπος απλα δεν παιζεται..ριξε μια ματια στο blog του και θα καταλαβεις..

angel_grig είπε:
Tα ηχεια που λες ποια ειναι?ειναι σαν αυτα για pc με ενισχυτη?αν ναι,πιθανως να δουλεψουν ,αλλα μην περιμενεις κατι ιδιαιτερο απο πλευρας ηχου..και εφόσον το βυσμα μετατροπης ειναι στεροφωνικο θα ειναι και ο ηχοςΥΓ αν χρειαστει επισκευη εδω..επειδη τον παρακολουθω σε forum ο ανθρωπος απλα δεν παιζεται..ριξε μια ματια στο blog του και θα καταλαβεις..
Ναι είναι ηχεία pc με ενισχυτή. Ξέχασα να το αναφέρω !!

Για την επισκευή του ενισχυτή, αναγκαστικά θα πάω κάπου αλλού γιατί είμαι εκτός Αθηνών.

EDIT Έβαλα τον ενισχυτή στο ρεύμα. Δείχνει να δουλεύει.

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Eχει ενσωματωμενο ραδιο οποτε τον τσεκαρεις ευκολα..

Δεν ξέρω αν θα δουλέψει, γιατί ή έξοδος του ενισχυτή είναι για 4-8 Ω, ενώ η είσοδος των ηχείων είναι 48 kΩ, δηλ. η έξοδος της κάρτας ήχου του Η/Υ που συνδέονται συνήθως. Και αν δουλέψει, θα είναι υπερβολικά δυνατά. Πάντως υπάρχει αντάπτορας από στερεοφωνικό καρφάκι σε 2 RCA. Και είναι και φτηνός.

Uskoke είπε:
Πάντως υπάρχει αντάπτορας από στερεοφωνικό καρφάκι σε 2 RCA. Και είναι και φτηνός.
Δεν κατάλαβα που θα βοηθήσει αυτό :) Δεν το κατέχω και τόσο το άθλημα με τα hifi συστήματα :D

theoritikos είπε:
Δεν κατάλαβα που θα βοηθήσει αυτό :) Δεν το κατέχω και τόσο το άθλημα με τα hifi συστήματα :D
Αν βαλεις τα ηχεια του pc στην εισοδο των ακουστικων εισαι ΟΚ..

Σωστόοος, άλλωστε μόλις βάλεις το φις στα ακουστικά αυτόματα κόβει τα ηχεία, και μπορείς να βάλεις και οποιαδήποτε (στερεοφωνικά)ακουστικά. Αυτό που εννοώ είναι ότι η αντίσταση εξόδου του ενισχυτή (καλύτερα εμπέδηση) πρέπει να ταιριάζει με τα ηχεία, και η αντίσταση εισόδου των ηχείων του Η/Υ πρέπει να ταιριάζει στην έξοδο της κάρτας ήχου.

Απο την στιγμή που δεν θα χρησιμοποιηθεί η έξοδος για τα ηχεία,η επόμενη λύση όπως προαναφέρθηκε είναι η έξοδος των ακουστικών(phones). Στην έξοδο για τα ηχεία δεν βάζουμε ποτέ οτιδήποτε άλλο εκτός απο ηχεία γιατί θα προκληθεί βλάβη στον ενισχυτή,στην περίπτωση που υπάρχει κύκλωμα προστασίας τότε δεν θα κλείνει το ρελέ και απλά δεν θα ακούμε τίποτα.

Στην έξοδο των ακουστικών χρειάζεται να συνδεθεί βύσμα καρφί μεγάλο (6.35mm) το οποίο να καταλήγει με καλώδιο σε βύσματα rca για να συνδεθεί στα ηχεία του υπολογιστή-στην περίπτωση που έχει rca εισόδους,διαφορετικά σε ότι βύσμα εισόδου έχουν τα ηχεία,πολύ πιθανό μικρό καρφί (3.5μμ). Καλό θα ήταν να χρησιμοποιηθεί καλώδιο με βύσματα και να μην προτιμηθεί η λύση του οποιοδήποτε αντάπτορ.

Επίσης στους ολοκληρωμένους ενισχυτές η έξοδος των ακουστικών ακόμα και όταν τοποθετηθούν ακουστικά δεν κόβουν την έξοδο των ηχείων όπως γίνεται για παράδειγμα στα mini στερεοφωνικά. Απλά χρειάζεται να απενεργοποιηθούν απο τον διακόπτη επιλογής για τα ηχεία.

pugwizard είπε:
Στην έξοδο των ακουστικών χρειάζεται να συνδεθεί βύσμα καρφί μεγάλο (6.35mm) το οποίο να καταλήγει με καλώδιο σε βύσματα rca για να συνδεθεί στα ηχεία του υπολογιστή-στην περίπτωση που έχει rca εισόδους,διαφορετικά σε ότι βύσμα εισόδου έχουν τα ηχεία,πολύ πιθανό μικρό καρφί (3.5μμ). Καλό θα ήταν να χρησιμοποιηθεί καλώδιο με βύσματα και να μην προτιμηθεί η λύση του οποιοδήποτε αντάπτορ.
Έκανα μια βόλτα στα καταστήματα ηλεκτρονικών της πόλης μου, αλλά δεν βρήκα μετατροπέα που να βγάζει την έξοδο που θέλω σε καλώδιο. Αν πάρω τον αντάπτορα , βάλω ένα καλώδιο επέκτασης, και πάνω σε αυτό συνδέσω τα ηχεία, θα λειτουργήσει? Εναλλακτικά με ποιο όνομα θα το βρω στο ebay?

Απ'ότι μπορώ να καταλάβω δεν μπορείς να βρείς πουθενά το καλώδιο που χρειάζεσαι και ούτε και κάποιον για να στο φτιάξει.

Σαν τελική λύση πάρε έναν αντάπτορα απο μεγάλο καρφί στέρεο(6.35mm) αρσενικό σε μικρό στέρεο(3.5mm) θηλυκό για να βάλεις την μία άκρη του στην έξοδο των ακουστικών τού ενισχυτή σου και στην άλλη άκρη να συνδέσεις τα ηχεία του pc, απλά...πρόσεχε λίγο επειδή είναι αντάπτορ και με την οποιαδήποτε κίνησή του μπορεί να κάνει διακοπές στην επαφή του με ότι αυτό συνεπάγεται. (γι'αυτό και γενικά τα αντάπτορς είναι περισσότερο σαν λύση ανάγκης και όχι για κάτι μόνιμο)

pugwizard είπε:
Απ'ότι μπορώ να καταλάβω δεν μπορείς να βρείς πουθενά το καλώδιο που χρειάζεσαι και ούτε και κάποιον για να στο φτιάξει.Σαν τελική λύση πάρε έναν αντάπτορα απο μεγάλο καρφί στέρεο(6.35mm) αρσενικό σε μικρό στέρεο(3.5mm) θηλυκό για να βάλεις την μία άκρη του στην έξοδο των ακουστικών τού ενισχυτή σου και στην άλλη άκρη να συνδέσεις τα ηχεία του pc, απλά...πρόσεχε λίγο επειδή είναι αντάπτορ και με την οποιαδήποτε κίνησή του μπορεί να κάνει διακοπές στην επαφή του με ότι αυτό συνεπάγεται. (γι'αυτό και γενικά τα αντάπτορς είναι περισσότερο σαν λύση ανάγκης και όχι για κάτι μόνιμο)
Κανεις αυτο που λεει και ο pugwizard παραπανω

pugwizard είπε:
Απ'ότι μπορώ να καταλάβω δεν μπορείς να βρείς πουθενά το καλώδιο που χρειάζεσαι και ούτε και κάποιον για να στο φτιάξει.
Υπάρχει κάποιο διάγραμμα? Έχω κάποιον να μου το φτιάξει.

Λοιπον εχουμε και λεμε:

1)Παιρνεις ενα μετατροπεα 6.25mm σε 3.5mm δηλ. αυτο 31VnLExhFtL.jpg

2)το βαζεις στην μπροστινη οψη εκει που λεει Phones

5900-san_R-50.jpg

3) εαν τα ηχεια σου(που ειναι για pc),εχουν το "καρφι"των 3,5mm δηλ.αυτο IS394926-01-01-BIG.jpg

τοτε απλα τα βαζεις στον ανταπτορα που εβαλες προηγουμενως.

Εαν τα ηχεια σου εχουν Rca βυσμα δηλ αυτο

sku_5143_2.jpg

τοτε θες εναν ανταπτορα 6.25mm σε rca δηλ αυτο

Free-shipping-5-pieces-lot-6-5mm-RCA-adapter-6-5mm-1-4-Stereo-Audio-Headphone.jpg_220x220.jpg

Υποψιν οτι ολα αυτα γινονται εφ'οσον συνδεσεις ηχεια για pc

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πήρα τον αντάπτορα, ξέθαψα και τα ηχεία με τον ενισχυτή από την αποθήκη. Έκανα την συνδεσμολογία όπως μου την περιγράψατε, έβαλα το ράδιο και άκουσα ήχο. Οπότε συμπεραίνω ότι ο ενισχυτής λειτουργεί κανονικά.

Όταν το επιτρέψει το budget θα ψάξω και για κανονικά ηχεία :D

Πίσω
Μπλουζα