Σύνδεση κονσολών σε CRT - PC monitor

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας jumaru17
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

jumaru17

RetroWannaBe
Αντιδράσεις
4
Παιδιά θέλω να συνδέσω στην παλιά μου Ηιταchi CM615/albums/b110/jumaru17/30_cm615et.gif

τις κονσόλες μου(PS2,Dreamcast,Gamecube κτλ) όμως δεν ξέρω ποιό VGA Box πάρω ,έχετε εσείς κάποιο να μου προτείνετε;

Θέλω ένα με υποδοχή SCART γιατί θέλω να βάζω τα rgb scart(ώστε να έχουν την μέγιστη δυνατή ποιότητα εικόνας) των κονσολών μου και όχι να τις συνδέω απλά με τα χρωματιστά βίσματα... Η τιμή του με βολεύει να είναι απο 100 ευρώ και κάτω!:rolleyes:

Επίσης ακόμα δεν βρήκα άκρη με την οθόνη μου :icon_cry: :confused: Samsung 941MP LCD TV MONITOR

0fd3d54e73b4ecf228f6bd3fa93f92ea.jpg

Χαρακτηριστικά:

Τύπος Οθόνης: 19'' . Έγχρωμη TFT LCD/TV.

Προτεινόμενη ανάλυση: 1280 x 1024

Μέγεθος κουκίδας: 0.29mm

Χρόνος απόκρισης: 8ms.

Γωνίες θέασης: Οριζόντια: 160 μοίρες, Κατακόρυφα: 160μοίρες.

Κοντράστ: 700:1.

Φωτεινότητα: 350 cd/τμ.

Είσοδος Σήματος: Αναλογική 15pin D-Sub

Οριζόντια συχνότητα: 30 - 81 kHz.

Κατακόρυφη συχνότητα: 56 - 75 Hz.

Ρυθμίσεις: Λειτουργία On Screen Display (OSD) με ρυθμίσεις: Brightness, Contrast, Horizontal/Vertical Position, Clock, Phase, Language Select, Color Temp (9300K, 6500K, User), OSD Information, Image Size, OSD Position, LightView , Pip/Pop/Zoom , Light view , Wall Mountable

Αλλα Χαρακτηριστικά: οθόνη με ενσωματωμένο TV tuner, τηλεκοντρόλ. και ηχεία 2x 3Watt (Multimedia. Προδιαγραφές:.TCO-99, UL1950, CE, TUV-GS, SEMCO, FCC-B, VCCI-2, MPR-II, ISO9241-3,7,8, EPA Energy Star, GOST, C-TICK. Τεχνολογίες MagicBright, MagicTune, MagicColor και Fast RT.

Διαστάσεις: 389x402.5x206 (mm)

Κατανάλωση: Normal: 40W, .Standby: 3W.

Βάρος: 5,4Kg

DSC00136.jpg
]
DSC00138.jpg

Δεν ξέρω τι να κάνω για να μπορέσω να δώ καλύτερα εκεί τις κονσόλες μου...

Παιδεύομαι με τα κλασικά προβλήματα των LCD

θολούρα...και τα textures κ μοντέλα των χαρακτήρων φαίνονται πιξελιασμένα,

πολύ χειρότερα απ'ότι σε μια κανονική TV...

Καμιά ιδέα???? :help: :nervous: :confused:

ναι, βγάλε το connex, δημιουργεί παρεμβολές.

Κατα τα άλλα ολα σχεδόν τα VGA βοχ κανουν την ιδια δουλεια αλλα να έχεις υπ οψη σου οτι η ανάλυση του μόνιτορ είναι πιό μεγάλη απο της τηλεόρασης με απο τέλεσμα να πιξελιάζει

Με TFT και non native ανάλυση δεν θα δεις άψογα αποτελέσματα.

Τα ίδια θα αντιμετωπίσεις αν πάρεις μια TFT HD TV και βάλεις πάνω ένα Dreamcast ή κάποιο Cube. Τα αποτελέσματα είναι οικτρά.

Κάποια μοντέλα της Samsung έχουν μια επιλογή gaming mode που λένε ότι βελτιώνει σημαντικά τα πράγματα, αλλά και πάλι δεν συγκρίνεται τίποτε με τον απλό κλασσικό γλόμπο.

Εγώ το Cube και το Dreamcast το έχω συνδεδεμένο σε μια 14άρα κλασσική τηλεόραση που αγοράστηκε αποκλειστικά για αυτή τη χρήση.

Πάντως στο σπίτι του Γιατρού έχω δει Dreamcast συνδεδεμένο με VGA box σε 15άρι SONY CRT monitor και μου έφυγε ο τάκος από την ποιότητα.......

Παιδιά θέλω να συνδέσω στην παλιά μου Ηιταchi CM615τις κονσόλες μου(PS2,Dreamcast,Gamecube κτλ) όμως δεν ξέρω ποιό VGA Box πάρω ,έχετε εσείς κάποιο να μου προτείνετε;

Θέλω ένα με υποδοχή SCART γιατί θέλω να βάζω τα rgb scart(ώστε να έχουν την μέγιστη δυνατή ποιότητα εικόνας) των κονσολών μου και όχι να τις συνδέω απλά με τα χρωματιστά βίσματα... Η τιμή του με βολεύει να είναι απο 100 ευρώ και κάτω!
Με υποδοχή SCART υπάρχει μόνο αυτό:

http://www.consolesandgadgets.co.uk/catalog/xrgb2-plus-upscan-converter-p-1516.html

το οποίο όχι μόνο κοστίζει ακριβά, αλλά είναι και δυσεύρετο. (Το έχω πληρώσει εδώ και 6 μήνες και δεν το έχω πάρει ακόμα. :mad: Μάλλον θα τα κλάψω τα ευρώ μου. :icon_cry: ). Κοντά στα 100 ευρώ είναι αυτο:

http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=1&category=29&product=638250

Παίρνει S-Video (και Y'PbPr analog component video, μέσω του S-Video), και composite. To composite το έχω δοκιμάσει με μια Amiga 1200, και με ένα monitor Viewsonic VP171S, έχει αρκετά καλή εικόνα σε Workbench, ενώ στις χαμηλές αναλύσεις των παιχνιδιών μου βγάζει ένα μαύρο border. (Αλλά αυτό μάλλον είναι του monitor).

Πάρε info από το Maddog πώς έκανε αυτός τη διή του σύνδεση.

pooky είπε:
Πάρε info από το Maddog πώς έκανε αυτός τη διή του σύνδεση.
Pooky, δυστυχώς οι δικές μου πληροφορίες δεν είναι χρήσιμες για όποιον θα ήθελε να συνδέσει με VGA οποιαδήποτε άλλη κονσόλα εκτός του Dreamcast!

Άλλο ένα πράγμα στο οποίο το DC ήταν πολύ μπροστά από τα άλλα είναι ότι υποστήριζε native VGA σήμα, κάτι που δεν έκανε καμμία από τις άλλες ως τότε κονσόλες και ούτε καν τα μεταγενέστερα Cube, XBox, PS2.

Οπότε η σύνδεση DC σε VGA monitor είναι απλούστατη, δεδομένου ότι απαιτείται μόνο ένα πάμφθηνο VGA box (κόστος περί τα 20$) και κανένας απολύτως μετατροπέας σήματος (ο οποίος είναι αυτό που εκτοξεύει το κόστος σε τριψήφια νούμερα σε όλα σχεδόν τα VGA box που υποστηρίζουν άλλες κονσόλες).

Άρα η μόνη συμβουλή που έχω είναι ότι το DC συνδέεται πανεύκολα και πρακτικά ανέξοδα σε monitor. Ακόμα και τα 3rd party VGA boxes λειτουργούν χάρμα! Προσοχή μόνο στο ότι υπάρχουν κάτι λίγα παιχνίδια που δεν υποστηρίζουν αυτή την σύνδεση και επομένως δεν θα μπορείς να τα παίξεις αν θέλεις να έχεις το DC αποκλειστικά συνδεδεμένο σε monitor.

το καλύτερο "vga-box" είναι το X-RGB 3.

είναι πολύ απλά ΤΕΛΕΙΟ. όπως βλέπετε έχει και SCART input.

xrgb-3.jpg

xrgb-3bk.jpg

ναι αλλα κανει και 310$ χωρίς μεταφορικα...

nai alla exei kai scart, kai multiple inputs, switcher 2-3 phgon, thlexeiristirio, dsp pou "katharizei" thn eikona kai thn kanei kai upscale...

ola ta apla vga-boxes apla pairnoun to SVHS shma apo tis konsoles kai to kanoun vga...

Ενδιαφέρον.....

Αν είχε τη μισή τιμή.........

sto eBay paizei ~220eur... kainourio fysika

PayAsia (out of stock)

Features:

Progressive scan

Picture in Picture

Firmware can be upgraded via USB port

Connect your video game equipment to your VGA monitor/Plasma/LCD TV

Provides an usually higher picture quality compared to a standard TV signal

Supports Composite in, S-Video in, Japanese D4, DVI in as well as Japanese RGB in (21 pin)

Sharp filter and gamma correction

Comes with a remote control

OSD functions

descriptionThe XRGB-3 is a VGA upscan box. It takes an input in the form of S-Video, Component, Composite, Japanese D4 or Japanese RGB, and converts it to VGA for use on a standard computer monitor. Apparently the results are usually higher quality than the game looked in the first place on the TV.

milame einai tromero... ksero atomo pou exei to xrgb-2 kai einai YPER-euxaristimenos... to exo sta skaria na tsimpiso ena ap'eutheias apo Japan meso enos amiga-user pou menei ekei :D

:rolleyes:

Saulot είπε:
ναι, βγάλε το connex, δημιουργεί παρεμβολές.
Forthnet είναι!

Keropi το XRGB-3 είναι αλλό ένα ιαπωνικό αριστούργημα..αλλά αδύνατον να βρώ 300 ευρώ αυτόν τον καιρό...

nai, einai ontos akrivo... alla oti pleroseis pairneis!

esy captain ti epathes? ebay scam?

kseftilismenoi... an den exoun stock na mh dexontai paraggeleies... :x /emoticons/wub@2x.png 2x" width="20" height="29" />

ΠΑΝΤΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΩ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΕΓΩ ΓΙΑΤΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΔΩ ΜΕΣΑ (ΚΥΡΙΩΣ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΟΛΛΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ) ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΩΣ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΔΕΙ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ,ΤΙ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΡΕΤΡΟ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΩ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ (AMIGA,SPECTRUM,AMSTRAD,COMMODORE) ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ ΣΥΛΛΕΚΤΗΣ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΟΧΙ ΤΣΑΜΠΑ ΠΑΝΤΩΣ ΒΛΕΠΩ ΕΔΩ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΠΟΥ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ ΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΙΑ ΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΓΡΑΨΩ,ΕΧΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΧΩ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΑΠΟΚΤΗΣΩ ΣΤΟ FLEAMARKET,KAI ΣΤΟ EBAY.

ΦΙΛΙΚΑ ΓΑΒΡΙΗΛ

Πίσω
Μπλουζα