Τίτλοι ταινιών που σας τράβηξαν το ενδιαφέρον

RIO

Retro Horrormaniac
Joined
12 Νοέ 2009
Μηνύματα
20.653
Αντιδράσεις
66.168
Σε ποιες ταινίες ο Αγγλικός ή ο μεταφρασμένος ελληνικός τίτλος , σας τράβηξε την προσοχή; Άσχετα αν τελικά αυτές άξιζαν ή όχι.

Μερικά δικά μου παραδείγματα...

Food Of The Gods (1976)

 


The Night Evelyn Came Out of the Grave (1971)


 


All the President's Men (1976)


 


Μετά τα Μεσάνυχτα-After Hours (1985)


 


Wait Until Dark (1967)


 


Dont open the Window (1972)


 


Someone Behind the Door (1971)


 


Terror at 30000 Feet (1973)


 


Reservoir Dogs (1992)


 


Torture Garden (1964)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Χμ.. ωραίο θέμα. Κάτσε να σκεφτώ:

Πέτα τη μαμά απ΄το τρένο!

 


The three amigos.


 


Εξολοθρευτής 2 η μέρα της κρίσης


αυτά για την ώρα.
 
Μερικές ακόμα...

10 To Midnight (1983)

 


Λυσσασμένες στα νύχια του τρόμου -Rabid (1976)


 


The Cassandra Crossing (1976)


 


Xtro (1983)


 


Oasis of the Zombies (1981)
 
Domino Principle (1977)

 


The Last House on the Left (1972)


 


Όταν ξέσπασε η βία-Deliverance (1972)


 


The Hour of the Pig (1993)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Frankenhooker

 


Gor-met Zombie chef from hell


 


Hollywood chainsow hookers


 


I bought a vampire motorcycle


 


Killer klowns from outer space


 


Sometimes aunt martha does dreadful things

 


Death bed: The bed that eats

 


Sssssss


 


Santa Claus conquers the martians


 


Kiler condom


 


Chopping mall


 


 
Don't Be Afraid of the Dark (1973)

 


Screams of a Winter Night (1979)


 


Οι Ανθρωποκυνηγοί- Southern Comfort (1981)


 


And Now the Screaming Starts (1973)


 


Sole Survivor (1983)



 
Στάσου πλάι μου/Stand by me

 


Το τρομερό παιδί/Problem child (!!!)


 


Μόνος στο σπίτι 1,2/Home alone 1,2


 


Eπιστροφή στη γαλάζια λίμνη/Return to the blue lagoon


 


O θείος Μπακ/Μόνος με το θείο/Uncle Buck
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Carnival of Souls (1962)

 


Death Ship (1980)


 


Dead of Night (1974)


 


The Woman in Black (1989)


 


The Man Who Laughs (1928)


 


The Terror (1963)


 


The Man They Could Not Hang (1939)


 


The Haunting (1963)


 


Cannibal Holocaust (1980)


 


The Texas Chainsaw Massacre (1974)


 


Necronomicon (1993)


 


Grim Prairie Tales (1990)


 


Arachnophobia (1990)


 


Tales That Witness Madness (1973)


 


God Told Me To (1976)


 


Cannibal Terror (1980)


 


Silent Night, Deadly Night (1984)


 


Who Can Kill a Child? (1976)


 


The House with Laughing Windows (1976)


 


Eyes Without a Face (1960)


 


When a Stranger Calls (1979)


 


I Spit on Your Grave (1978)


 


My Bloody Valentine (1981)


 


Don't Look in the Basement (1973)


 


Το παράκανα λίγο νομίζω, εντάξει σταματάω :D
 
Χείμαρρος η perlastar.... :)

Dead of night εννοείς με τον στρατιώτη, που γυρίζει από το Βιετνάμ; Γιατί εγώ το έβαλα του '72.
 
Ναι, πήρα φόρα, κάποιοι θα σταυροκοπιούνται και μόνο βλέποντας τους τίτλους :) Όντως, την ταινία με τον στρατιώτη εννοώ.
 
Ενδιαφέρον thread. Να γράψω και εγώ κάποιους από τους τίτλους που μου είχαν κάνει εντύπωση και είτε τις νοίκιασα,είτε τις είδα στον κινηματογράφο. Αναφέρομαι πάντα στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ μετάφραση που διάβαζα όταν τις έβλεπα στα ράφια των βίντεοκλαμπ,στις διαφημιστικές πινακίδες των σινεμά (τα ξύλινα διαφημιστικά που ήταν γεμάτο με φωτό-σκηνές από τις ταινίες που έπαιζαν) και αυτές που έδειχνε στη tv.

1. "Το Καταραμένο άσμα" (το γνωστό "Evil dead" 1981). Στο βίντεοκλαμπ,στο σταντ με τις "τρόμου/θρίλερ", ήταν ένας από τους τίτλους που μου έκαναν εντύπωση. Και θρίλερ, και άσμα και καταραμένο? Το νοίκιασα με την πρώτη ευκαιρία που το βρήκα "ελεύθερο" και δεν με απογοήτευσε!Πολύ καλό!

2. " Ο Εφιάλτης στο δρόμο με τις λεύκες " ( "A Nightmare on Elm street" 1984). Πάλι στο βίντεοκλαμπ, πάλι ένας τίτλος που περιείχε λέξεις που έπαιζαν με την φαντασία μου. "Εφιάλτης" και "δρόμος με λεύκες"! Φυσικά δεν ήταν όπως το φανταζόμουν.Ήταν διαφορετικό και πολύ-πολύ καλύτερο από αυτό που περίμενα να δω.

3. " Η 7η Πύλη της Κολάσεως" ("The beyond" 1981, o ιταλικός τίτλος είναι τίτλος-σιδηρόδρομος και ακόμα πιο ψαρωτικός). Γνωστός τίτλος ταινίας, η αναφορά του ήταν πάντα μες στις συζητήσεις που κάναμε έφηβοι για ταινίες τρόμου. Την νοίκιασα,φοβήθηκα,μου άρεσε τρελά (ε, αυτό νομίζω πως φαίνεται λίγο). Τι ταινιάρα! Ξέροντας λοιπόν τις 2 από τις 7 πύλες (υπάρχουν περισσότερες?) ,περιμένουμε να μάθουμε ( και να δούμε) και τις άλλες 5 (ή 4?..) .

4. " Ο άνθρωπος που ζάρωνε " ("The Incredible Shrinking Man" 1957). Άλλος ένας τίτλος που με εντυπωσίασε,διαβάζοντας τον στο Τηλέραμα,λίγο πριν τα μέσα των 80s. Σάββατο βράδυ κατά 90% το είχε δείξει στην κρατική (που αλλού άλλωστε, μιας και δεν υπήρχαν ακόμα τα ιδιωτικά).Ίσως και να ήταν Παρασκευή βράδυ. Φυσικά, η ταινία δεν με απογοήτευσε,ήταν "απολαυστικότατη".

5. " Απόδραση από τη ζούγκλα του Αμαζονίου" ("Women in Fury" 1985). Γύρω στο ΄87 εμφανίστηκε στο βίντεοκλαμπ, με εντυπωσιακή αφίσα στο τζάμι του μαγαζιού.Νέα κυκλοφορία, την νοίκιασα αμέσως,νομίζοντας πως θα έβλεπα μια περιπέτεια τύπου "Κυνηγώντας το Πράσινο διαμάντι" (με τον Μάικλ Ντάγκλας) ή κάτι σαν τα Ιντιάνα Τζόουνς. Και όχι μόνο αυτό αλλά την προόριζα και για οικογενειακή προβολή! Τελικά, ήταν μια ταινία στην WiP κατηγορία(!), ευτυχώς την είδα μόνος πρωινιάτικα,δεν την άφησα δίπλα στο βίντεο όπου αφήναμε τις βιντεοκασέτες,την έκρυψα και την κράτησα για μια εβδομάδα στο δωμάτιο,όσο ακριβώς ήταν και η καθιερωμένη ενοικίαση (1 εβδομάδα, 100 δρχ ).

6. " Νίντζα, η μηχανή που σκοτώνει" ( "Enter the Ninja" 1981). Λίγο μεταγενέστερα από την κυκλοφορία της ταινίας,ήρθε γύρω στο 1984 (ή 1985) στο σινεμά, εδώ στο χωριό. Εντυπωσιακός τίτλος, το μυαλό μου πήγε κυριολεκτικά "σε μηχανή που σκοτώνει",πιστεύοντας πως πρόκειται για μια αυτοκινούμενη δολοφονική μοτοσυκλέτα που σκοτώνει! Κάτι σαν τον Καρ του "Ιππότη της ασφάλτου". Η φαντασία μου για άλλη μια φορά ταξίδευε αλλού για αλλού. Γνώρισα πρώτη φορά τη λέξη "Νίντζα" και τι σημαίνει, ήταν το πρώτο έργο με νίντζα που είδα,αγόρασα και τη βιντεοκασέτα αργότερα (η οποία υπάρχει ακόμα και τώρα σε κάποιο συρτάρι του γραφείου).

7. " Όταν ανοίγουν τα μνήματα" ("Children shouldn't play with Dead things" 1972) .Στο βίντεοκλαμπ, "ψαρωτικός" τίτλος στα δικά μου μάτια. Το εντυπωσιακό είναι πως όταν το νοίκιασα, είδα πως στην ετικέτα της βιντεοκασέτας (όχι στο εξώφυλλο του κουτιού στο ράφι),υπήρχε άλλος τίτλος! " Τα καλά παιδιά δεν παίζουν με κουφάρια" (έτσι το 'χει και το imdb) ήταν ο τίτλος της ταινίας. Ο βιντεοκλαμπάς μου επιβεβαίωσε πως είναι η ίδια ταινία και δεν πρόκειται για κάποιο μπέρδεμα με κάποια άλλη. Παρά τους -ομολογουμένως- εντυπωσιακούς τίτλους, η ταινία ήταν σκέτη απογοήτευση (προσωπική άποψη).

8. " Ο Καλός,ο Κακός και ο Κίτρινος (" Il bianco,il giallo il nero" 1975). Στο βίντεοκλαμπ και αυτή η ταινία.Την νοίκιασα μετά τα μέσα των 80s. Αν και στο imdb υπάρχουν 3 διαφορετικοί ελληνικοί τίτλοι, στη βιντεοκασέτα που νοίκιασα υπήρχε αυτός που έγραψα. "Πιασάρικος" τίτλος (φυσικά λόγω της ταινίας του Λεόνε), με τρομερή τριάδα πρωταγωνιστών, ήταν αναπόφευκτο να μην σε βάζει σε πειρασμό. Η ταινία τελικά ήταν απογοήτευση,δεν της έδωσα δεύτερη ευκαιρία,έχω ξεχάσει εντελώς την υπόθεση της και απλά θυμάμαι τον τίτλο της (και μόνο αυτόν).
 
"Το παλαμάρι του βαρκάρη. "

Μιλάμε για τίτλο ποίηση.
 
Πίσω
Μπλουζα