Τα Αδέλφια (1988 ΕΤ2)

nick

RetroNuts!
Joined
12 Ιουλ 2009
Μηνύματα
1.623
Αντιδράσεις
542
Τ'Αδέλφια (1988)


Retrodb:
http://retrodb.gr/wiki/index.php/%CE%A4%CE%B1_%CE%B1%CE%B4%CE%AD%CE%BB%CF%86%CE%B9%CE%B1

Μια κοινωνική σειρά που προβλήθηκε απο την ΕΤ2 σε 13 επεισόδια των 30 λεπτών το 1987. Το σενάριο της σειράς υπέγραφε ο Βαγγέλης Κατσάνης και την σκηνοθεσία ο Πόλ Σκλάβος. Στην μουσική ο Βασίλης Αρχιτεκτονίδης. Στην παραγωγή η Φιλιώ Κουλαξή.

Υπόθεση:Καθημερινά περιστατικά που δημιουργούνται ανάμεσα σε 4 αδέλφια που έχουν μεταξύ τους μεγάλη διαφορά ηλικίας. Αφετηρία των συγκρούσεων της σειράς αποτελεί το γεγονός πως τα δύο μεγαλύτερα αδέλφια απαρνήθηκαν τις χαρές της νεανικής ζωής για να αναλάβουν την ανατροφή και τις σπουδές των δύο μικρότερων, και επειδιώκουν τώρα σε αντάλλαγμα αυτής της προσφοράς τους να επηρεάσουν και να κατευθύνουν τις ζωές τους.

Απο τους τίτλους αρχής:

Προβολή συνημμένου 69313 Προβολή συνημμένου 69314 Προβολή συνημμένου 69315 Προβολή συνημμένου 69316 Προβολή συνημμένου 69317 Προβολή συνημμένου 69318

Οι τίτλοι αρχής της σειράς:

[video=youtube_share;GX4y7tVMScs]

(Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον σκηνοθέτη της σειράς Πόλ Σκλάβο για την απο μέρους του παραχώρηση του οπτικοακουστικού υλικού)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Δεν θα μπορούσα να μην παραθέσω και ένα μικρό απόσπασμα με αγαπημένους ηθοποιούς από την σειρά:

[video=youtube_share;n3EIA_RrSco]

 
Απο το εξώφυλλο της Ραδιοτηλεόρασης:

img342.jpg

img343.jpg

img344.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Απο το αρχείο του Πόλ Σκλάβου:

ΤΑ ΑΔΕΡΦΙΑ - Παράβα&#.jpg

ΤΑ ΑΔΕΡΦΙΑ - ΠΑΡΑΒΑ&#.jpg
 
Στην μουσική της σειράς ο κάτωθι Βασίλης Αρχιτεκτονίδης:

IMG_20150427_0002.jpg
 
Η σειρά θα προβάλλεται σε (Ε) στην ΕΡΤ2 από το Σάββατο 14/11 στις 11:00 με διπλό επεισόδιο το Σ/Κ και από 16/11 με 1 επεισόδιο κάθε μέρα
 
το προγραμμα της ΕΡΤ λεει οτι αυριο (12:30) θα δειξει σε επαναληψη τη σειρα

ta.JPG

περιληψεις απ τα 3 πρωτα επεισοδια:

Επεισόδιο 1ο. Στο σπίτι της οικογένειας Μπιρίμπα η μέρα αρχίζει δυσάρεστα, καθώς ο Μιχάλης ανακαλύπτει πως ο Ντίνος έχει πιάσει δουλειά ως σερβιτόρος σε ντισκοτέκ. Ο καβγάς όμως που ξεσπά ανάμεσά τους διακόπτεται από την άφιξη της ξαδέρφης τους Φρόσως, που έχει έρθει από τη Θεσσαλονίκη για να εγκατασταθεί μόνιμα στην Αθήνα. Όλα αυτά αυξάνουν τον εκνευρισμό της ήδη εκνευρισμένης Γεωργίας, που έρχεται σε σύγκρουση με τον Μιχάλη. Η Φρόσω, πιστεύοντας ότι η εριστική διάθεση της Γεωργίας προέρχεται από την έλλειψη συζύγου, σχεδιάζει κρυφά με τον Μιχάλη ένα συνοικέσιο. Ο Κλέαρχος όμως, που είναι ερωτευμένος με τη Γεωργία, την προειδοποιεί, οπότε αυτή εφαρμόζει ένα πολύ έξυπνο τέχνασμα για να ματαιώσει την υπόθεση. Γκεστ σταρ: Κώστας Κοκάκης. Επεισόδιο 2ο. Η Νανά δέχεται πρόταση να γυρίσει ένα διαφημιστικό φιλμ. Η ιδέα ξεσηκώνει τον Μιχάλη και τη Γεωργία, ενώ επικροτείται από τον Ντίνο και τη Φρόσω. Ο Μιχάλης, ξέροντας πως δεν μπορεί να εμποδίσει τη Νανά, αποφασίζει να τη συνοδεύσει στο διαφημιστικό γραφείο, όπου αυτή πηγαίνει. Εκεί, αντί για τη Νανά προτείνουν στον ίδιο να γυρίσει διαφήμιση με μακαρόνια. Ο Μιχάλης ενθουσιάζεται. Παρατάει τα πάντα και γοητευμένος από την ιδέα αφιερώνεται στη μελέτη του ρόλου του. Ο Ντίνος αναλαμβάνει αναγκαστικά το μαγαζί, με καταστρεπτικά σχεδόν αποτελέσματα. Στο μεταξύ, ο Μιχάλης συγκρούεται με τη Φρόσω, η οποία ετοιμάζεται να εγκαταλείψει το σπίτι. Η Γεωργία επεμβαίνει δυναμικά, αλλά ο Μιχάλης είναι βυθισμένος στο όνειρο της διασημότητας, ώσπου τον ξυπνά η αναγγελία του Κλέαρχου πως του έπεσε μια κληρονομιά και θέλει να αγοράσει αυτός το μαγαζί.  

Επεισόδιο 3ο. Ο Ντίνος και η Νανά, ενοχλημένοι από τη συνεχή γκρίνια του Μιχάλη, ψάχνουν να βρουν τρόπο να γλιτώσουν απ’ αυτόν. Ένας φίλος του Ντίνου τούς προτείνει να του «δημιουργήσουν» δεσμό με μία γνωστή του κοπέλα, ώστε απασχολημένος με τα προσωπικά του, να πάψει να επεμβαίνει στη δική τους ζωή. Το σχέδιο πετυχαίνει και ο Μιχάλης γοητεύεται και παρασύρεται από τη νέα, με αποτέλεσμα να αλλάξει ζωή και συμπεριφορά. Γκεστ σταρ: Αθηνά Μαυρομάττη. 
 
 
περιληψεις απo site της ΕΡΤ :
 
Επεισόδιο 6ο. Η Νανά αναγγέλλει ότι έρχεται από τη Γερμανία μια κοπέλα, με την οποία αλληλογραφεί και λογαριάζει να τη φιλοξενήσει. Η οικογένεια το δέχεται αναγκαστικά, αλλά όταν υποδέχονται την ξένη βλέπουν πως πρόκειται για μια έξαλλη νέα, που από την πρώτη κιόλας στιγμή ρίχνεται στον Ντίνο. Θέλοντας να αποφύγουν δυσάρεστες εξελίξεις, στέλνουν το νεαρό στο σπίτι του Κλέαρχου, ενώ η Νανά αναλαμβάνει να δείξει στην ξένη τα αξιοθέατα. Κατά τη διάρκεια όμως της ξενάγησης, η ξένη την παρατά και φεύγει με κάποιους νεαρούς.
Γυρίζοντας αργά το βράδυ στο σπίτι βρίσκει τον Μιχάλη να υποφέρει από πονόδοντο και του προσφέρει ένα δήθεν παυσίπονο χάπι, που στην πραγματικότητα είναι ναρκωτικό. Η Φρόσω βλέποντας τα αποτελέσματα που έχει το χάπι, θέλει να το δοκιμάσει και η ίδια. Η ξένη δεν έχει καμιά αντίρρηση.
Το παράδειγμα της Φρόσως το μιμούνται η Γεωργία και η Νανά. Όταν ο Ντίνος γυρίζει σπίτι, βρίσκει όλη την οικογένεια σε απερίγραπτη κατάσταση εξαιτίας του ναρκωτικού.
Γκεστ σταρ: Όλγα Πολίτου.

Επεισόδιο 7ο. Ο Ντίνος αποφασίζει να φτιάξει ραδιοφωνικό σταθμό. Ο Μιχάλης και η Γεωργία εναντιώνονται, ενώ η Νανά, η Φρόσω και ο Κλέαρχος ενθουσιάζονται. Τελικά ο ραδιοφωνικός σταθμός αρχίζει να λειτουργεί με πολύ μεγάλη επιτυχία.
Μια μέρα ο Ντίνος καθυστερεί σε κάποια συνέντευξη και ο Μιχάλης, μη θέλοντας ο σταθμός να αρχίσει το πρόγραμμά του με καθυστέρηση, ανοίγει τον πομπό, χωρίς να ελέγξει τη συχνότητα στην οποία εκπέμπει.
Την επομένη οι εφημερίδες γράφουν πως η εκπομπή κάποιου ραδιοφωνικού σταθμού έβαλε σε κίνδυνο την πτήση ενός αεροπλάνου, νεκρώνοντας τις επικοινωνίες του.
Γκεστ σταρ: Βασίλης Τσάγκλος.
 
Επεισόδιο 8ο. Από ένα γραφειοκρατικό λάθος, η Γεωργία καλείται να πληρώσει για φθορά στρατιωτικού υλικού. Η Γεωργία και ο Μιχάλης προσπαθούν μάταια να πείσουν τις αρμόδιες Αρχές για το λάθος και απαιτούν έγγραφη και επίσημη απόδειξη πως η Γεωργία ήταν πάντα γυναίκα και δεν άλλαξε φύλο. Τα αρχεία όμως του ληξιαρχείου έχουν φαγωθεί από ποντίκια και η Γεωργία δεν μπορεί να πάρει το πιστοποιητικό γεννήσεως που χρειάζεται.
Στο μεταξύ, ο Κλέαρχος αδειάζει το μαγαζί από το εμπόρευμα, το οποίο και κρύβει, ώστε να γλιτώσουν την κατάσχεση. Η Γεωργία και ο Μιχάλης φέρνουν στις Αρχές πιστοποιητικό βάφτισης, αλλά αρνούνται να το δεχτούν, γιατί ο δρόμος που είναι το σπίτι έχει αλλάξει στο μεταξύ όνομα.
Γκεστ σταρ: Πάνος Σκουρολιάκος, Νίνα Παπαζαφειροπούλου, Πάνος Νικολαΐδης

Επεισόδιο 9ο. Ο Ντίνος, η Νανά, η Φρόσω και η Γεωργία πείθουν τον Μιχάλη ν’ αγοράσουν αυτοκίνητο. Αυτό όμως έχει αποτέλεσμα ν’ αρχίσει ένας «εμφύλιος» πόλεμος αναμεσα στον Ντίνο και στη Νανά, για το ποιος από τους δύο θα το παίρνει. Ο Μιχάλης προσπαθεί να συμβιβάσει τα πράγματα και όταν ο τσακωμός φτάνει στο απροχώρητο, ο Μιχάλης κρατάει τα κλειδιά και δηλώνει πως θα μάθει να οδηγεί ο ίδιος. Αρχίζει μαθήματα οδήγησης, αλλά ο Ντίνος και η Νανά βάζουν τη Φρόσω να του πάρει κρυφά τα κλειδιά. Η Φρόσω τα παίρνει, αλλά όταν ο Μιχάλης την πιάνει στο δωμάτιό του, αυτή παριστάνει τον υπνοβάτη. Στο μεταξύ, ο Ντίνος και η Νανά έχουν βγάλει δεύτερα κλειδιά και έτσι παίρνουν κρυφά το αυτοκίνητο. 
 

Επεισόδια 10ο. Ο Ντίνος, θέλοντας να αποφύγει τις δουλειές του σπιτιού που του αναθέτει η Γεωργία, δέχεται την πρόσκληση του φίλου του Τάκη να πάνε μαζί στο γήπεδο. Η πρώτη του όμως επαφή με το ποδόσφαιρο είναι καταστρεπτική. Μπλέκεται χωρίς να το θέλει σε φασαρίες και γλιτώνει από το Αυτόφωρο, χάρη στην επέμβαση ενός ποδοσφαιρόφιλου δικηγόρου.
Ο δικηγόρος, που είναι νέος κι όμορφος, γοητεύει τη Νανά και την κάνει να αρχίσει να ενδιαφέρεται για το ποδόσφαιρο. Ο Ντίνος, για να μην υστερήσει, κάνει το ίδιο και κάποια στιγμή μαλώνει με το δικηγόρο για ποδοσφαιρικά θέματα.
Ο Μιχάλης και η Γεωργία που βλέπουν το δικηγόρο σαν έναν «καλό γαμπρό» για τη Νανά, θέλουν να... γλυκάνουν τα πράγματα και του αναθέτουν να εισπράξει κάτι απλήρωτα και διαμαρτυρημένα γραμμάτια πελατών του μαγαζιού, τα οποία και εισπράττει.
Το πάθος του όμως για το ποδόσφαιρο τον παρασύρει και τα χρήματα τα δίνει για να αγοράσει η ομάδα του έναν καινούργιο παίκτη. 
 
 
 
Πίσω
Μπλουζα