Τα βιβλία της γνώσης [Ρέκος]

Lord_Makro

RetroMaNiaC
Joined
21 Ιουλ 2009
Μηνύματα
642
Αντιδράσεις
206
Ποιός τα θυμάται αυτά;

Η αγαπημένη μου σειρά βιβλίων των παιδικών μου χρόνων ήταν ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ από τις εκδόσεις Ρέκος.

attachment.php


Πρέπει να κυκλοφόρησαν αρχές του '80 (το copyright στο πίσω μέρος αναφέρει "Grisewood & Dempsey Limited 1978") και αποτελούνταν από 12 διαφορετικά βιβλία, με θέματα όπως οι δεινόσαυροι (αγαπημένο), οι πλανήτες, τα ρομπότ, η θάλασσα κλπ.

Θυμάμαι που περίμενα να βρω ευκαιρία να πάρω κάποιο καινούριο και πήγαινα με τη μάνα μου σε συγκεκριμένο βιβλιοπωλείο και τα αγόραζα (κάποια γράφουν ακόμα με μολύβι την τιμή στο εσωτερικό - 120 δρχ). Αυτό που ξεχώριζε στα βιβλία ήταν η εικονογράφηση η οποία ήταν πραγματικά συναρπαστική και έργο διάφορων ζωγράφων που αναφέρονταν μάλιστα ονομαστικά και ήταν πραγματικά έργα τέχνης. Στα μάτια μου τότε φάνταζε απίθανο πώς έφτιαχναν τόσο ρεαλιστικές απεικονίσεις και απορούσα για το πώς τα ζωγράφιζαν! :)

Προβολή συνημμένου 113153 Προβολή συνημμένου 113154
 
Την εποχη των δεινοσαυρων παιζει να το ειχαμε σχεδον ολα τα παιδια στο δημαοτικο :D Πραγματικα πολυαγαπημενο βιβλιο που το εχω λιωσει πιτσιρικας αλλα απο τα υπολοιπα δεν εχω διαβασει κανενα :(

Ωραιος φιλε Lord_Makro:thumbup:
 
Πρέπει να είχα τουλάχιστον 2 από αυτά!

Και νομίζω ότι ήταν αυτό με τους δεινόσαυρους και τα ρομπότ..
 
Πρέπει να είμασταν πολλοί που είχαμε κόλλημα με τους δεινόσαυρους... :) Αυτό το βιβλίο έπαιξε σημαντικό ρόλο (όπως και το πρώτο τεύχος και επεισόδιο του "Μια φορά και έναν καιρό ήταν ο άνθρωπος")
 
Ειχα πολλα απο αυτα!Δυστυχως απο τη συγκεκριμενη σειρα πεταχτηκαν ολα εδω και πολλα χρονια.Πολυ κριμα,ηταν φοβερα,Ιδιως αυτο με τους δεινοσαυρους και τους πλανητες...Googlarontas piccolo explorer books,βρισκονται(ειδικα η διευθυνση που γραφει tikit μπροστα,αλla και η δiευθυνση του goodreads) ολα της συγκεκριμενης σειρας,ξεθαβοντας μνημες δεκαετιων Βρισκονται επισης εσωτερικες εικονογραφησεις απο αυτο to βιβλιο στο love in the age of chasmosaurs,αλλα δεν ειμαι σιγουρος αν ειναι αυτο που ειναι ποσταρισμενο εκει περα στις 30/9/2013 η αυτο που ειναι στο post της 16/7/2013.Με βαση τον τιτλο στην παλιοτερη εκδοση της piccolo,το πιθανοτερο ειναι να ειναι το πρωτο,αλαλ το σιγουρο ειναι οτι και τα βιβλια ειχαν κυκλοφορησει και στα ελληνικα,αφου βλεποντας τα,θυμαμαι ολες αυτες τισ φοβερες εικονες και απο ατ 2 βιβλια με φοβεροτερη αυτη με τον διμετροδοντα(που παρεπιπτοντως δεν ειναι δεινοσαυρος και θεωρειται οτι συγγεευει πιο πολυ με τα θυλαστικα,κουφοε?)

Τωρα προσεξα το scan του φιλου Lord Macro,αρα οντως κυκλοφορησε το συγκεκριμενο με τον τιτλο Exploring The Age Of Dinosaurs το 1978 και με τον τιτλο The Age of Dinosaurs to 1987 σε πιο μεγαλου μεγεθους εκδοση.Παντως και το αλλο με μονο τον τυραννοσαυρο στο εξωφυλλο(to A Piccolo Factbook-Dinosaur World) το θυμαμαι και απο ελληνικη εκδοτικη με το ιδιο εξωφυλλο,ισως να ειναι παλι απο τη Ρεκος?
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Εγώ είχα το Πόλεμοι και όπλα Πραγματικά πολύ καλοδουλεμένη εικονογεάφηση
 
Φίλε Αντρέα δεν έχω ψάξει πολύ τις ξένες εκδόσεις για να δω τι ακριβώς παίζει, φυσικά αυτό με τους δεινόσαυρους που έχω την εσωτερική σελίδα είναι το ίδιο με αυτό που φαίνεται στην πρώτη φωτογραφία.

Και μια ακόμα πληροφορία. Επειδή σχετικά πρόσφατα εντόπισα κάποια από αυτά, διαπίστωσα ότι πρέπει να βγήκε αργότερα κάποια επανέκδοσή τους (μάλλον τέλη '80). Η διαφορά είναι ότι στη νεότερη έκδοση υπάρχει αρίθμηση στα βιβλία που φαίνεται και στη ράχη (ενώ τα παλιά δεν έχουν) και είναι σε μονοτονικό, σε αντίθεση με αυτά που έχω από παιδί και είναι ακόμα στο πολυτονικό σύστημα. ΟΜΩΣ, τα καινούρια έχουν σαφώς κατώτερης ποιότητας χαρτί εσωτερικά.
 
πολύ καλές εκδόσεις των βιβλίων αυτών!!!
 
Μια ακόμα ενημέρωση για όποιον ενδιαφέρουν αυτά τα βιβλία.

Ανακάλυψα ότι υπάρχουν ακόμα διαθέσιμα από τον εκδότη, και έκανα μια παραγγελία. Οταν τα παρέλαβα διαπίστωσα ότι πρόκειται για νέα επανέκδοση ΧΩΡΙΣ ΣΚΛΗΡΟ ΕΞΩΦΥΛΛΟ, είναι δηλαδή απλά βιβλιαράκια. Στο ίδιο μέγεθος, με ωραίο χαρτί, είναι κι αυτή μια λύση για όσα μας λείπουν, εγώ πάντως με αυτά που πήρα συμπλήρωσα την σειρά ;)
 
Πίσω
Μπλουζα