Τα παιδικά χρόνια των σταρ

tonytony

retron00b (sick admin's joke!)
Joined
14 Σεπ 2008
Μηνύματα
29.383
Αντιδράσεις
53.601
Τη δεκαετία του 1970 και συγκεκριμένα το 1977 και το 1978 αρκετοί καλλιτέχνες διηγήθηκαν σε πρώτο πρόσωπο στο περιοδικό "Μανίνα" τα παιδικά και εφηβικά τους χρόνια αλλά και τα πρώτα τους καλλιτεχνικά βήματα. Οι διηγήσεις αυτές έχουν πάρα πολύ ενδιαφέρον. Κάποιοι είχαν φτωχικά χρόνια και δύσκολα , κάποιοι πιο εύκολα και κάποιοι λένε κάποιες αλήθειες που σήμερα ίσως λίγο δύσκολα θα τις έλεγαν...Πιστεύω πως κάποιους θα τους γνωρίσουμε λίγο καλύτερα...

img20220121_00173522.jpg
img20220121_00184511.jpg
img20220121_00192061.jpg
img20220121_00205152.jpg
img20220121_00245867.jpg
img20220121_00260629.jpg
img20220121_00264341.jpg
img20220121_00280288.jpg
 
Ημερομηνία γέννησης: Λειψή!
Ναι βεβαια, αλλα καλυτερα απο το να εδινε ψευτικη οπως πολλες αλλες καλλιτεχνιδες υποτιμωντας τη νοημοσυνη μας.
Σου λεει "δε θελω να πω ποιο ετος γεννηθηκα". Με γεια της, με χαρα της. Οχι γεννηθηκα το ταδε ετος και στα 14 βγηκα Σταρ Ελλας, ονομα δε λεμε. :D
 
.... Οχι γεννηθηκα το ταδε ετος και στα 14 βγηκα Σταρ Ελλας, ονομα δε λεμε. :D
Εγω πάλι δεν καταλαβαίνω τι κερδίζουν με το να κρύβουν 1-2 χρόνια απο την ηλικία τους; Να κρύβουν πχ μια δεκαετία, το καταλαβαίνω, λες: "θέλουν να παρουσιάζονται για νεότερες". Αλλά με 2 χρόνια λιγότερα, ποιο το όφελος; Δεν θα αναφέρω όνομα αλλά γνωστή ηθοποιός που είναι γεννημένη το 1965 (επιβεβαιωμένο απο το "Μάθε που ψηφίζεις") αφήνει υπονοούμενα σε συνεντεύξεις πως γεννήθηκε το 1967. Τι κερδίζει με 2 χρόνια, απορώ...
 
Βασικά αναβάλλει για λίγα χρόνια το 30άρισμα, 40άρισμα κλπ που την εποχή εκείνη ήταν αρνητικά ορόσημα στη ζωή μιας γυναίκας. Όταν έφυγα από Ελλάδα αυτό ίσχυε ακόμη. Ελπίζω να έχει ξεπεραστεί. Αν και με όλα αυτά τα λίφτινγκ και Μπότοξ και δεν συμμαζεύεται, ίσως δεν.
 
Ετσι μαθαινουμε απο που προεκυψε το Αλεξιου. Απο ενα παιδι της παρεας της.
και εδώ δεν αναφέρει το αληθινό της επώνυμο που είναι Ρουπάκα ή κάπως έτσι δε θυμάμαι τώρα...
 
Η μουσική της Αλεξίου δεν μου λέει τίποτα πέρα από κανα-δυο κομμάτια. Αλλά για κάποιο λόγο την πάω με χίλια. Νομίζω επίσης πως όσο μεγαλώνει, ομορφαίνει. Νέα ήταν μάλλον άσχημη,
 
"Τραγούδια που δεν θα εκδοθούν ποτέ". Αυτά ίσως όχι, αλλά αργότερα ηχογράφησε δικές της συνθέσεις.

Μου αρέσουν αρκετά από τα τραγούδια της Αλεξίου, γιατί είχε καλή φωνή. Δεν έκανε όμως πάντα καλές επιλογές (ή δεν έκαναν άλλοι για λογαριασμό της, όπως μαθαίνουμε εδώ). Και, όπως πολλοί άλλοι τραγουδιστές, δεν κατάλαβε πότε έπρεπε να αποσυρθεί, τουλάχιστον από συναυλίες (οι δίσκοι πια υφίστανται τόση επεξεργασία που ακόμη κι εγώ θα μπορούσα να βγάλω και να ηχώ ανεκτός, παρόλο που όταν τραγουδάω στην μπανιέρα μου παγώνει το νερό). Την άκουσα τελευταία φορά σε μια συναυλία πριν καμια δεκαριά χρόνια σε κάποιο πρώην νταμάρι, και ήταν μια σκιά της παλιάς της φωνής. Και ήταν μαζί με τη Μάρθα Φριτζήλα που δεν μου πολυαρέσει αλλά η φωνή της ήταν στην ακμή της οπότε η σύγκριση απέβαινε εναντίον της Αλεξίου.

Αλλά θα προτιμούσα να το άφηνε Χαρίκλεια, ή να το έκανε Χάρη ή Χαρούλα. Έτσι θα αποφεύγαμε αυτά τα φρικτά "την Χάρις" λες και το Χάρις είναι άκλιτο. Τι θα λέει το φάντασμα του Τζαρτζάνου?
 
Πολύ ενδιαφέρουσες αυτές οι συνεντεύξεις τελικά. Δεν το φανταζόμουνα αυτό για το συγκεκριμένο περιοδικό (εδώ μιλάει η προκατάληψη, αφού δεν έχω ξεφυλλίσει ούτε ένα τεύχος). Δεν ήξερα ότι η Αλιφέρη έχει γράψει στίχους για τραγούδια του Χατζή, και μάλιστα αρκετά γνωστά στον καιρό τους.
 
Εχω την εντυπωση οτι το Εθνικο δεν επετρεπε στους εκκολαπτομενους ηθοποιους του να συμμετεχουν σε ταινιες.
Στην Αλιφερη γιατι εκαναν εξαιρεση και μαλιστα στους δυο μηνες του πρωτου ετους φοιτησης;
 
Εχω την εντυπωση οτι το Εθνικο δεν επετρεπε στους εκκολαπτομενους ηθοποιους του να συμμετεχουν σε ταινιες.
Στην Αλιφερη γιατι εκαναν εξαιρεση και μαλιστα στους δυο μηνες του πρωτου ετους φοιτησης;
Έχω την εντύπωση ότι μέχρι και σήμερα στην Ελλάδα θεωρείται περίπου ντροπή για έναν/μια ηθοποιό να κάνει τηλεόραση ή και ταινίες, μη μιλήσω για διαφημίσεις. Πρέπει να είναι ταγμένοι αποκλειστικά στο θέατρο. Ότι καλά μόνο εκεί φαίνεται ο ηθοποιός, πουθενά αλλού.
 
Εχω την εντυπωση οτι το Εθνικο δεν επετρεπε στους εκκολαπτομενους ηθοποιους του να συμμετεχουν σε ταινιες.
Στην Αλιφερη γιατι εκαναν εξαιρεση και μαλιστα στους δυο μηνες του πρωτου ετους φοιτησης;
Μεγάλη αλήθεια αυτό , έτσι γινότανε ακόμα και μετέπειτα. Δεν το κατάλαβα αυτό ποτέ, αν σε κάποιον ηθοποιό ταιριάζει το σινεμά γιατί να τον σταματήσεις . Άλλος είναι για θέατρο , άλλος για σινεμά.
 
Πίσω
Μπλουζα