Τα σκληρά καρύδια (1986 ΕΡΤ)

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας nessie
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

nessie

RetroActive
Αντιδράσεις
28
Τα σκληρά καρύδια (1986 ΕΡΤ)

RetroDB: http://www.retrodb.gr/wiki/index.php/%CE%A4%CE%B1_%CF%83%CE%BA%CE%BB%CE%B7%CF%81%CE%AC_%CE%BA%CE%B1%CF%81%CF%8D%CE%B4%CE%B9%CE%B1

Δεν είμαι σίγουρη για τον τίτλο... Πρέπει να παιζόταν το '86 ή παλιότερα. Η υπόθεση είχε να κάνει με τα βασανιστήρια που περνούσαν οι ανήλικοι τρόφιμοι σε ένα αναμορφωτήριο. Δεν το παρακολουθούσα, γιατί λογικά θα πρέπει να είχε το Α του ακάταλληλου(το θυμάστε το Α; ), αφού είχε πολύ ξύλο, βρισιές και ποιος ξέρει τι άλλο:animeek:... και δεν άντεχα να βλέπω το Μηνά (πρέπει να ήταν ο πρωταγωνιστής) να τραβάει τα πάνδεινα... Με θυμάμαι όμως στο δωμάτιό μου να ακούω να πέφτει πολύ ξύλο και να κλαίω και γω μαζί με τον καημένο το Μηνά :icon_cry: (ποιος ηθοποιός ήταν άραγε; )

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Δεν ξέρω και μου φαίνεται πως χαίρομαι που δεν έμαθα ποτέ :nervous: .

nessie είπε:
Δεν είμαι σίγουρη για τον τίτλο... Πρέπει να παιζόταν το '86 ή παλιότερα. Η υπόθεση είχε να κάνει με τα βασανιστήρια που περνούσαν οι ανήλικοι τρόφιμοι σε ένα αναμορφωτήριο. Δεν το παρακολουθούσα, γιατί λογικά θα πρέπει να είχε το Α του ακάταλληλου(το θυμάστε το Α; ), αφού είχε πολύ ξύλο, βρισιές και ποιος ξέρει τι άλλο:animeek:... και δεν άντεχα να βλέπω το Μηνά (πρέπει να ήταν ο πρωταγωνιστής) να τραβάει τα πάνδεινα... Με θυμάμαι όμως στο δωμάτιό μου να ακούω να πέφτει πολύ ξύλο και να κλαίω και γω μαζί με τον καημένο το Μηνά :icon_cry: (ποιος ηθοποιός ήταν άραγε; )
χμ.. εάν η ηλικία σου είναι όντως 27, το '86 και πιο πριν που τοποθετείς την ταινία ήσουν 6 ετών και μικρότερη.. θε μου.. τι ταινίες είναι αυτές που θυμάσαι από μια τόσο τρυφερή ηλικία; :nervous:

@ Starbuck : Από μικρό στα βάσανα! Τι να πω; Προφανώς είχα αϋπνίες...(Θυμάμαι και την «Κερένια κούκλα», έχω μεγάλο πρόβλημα;:nervous: )

Εδώ έβλεπα Candy, “το σκληρό καρύδι” θα με χάλαγε; Να υποθέσω ότι δεν έχεις παρακολουθήσει; Αν ήξερες τι “βασανιστήρια” είχε περάσει το κοριτσάκι και τι κλάμα ρίχναμε κάθε εβδομάδα... Και ήταν παιδικό! (υπάρχει σχετικό thread)

Κανείς δε τη θυμάται τελικά αυτή τη σειρά; Με τόσες κινητές εγκυκλοπαίδειες εδώ μέσα θα αρχίσω να αμφιβάλω για την ύπαρξή της...( Μήπως έβλεπα εφιάλτες; :rolleyes:)

εγώ πάλι είχα συνεχείς εφιάλτες με τη μάγισσα από τον sport billy. άβυσσος η παιδική ψυχή :Ρ

crimson είπε:
εγώ πάλι είχα συνεχείς εφιάλτες με τη μάγισσα από τον sport billy. άβυσσος η παιδική ψυχή :Ρ
Οι εφιάλτες με την κακιά Βαντα που έγιναν όνειρα...

εγώ θυμάμαι τον πρώτο μου εφιάλτη σε πολύ μικρή ηλικία, ήταν με τον Κακό Λύκο.. μετά έγινα κακός λύκος ο ίδιος και τελείωσα με όλα αυτά..

"Σκληρα Καρυδια" ειναι ο τιτλος της σειρας και παιχτηκε το καλοκαιρι του 1983 απο την ΕΡΤ. Το ξαναειδα πριν καιρο και μου φανηκε πολυ καλυτερο απ οτι τοτε. (βεβαια ειμουν και μικρος τοτε)

Άλλη μια σειρά σε σενάριο και σκηνοθεσία του Φράνσις Κάραμποτ (ο οποίος έκανε και την διασκευή για την τηλεόραση με την Νέλλη Σακελλάρη) , βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα της Ελένης Βαλαβάνη (βασισμένο με τη σειρά του σε ένα αληθινό περιστατικό). Είδαμε αποσπάσματά της στην εκπομπή για τα σίριαλ στο KONTRA CHANNEL, όπου εμφανίστηκε και ένα δικό μας μέλος του φόρουμ αυτού: o ChristosM.

Η σειρά προβλήθηκε από την ΕΡΤ το 1983 σε 8 επεισόδια. Η Νέλλη Σακελλάρη παίζει τον ρόλο της κοινωνικής λειτουργού και ο Νίκος Γαλανός ενός δημοσιογράφου, ο οποίος αρχίζει έρευνα έπειτα από την αυτοκτονία ενός τροφίμου σε αναμορφωτήριο.

Ηθοποιοί: Νίκος Γαλανός, Νέλλη Σακελάρη, Άννα Γεραλή, Στράτος Παχής, Πάρις Κατσίβελος, Γιώργος Παρτσαλάκης, Θάνος Κατσίκας, Τάκης Καρνάτσος, Σπύρος Μπιμπίλας, Κ. Στεφανάκης, Χάρης Ρώμας, Αργύρης Παυλίδης, Τ. Λύδης.

Επεισόδια

1ο (26/7/1983)

2ο (2/8/1983) Ο Στέφανος επικοινωνεί με τον εκδότη της εφημερίδας του.

3ο (16/8/1983) Η προγραμματισμένη μετάδοση της σειράς στις 9/8/1983 αναβάλλεται και αντί αυτής, προβάλλεται στις 9:30 το βράδυ σε ζωντανή μετάδοση, η συναυλία του Μέμφις Σλιμ.

4ο (23/8/1983)

5ο (30/8/1983)

6ο (6/9/1983)

7ο (13/9/1983)

8ο (τελευταίο, 20/9/1983).

ta sklira karydia seira83.jpg

nessie είπε:
Δεν είμαι σίγουρη για τον τίτλο... ....και γω μαζί με τον καημένο το Μηνά :icon_cry: (ποιος ηθοποιός ήταν άραγε; )
Το όνομα μου είναι Πάνος Κοτσαλίδης και έπαιξα το ρόλο του Μηνά όταν ήταν μικρός σε Flach back της κοινωνικής λειτουργού (τότε ήμουν 10) . Τα γυρίσματα έγιναν στο ΠΙΚΠΑ στην Πεντέλη το χειμώνα του 1983.

Ευχαριστουμε για την ενημερωση!

Θυμασαι κατι αλλο απο τη σειρα, τα γυρισματα, τους ηθοποιους κτλ?

Wally είπε:
Ευχαριστουμε για την ενημερωση!
Θυμασαι κατι αλλο απο τη σειρα, τα γυρίσματα, τους ηθοποιους κτλ?

Η σειρά γυρίστηκε σε φιλμ. Για τον συγχρονισμό ήχου και εικόνας χρησιμοποιούσαν την κλασική κλακέτα.

Την πρώτη φορά που πήγα στα γυρίσματα, ήταν τον Οκτώβριο του 1982, εκεί συναντήθηκα με τον Νίκο Γαλανό για να δω πως γίνετε. Λίγες μέρες αργότερα πήγαμε στο ΠΙΚΠΑ όπου για τρεις μέρες γυρίζαμε δυο σκηνές δύο λεπτών. Το καλύτερο ήταν μια μέρα στο σχολείο που είπα στον δάσκαλο ότι δεν είχα διαβάσει γιατί την προηγουμένη είχαμε γυρίσματα ;)

Απόσπασμα από την αξιόλογη αυτή σειρά που προβλήθηκε μία και μόνη φορά από την ΕΡΤ το καλοκαίρι του 1983...

Οι υπόλοιποι τίτλοι αρχής απο το αρχείο που μου παραχώρησε ο CristosM:

Πίσω
Μπλουζα