Τα τέσσερα "Μ"

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας Shock
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

Shock

Retired Admin
Αντιδράσεις
237
Λατρεύω την Ελληνική μουσική! Λατρεύω τους στοίχους του Γκάτσου, του Πυθαγόρα, της Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου (παρεμπιπτόντως ΠΡΕΠΕΙ να δείτε τη θεατρική παράσταση) και φυσικά του Λευτέρη Παπαδόπουλου. Θεωρώ τυχερούς όσους γνωρίζουν Ελληνικά και μπορούν να κατανοήσουν τα αριστουργήματα που έχουν δημιουργήσει οι ποιητές/στιχουργοί μας.

Το χαρακτηριστικό αυτών των στιχουργών ήταν ότι έγραφαν ποιήματα που αναλάμβαναν οι συνθέτες να τα μελοποιήσουν. Πρέπει κάποια στιγμή να αναδείξουμε περισσότερο τα έργα τους εδώ στο retromaniax, το παρών thread όμως έχει θέμα τέσσερις αγαπημένους μελοποιούς που τυγχάνει το όνομα τους να ξεκινάει από "Μ".

-Μίκης Θεοδωράκης

-Μάνος Χατζηδάκις

-Μάνος Λοΐζος

-Μίμης Πλέσσας

Δε μπορεί να γίνει σύγκριση ανάμεσα τους, τουλάχιστον από μένα, γι' αυτό και η ερώτηση είναι:

Ποιος / ποιοι σας επηρέασε/-αν περισσότερο.

Ο Μιμης Πλεσσας με επηρεασε περισσοτερο απο ολους.

Η προσφορα του στον ελληνικο κινηματογραφο ειναι τεραστια και η Φινος Φιλμ δε θα ηταν αυτη που ηταν χωρις τη μουσικη του.

Αν ειχα και δευτερη ψηφο, θα την εδινα στο Μανο Χατζηδακι σε ολα τα κομματια που εγραψε το '50 και το '60 γιατι τα μεταγενεστερα του δε μου αρεσουν.

Θεοδωρακης και Λοϊζος δε με επηρεασαν ποτε ουτε στο ελαχιστο.

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Μπορείς να βάλεις και δεύτερο αν θέλεις :)

Εχεις δικιο, Shock, και σε ευχαριστω για την επισημανση. Δεν ειχα δει οτι η δημοσκοπηση ειναι πολλαπλων επιλογων.

Γραψε ομως κι εσυ, αν θελεις, "Ποιοι σας επηρεασαν περισσοτερο" αντι του "ποιος" για να μη χαθουν ψηφοι οταν ψηφισουν κι αλλα παιδια.

Ψηφιζω και Μανο Χατζηδακι, λοιπον... ;)

Έχεις δίκιο, το αλλάζω!

Πηγα να βαλω και τη δευτερη ψηφο, αλλα δε με αφηνει. Μου γραφει οτι εχω ηδη ψηφισει.

Θα περιμενω να διορθωθει απο τη διαχειριση.

bambinella 100 είπε:
Πηγα να βαλω και τη δευτερη ψηφο, αλλα δε με αφηνει. Μου γραφει οτι εχω ηδη ψηφισει.Θα περιμενω να διορθωθει απο τη διαχειριση.
BB αφού καταχωρήθηκε έστω μια ψήφος (πατήθηκε δλδ το "ψηφίστε τώρα") σε πολλαπλής επιλογής δημοσκόπηση από τον λογαριασμό σου δυστυχώς δεν μπορείς να ψηφίσεις τις υπόλοιπες. Αυτό πρέπει να γίνει με τη μία. Δικαίωμα διόρθωσης σε κάτι τέτοιο δεν υπάρχει από το διαχειριστικό. :)

Α, μαλιστα, καταλαβαινω. Επρεπε να ειχα ψηφισει και τους δυο συνθετες με τη μια, αλλα τωρα παει...

Ευχαριστω, Kambia.

Δυσκολευομαι παρα πολυ να διαλεξω μεταξυ Θεοδωράκη και Χατζηδάκη ,γιατι αναλογα με την φαση/ηλικια που περνουσα,αλλωτε ο ενας κι αλλωτε ο αλλος με επηρρεαζαν περισσοτερο και με διαφορετικο τροπο ο καθενας .

-Upd-Απο μια ψηφο στον καθενα (τωρα ειδα οτι ειναι πολλαπλης επιλογης)-upd-

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ψήφισα Χατζηδάκη. Πάντα τον έβρισκα πιο μελωδικό....

Μήπως θα μπορούσε να διορθωθεί το επίθετο του Μ.Χ. σε "Χατζιδάκις" όπως το έγραφε ο μακαρίτης? :)

τους ψηφισα και τους 4 γιατι απο μικρη τους ακουγα και τους ακουω ακομη :)

ο καθενας τους μας χαρισε ξεχωριστες κι αγαπημενες μελωδιες και τραγουδια που τραγουδησαμε στο σχολειο ενω άλλα τα ακουσαμε/ακουμε και στις ελληνικες ταινιες

Αν ηταν να διαλεξω μονο εναν,πολυ απλα θα επελεγα να μην ψηφισω..

Ψήφισα τον Μίκυ Θεοδωράκη για τη μεγάλη του προσφορά στο ελληνικό κοινό και τραγούδι.

Πίσω
Μπλουζα