Τα φιλιά στον Ελληνικό Κινηματογράφο

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας tonytony
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

tonytony

retron00b (sick admin's joke!)
Αντιδράσεις
54.471
Μπήκαμε στον Φεβρουάριο ο οποίος θεωρείται ο μήνας των ερωτευμένων. Προσωπικά δεν πιστεύω σ' αυτές τις γιορτές , μου ενέπνευσε όμως η γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου για τη δημιουργία του συγκεκριμένου θέματος που δεν το έχουμε "ξανασυζητήσει"...

Σε άπειρες ελληνικές ταινίες βλέπουμε φιλιά ανάμεσα στους πρωταγωνιστές , άλλα παθιασμένα , άλλα πεταχτά κτλ κτλ. Ποια θεωρείτε όμως τα πιο αληθινά; Συνήθως τα φιλιά που βλέπουμε είναι "ψεύτικα" και φαίνονται , αυτό εξαρτάται βέβαια και από τον σκηνοθέτη αλλά και από τους ίδιους τους πρωταγωνιστές φαντάζομαι...Υπάρχουν και κάποια όμως που ακόμα και μπροστά στο φακό δείχνουν πολύ αληθινά και μπορεί και να είναι! Ας μην έρθω σε λεπτομέρειες , καταλαβαίνετε τι εννοώ...
:D Ποια είναι αυτά λοιπόν που θυμάστε και σας φαίνονται τα πιο "αληθινά";;;

Ακολουθούν κάποια στιγμιότυπα από κινηματογραφικά φιλιά...

Η Αλίκη Βουγιουκλάκη και ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ στην ταινία "Το πιο λαμπρό αστέρι". Ένα φιλί μάλλον αληθινό!...

36.jpg
Προβολή συνημμένου 96221

35.jpg
Προβολή συνημμένου 96222

Φιλιά γεμάτα πάθος για την Μπέττυ Λιβανού και τον Χρήστο Νομικό στην ταινία "Οι αμαρτωλοί".

38.jpg
Προβολή συνημμένου 96223

37.jpg
Προβολή συνημμένου 96224

Η Ζωή Λάσκαρη με τον Σπύρο Φωκά (στην πρώτη) και με τον Λευτέρη Βουρνά (στη δεύτερη) , από τη "Στεφανία".

40.jpg
Προβολή συνημμένου 96225

39.jpg
Προβολή συνημμένου 96226

Η Τζένη Καρέζη και ο Φαίδων Γεωργίτσης στην ταινία "Εκείνος και εκείνη".

41.jpg

Η Ζωή Λάσκαρη με τον Γιάννη Φέρτη στην ταινία "Αγάπη για πάντα".

43.jpg
Προβολή συνημμένου 96227

Η Αλίκη και ο Δημήτρης στην ταινία "Η νεράιδα και το παλλικάρι".

42.jpg
Προβολή συνημμένου 96228

Η Νόρα Βαλσάμη και ο Ανδρέας Μπάρκουλης στην ταινία "Η θεία μου η χίπισσα".

45.jpg
Προβολή συνημμένου 96229

Η Ζωή Λάσκαρη και ο Βαγγέλης Βουλγαρίδης στην ταινία "Νόμος 4000".

44.jpg
Προβολή συνημμένου 96230

Ο Νίκος Κούρκουλος και η Μαίρη Χρονοπούλου στην ταινία "Ορατότης μηδέν".

46.jpg
Προβολή συνημμένου 96231

Η Ζωή Λάσκαρη και ο Αλέκος Αλεξανδράκης στην ταινία "Δάκρυα για την Ηλέκτρα".

47.jpg
Προβολή συνημμένου 96232

Και κάποια τελευταία γιατί όπως είπαμε...είναι άπειρα!!!

Η Μάρω Κοντού και ο Αλέκος Αλεξανδράκης στην ταινία "Μια Ιταλίδα από την Κυψέλη".

49.jpg
Προβολή συνημμένου 96233

Η Αλίκη και ο Νίκος Γαλανός στο "Ένα αστείο κορίτσι".

48.jpg
Προβολή συνημμένου 96234

Η Νόρα Βαλσάμη με τον Κώστα Βουτσά στον "Γόη" (στην πρώτη) και με τον Λάκη Κομνηνό στο "Τα δυό πόδια σε ένα παπούτσι" (στη δεύτερη).

51.jpg
Προβολή συνημμένου 96236

50.jpg
Προβολή συνημμένου 96237

Η Ζωή Λάσκαρη στον "Κατήφορο". Με τον Νίκο Κούρκουλο στην πρώτη και με τον Βαγγέλη Βουλγαρίδη στη δεύτερη...

52.jpg
Προβολή συνημμένου 96238

53.jpg
Προβολή συνημμένου 96239

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Όταν έβλεπα τις ταινίες στην τηλεόραση, όλα με έπειθαν ότι είναι αληθινά :dribble:

Τώρα με τον υπολογιστή θα έλεγα ότι τα περισσότερα, αν όχι όλα, είναι ψεύτικα :shake: ...

Εχουν να κάνουν με την τεχνική των ηθοποιών, την οπτική της κάμερας, τη ματιά του σκηνοθέτη, το φωτισμό.

Απλά πχ το ζεύγος Αλίκη-Δημήτρης έχουν περισσότερο θάρρος στις ταινίες τους όταν ήταν μαζί. Πχ στις προ του 1964 ταινίες τους είναι πολύ συγκρατημένοι και τυπικοί, βλ. Αστέρω, Μανταλένα και Χτυποκάρδια. Μετά είναι πιο ελεύθεροι και άνετοι μέχρι τη Νατάσα όπου επανέρχονται στα γνωστά τυπικά.

Παρεμπιπτόντως, τί είδους ταινία ήταν αυτοί οι Αμαρτωλοί? τί καυτή φώτο είναι αυτή πιο πάνω????? :wub:

Όμορφη η Μπέτυ Λιβανού... :darkglasses:

Παρεμπιπτόντως, τί είδους ταινία ήταν αυτοί οι Αμαρτωλοί? τί καυτή φώτο είναι αυτή πιο πάνω????? :wub:
Ταινία της Φίνος Φιλμ , παραγωγής 1971. :)

Ξέρει κανείς αν στις παλιότερες ειδικά ταινίες υπήρχαν και προβλήματα λογοκρισίας για τα πολύ πειστικά / παθιάρικα φιλιά, πράγμα που ίσως περιόριζε τους ηθοποιούς? Προφανώς σε ταινίες σαν αυτή με το Νομικό και τη Λιβανού (που με εκπλήσσει και μένα αρκετά για την εποχή της και για τη συμμετοχή της Λιβανού) δεν θα υπήρχε πρόβλημα όσο καυτά και να ήταν τα φιλιά, διότι σιγά μη στάξει η ουρά, αλλά τι γινόταν τη δεκαετία του 50?

Στις αρχές των 80'ς στο Αμερικάνικο Παν/μιο που ήμουν τότε είχαν δείξει μια ινδική ταινία της εποχής και ενώ ήταν σεμνότατη προς μεγάλη μας έκπληξη έδειξε δυο γυναίκες να φιλιούνται πολύ παθιάρικα. Όπως μας εξήγησαν μετά Ινδοί συμφοιτητές μας, η Ινδική λογοκρισία της εποχής απαγόρευε να δείχνουν άντρες και γυναίκες να φιλιούνται. Οπότε οι σκηνοθέτες έδειχναν γυναίκες να φιλιούνται αλλά οι θεατές καταλάβαιναν ότι ήταν ο πρωταγωνιστής με την πρωταγωνίστρια! Και είναι πασίγνωστοι οι γελοίοι κανόνες της επιτροπής Hays που επέβαλαν αυστηρή λογοκρισία στις Αμερικανικές ταινίες... ένας από αυτούς έλεγε να αποφεύγεται "Excessive or lustful kissing, particularly when one character or the other is a "heavy". Γι' αυτό αναρωτιέμαι αν υπήρχε κάτι παρόμοιο στις παλιότερες ελληνικές ταινίες.

Λογοκρισία για πολύ παθιάρικο/πειστικό φιλί σε ελληνική κινηματογραφική ταινία δεν έχω ακούσει ή διαβάσει ποτέ...

Το μόνο που είχα ακούσει τον ίδιο το Νίκο Ξανθόπουλο να λέει είναι ότι οι ταινίες του δεν είχαν καθόλου φιλιά ακριβώς επειδή ήταν για όλη την οικογένεια.

Αρα κάτι θα υπήρχε από άποψη λογοκρισίας για να το λέει...

Απλά η πιο πάνω σκηνή με Λιβανού και Νομικό είναι εξαιρετικά τολμηρή για να είναι αληθινή :wub:

Επί του θέματος θα μπορούσαμε να κάνουμε λίστα με τα πιο αληθοφανή/πειστικά φιλιά.

Η δική μου λίστα με τα πιο παθιάρικα φιλιά είναι η εξής :

1η θέση. Το φιλί Αλίκης - Δημήτρη στην Αρχόντισσα και ο Αλήτης, κάτω από το δέντρο. Δε νομίζω να υπάρξει κανείς που να αμφισβητεί την αλήθεια, το πάθος και την ενταση των συναισθημάτων του.

2η θέση. Τζένη Καρέζη - Κώστας Καζάκος στην Αγάπη και Αίμα, μετά το 10:40. Πολύ αληθινό επίσης, παθιάρικο, εν μέσω φωσκολικού χαλασμού..

3η θέση. Τζένη Καρέζη - Νίκος Κουρκουλος στο ένας μεγάλος έρωτας. Και αληθινά να μην είναι τα φιλιά, τουλάχιστον σε πείθει η υποκριτική τους για το πάθος που υποτίθεται ότι νιώθουν.

4. Επαναστάτης Ποπολάρος και Λιβανού - Πρέκας.

5. Αχ και να 'μουν άντρας με Μάρω Κοντού-Γιώργο Μούτσιο. Η σκηνή που η Κοντου ντυμένη άντρας εξομολογείται την αλήθεια στο γιο του αφεντικού της και εκδηλώνει τα συναισθήματα της.

Ωραίο θέμα!

Πολύ καυτή η εικόνα από την ταινία ''Οι αμαρτωλοί''!!!!!!!!!Αληθινό πάθος, ακατάλληλο για ανηλίκους!!!

Άλλο φιλί που μπορώ να σκεφτώ είναι στην ταινία ''Τέντυ μπόι αγάπη μου'' όταν ο Κώστας Βουτσάς φιλά με πάθος (!) τη Νίτσα Μαρούδα στο μαγαζί του πατέρα του.

Επίσης στην ταινία ''Η κόρη μου η σοσιαλίστρια'' φιλί της Αλίκης και Δημήτρη στην ταβέρνα (καταλήγει σε χαστούκι, μπροστά σε πολύ κόσμο) και στο κρατητήριο, προς το τέλος της ταινίας.

BETTY BOOP είπε:
Ωραίο θέμα!
Πολύ καυτή η εικόνα από την ταινία ''Οι αμαρτωλοί''!!!!!!!!!Αληθινό πάθος, ακατάλληλο για ανηλίκους!!!
Aπο τις φωτογραφιες που παρατιθενται αν και οχι το ποιο καυτο , το ποιο ζεστο-ομορφο στιγμιοτυπο (πλην Παπαμιχαηλ-Βουγιουκλακη ) ειναι μαλλον αυτο του Λ.Κομνηνου -Ν.Βαλσαμη .

andrianna είπε:
.......

1η θέση. Το φιλί Αλίκης - Δημήτρη στην Αρχόντισσα και ο Αλήτης, κάτω από το δέντρο. Δε νομίζω να υπάρξει κανείς που να αμφισβητεί την αλήθεια, το πάθος και την ενταση των συναισθημάτων του.......
Θα συμπληρώσω andrianna οτι και στην ταινία "Η Αγάπη μας" είχε δοθεί ένα αντίστοιχο φιλί, στη σκηνή όπου ο Ραζέλος (Παπαμιχαήλ) με το τριαντάφυλλο περιμένει κρυμμένος πίσω από ένα δέντρο την Μαρίνα (Βουγιουκλάκη) να περάσει... :flower:

Επίσης -για την ιστορία- το φιλί στη "Μοντέρνα Σταχτοπούτα" θα μπορούσαμε να το πούμε αληθινό γιατί ήταν η περίοδος που το ζευγάρι ετοιμαζόταν να παντρευτεί στη ζωή του.. :hurrah:

Σε γενικές γραμμές όμως θεωρώ πως κανένα φιλί στο σινεμά δεν είναι αληθινό ακόμα και αν το ζευγάρι των πρωταγωνιστών είναι ζευγάρι και στη ζωή (είτε παντρεμένοι, σε σχέση). Βέβαια αλλιώς θα είναι μια ερωτική σκηνή όταν έχεις για παρτενέρ τον αγαπημένο/αγαπημένη σου, και αλλιώς έναν άλλο ηθοποιό, σίγουρα θα υπάρχει άλλη άνεση. Ομως από τη στιγμή που τριγύρω υπάρχουν ένα σωρό άνθρωποι (τεχνικοί, μηχανικοί), φώτα, μηχανήματα, ο παραμικρός θόρυβος αποπροσανατολίζει και η σκηνή πρέπει να επαναληφθεί αρκετές φορές, συν ότι εκείνη την ώρα δεν είσαι ο εαυτός σου αλλά ο ρόλος και πρέπει να κάνεις τη δουλειά σου, πόσο αληθινό να είναι τελικά ένα φιλί.... :wait2:

Να προσθέσω λοιπόν τα φιλιά που μου "υποδείξατε"!... :)

Η Αλίκη και ο Δημήτρης στην "Αρχόντισσα και τον αλήτη".

61.jpg
61.jpg

Η Τζένη Καρέζη και ο Κώστας Καζάκος στην ταινία "Αγάπη και αίμα".

55.jpg
55.jpg

Η Τζένη Καρέζη και ο Νίκος Κούρκουλος στην ταινία "Ένας μεγάλος έρωτας".

56.jpg
56.jpg

Η Μπέττυ Λιβανού και ο Κώστας Πρέκας στον "Επαναστάτη ποπολάρο".

62.jpg
62.jpg

Η Μάρω Κοντού και ο Γιώργος Μούτσιος στην ταινία "Αχ και να' μουν άντρας".

63.jpg
63.jpg

Ο Κώστας Βουτσάς και η Νίτσα Μαρούδα στο "Τέντι μπόι αγάπη μου".

57.jpg
57.jpg

Η Αλίκη και ο Δημήτρης στην ταινία "Η κόρη μου η σοσιαλίστρια".

58.jpg
58.jpg

59.jpg
59.jpg

Η Αλίκη και ο Δημήτρης στην "Αγάπη μας".

54.jpg
54.jpg

Και η Αλίκη με τον Δημήτρη στη "Μοντέρνα Σταχτοπούτα".

60.jpg
60.jpg

Στη "Κόρη μου τη Σοσιαλίστρια" είχε πλάκα η σκηνή με το φιλί Αλίκης-Δημήτρη στη φυλακή... όταν τους επισκέφτηκε ο Κωνσταντάρας με τον Ξενίδη, λέει ο τελευταίος: "Πρώτη φορά βλέπω το κεφάλαιο να περιβάλλει με τόση στοργή τον εργαζόμενο". :animlaugh:

Η αλήθεια ειναι οτι η Αλικη και ο Δημήτρης την περίοδο που ήταν παντρεμένοι είχαν δωσει στις ταινίες τους μερικά απο τα πιο παθιασμένα φιλιά του ελληνικού κινηματογράφου....τι να πρωτοθυμηθώ....

1. <<Το κορίτσι του λούνα παρκ>> στη σκηνή που ειναι ξαπλωμένοι στην αμμουδιά με τα φιλια που ανταλλάσουν ενδιάμεσα?

2. <<Την Νεράιδα και το Παλικάρι>> στο μπαλκόνι της "Κατερινιώς"?? στην ταβέρνα όπου την κυνήγησαν ως Σίφη και παραδέχτηκε οτι αγαπούσε τον Μανούσο?

3. Πάλι στην <<Αγαπη μας>> στο τελος που πηγαίνει και βρισκει τον Ραζέλο στο θέατρο που επαιζε με τον Αγκοπ?

4. Στο <<Αχ αυτή η γυναικα μου>> στο τελος που αποκαλύπτεται η αληθεια και εχουμε happy end αφου ο διευθυντης δεν απελυσε τον Δημήτρη??

:wub: :hurrah: :wub: :hurrah: :wub: :hurrah:

Πίσω
Μπλουζα