Τα χρόνια της οργής (1973)

tonytony

retron00b (sick admin's joke!)
Joined
14 Σεπ 2008
Μηνύματα
28.461
Αντιδράσεις
49.754
Τα χρόνια της οργής (1973)


RetroDB:
http://www.retrodb.gr/wiki/index.php/Τα_χρόνια_της_οργής

 


Κοινωνική ταινία του 1973 παραγωγής Αφων Κυριακόπουλοι , σε σκηνοθεσία Χρήστου Κυριακόπουλου , σενάριο Νίκου Φώσκολου και μουσική Κώστα Καπνίση. Πρωταγωνιστούν ο Γιώργος Τζώρτζης , η Τόνια Καζιάνη , ο Κώστας Καραγιώργης , ο Λαυρέντης Διανέλλος , η Κάκια Παναγιώτου , ο Γιώργος Βελέντζας , ο Νικήτας Πλατής κ.α. Η ταινία έκοψε 44.393 εισιτήρια και ήρθε 40η ανάμεσα στις 64 ταινίες της χρονιάς.


 


Υπόθεση : Ένας άντρας που πάσχει από αμνησία επιστρέφει στην πατρίδα του , και μετά από το δυνατό σοκ μιας θύελλας με κεραυνούς η μνήμη του επανέρχεται και θυμάται ότι τον είχε προδώσει στους Γερμανούς ο αδερφός του , που τώρα είναι διάσημος γιατρός...

 


[deadpic]

[yt deadlink]




Οι τίτλοι της ταινίας
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
οτι σεναριο του φωσκολου δεν γυριζε ο φινος το πηγαινε στον κυριακοπουλο.την ειχε σε συνεχεις και το ΡΟΜΑΝΤΖΟ εκεινης της εποχης.πιο πολυ σε θεατρικο πηγαινε η ταινια.λιγα σκηνικα αρα οχι υψηλο κοστος.
 
Φίλε peterpapas, έχεις απόλυτο δίκιο. Επίσης, δύο πολύ γνωστές ταινίες που έκανε ο Νίκος Φώσκολος στη Φίνος Φιλμ την περίοδο 1972-73, το "Αιχμάλωτοι του μίσους" (Κώστας Καρράς-Ζωή Λάσκαρη-Ελένη Ανουσάκη, σκηνοθεσία Φώσκολου) και το "Οι γενναίοι πεθαίνουν δύο φορές" (Άγγελος Αντωνόπουλος-Γκέλλυ Μαυροπούλου, σκηνοθεσία Τάκη Βουγιουκλάκη) είχαν αρχικά αναγγελθεί από τον Χρήστο Κυριακόπουλο το 1969. Να προσθέσω ότι η μουσική του Κώστα Καπνίση στα "Χρόνια της οργής" είναι η ίδια με αυτήν που είχε πρωτοακουστεί στην προγενέστερη ταινία των Φώσκολου-Κυριακόπουλου "Η λεωφόρος της προδοσίας" (1969).
 
Δεν έτυχε ποτέ να την δώ. Λογικά απο το σενάριο φαίνεται οτι αξίζει τον κόπο. Ευχαριστούμε Tony- Tony.
 
Διαφημιστικό της ταινίας

 


88.jpg
88.jpg
 
Πώς φαίνεται ότι είχε έρθει ήδη η παρακμή και η τηλεόραση είχε κερδίσει τη μάχη! "Και ο Κώστας Καραγιώργης (Ο θρυλικός Ψάχος)"
 
elephadas είπε:
Πώς φαίνεται ότι είχε έρθει ήδη η παρακμή και η τηλεόραση είχε κερδίσει τη μάχη! "Και ο Κώστας Καραγιώργης (Ο θρυλικός Ψάχος)"
ο μονιμως... λαχανιασμενος Ψαχος! :D
 
Πίσω
Μπλουζα