Τα ψάθινα καπέλα ( 1995)

αριαδνη

candy fan
Joined
29 Μάρ 2010
Μηνύματα
14.096
Αντιδράσεις
15.433
Μια από τις ωραιότερες και ποιητικές σειρες στην ΕΡΤ το 1995 σε σενάριο Μαργαρίτας Λυμπεράκη. Οι ηθοποιοί ταιριαστοί όλοι μα όλοι στους ρόλους τους, ούτε ένας δεν ξεφεύγει και αποδίδουν τα μέγιστα.
Τρία όμορφα , ξέγνοιαστα κορίτσια της μεγαλοαστικής τάξης παίρνουν τα καλοκαίρια τους στο εξοχικό τους στην Κηφισιά το 46'. Η μικρότερη και πιο εκρηκτική η Κατερίνα διηγείται τα τρία τελευταία τους καλοκαίρια που τις περνούν από την εφηβεία στην ενηλικίωση τους. Το περιβάλλον ειδυλλιακό χωρίς σκοτουρα για θέματα βιοπορισμού και κοινές στεναχώριες των μεροκαματιαρηδων των Αθηνών. Η θεία Τερέζα ζωγράφος που έχει αδυναμία στην μεσαία κόρη την Ινφαντα ( γιατί άραγε, επειδή το κορίτσι είναι πολύ όμορφο η επειδή έχει καλλιτεχνική φλέβα;) Η Μαρία η μεγαλύτερη αδερφή καταλήγει στα είκοσι να παντρευτεί έναν γιατρό παιδικό της φίλο ενώ η Κατερίνα θέλει να κάνει τον γύρο του κόσμου στα 17( κάτι που το 47' δεν είναι και τόσο εύκολο) και ονειρεύεται τα τρένα που περνούν. Οι έρωτες τους ο Μάριος, ο Νικήτας και ο Δαυίδ. Μόνον ο ένας έχει αίσιο τέλος τελικά. Η Ινφαντα παρασύρεται από τις ιδεοληψίες της θεία της και μάλλον ποτέ δεν προσπαθεί να καταλάβει το άλλο φύλο. Όσο για την Κατερίνα μιλάμε για φοβερή προσωπικότητα, πλάθει ψεύτικες ιστορίες, ερωτεύεται και ξεερωτευεται ως αστραπή και θέλει όλον τον κόσμο δικό της μαζί με τα μυστικά του. Στο μυαλό της υπάρχει πάντα η Πολωνή γιαγιά που παράτα τον παππού της για έναν μουσικό. Πεισματάρα και περιπετειώδης πάντα. Όλο τον κόσμο τον αναστατώνει και πολύ περισσότερο την μητέρα της και τον καημένο τον Δαυίδ. Ο πατέρας των κοριτσιών ολίγον επιπόλαιος, ολίγον απών αλλά τα κορίτσια απλά τον λατρεύουν. Σε ρόλους έκπληξη ο Γιάννης Βόγλης στον ρόλο του κυρίου Λουζη που πολιορκεί ερωτικά την μητέρα των κοριτσιών, Άννα και ο Πέτρος Φυσσσουν ως ποιητής που αλλάζει την ζωή της Κατερίνας. Η Μελίνα μποτελη ως μοντέρνα πεθερά της Μαρίας η οποία και ερωτεύεται τον νεαρό Δαυίδ. Η Μαρία Σκουλά ως ιδανική Κατερίνα . Πιο ιδανική δεν γινόταν. Και η μανία Παπαδημητρίου ως ζωηρή ζωντοχήρα με παιδί που ερωτεύεται ένα παιδαρελι στα είκοσι , το φλερτ της Ινφαντα. Την αμαρτία μου θα την πω θα ήθελα η σειρά τουλάχιστον να τελειώσει με τον γάμο Κατερίνας -Δαυιδ ήταν πολύ ταιριαστοί και ας μην ήταν έτσι στο βιβλίο.

-b8uvb6.jpgcea8ceacceb8ceb9cebdceb1-cebaceb1cf80ceadcebbceb1-cf83ceb5ceb9cf81ceac.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία:
Η σειρά παραλείπει πολλά από το βιβλίο πχ δεν μας λέει ποτέ για την φιλία της Κατερίνας με την κόρη της Καπαταινας την Αμαλία που διαβάζει σκληρά να γίνει δασκάλα. Ούτε ότι ο Δαυίδ ήταν γιος Έλληνα εφοπλιστή και μικρός ήταν πολύ ιδιοτροπος ( που να τα ξέρουμε όλα αυτά) ούτε τα φλερτ της Μαρίας και με τα άλλα αγόρια της παρέας που δεν ήταν μόνο ένα απλό φιλι , ούτε ότι την θεία Τερέζα την βίασαν σε μια σπηλιά κτλ.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Τόσο αγαπημένη σειρά! Αριστούργημα, σαν να "κλείνει" μέσα του τα πιο όμορφα στοιχεία του καλοκαιριού.
 
Πίσω
Μπλουζα