Τα 10 χειρότερα πληκτρολόγια ever!

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας nkarytia
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
Για εμένα τα χειρότερα πληκτρολόγια είναι αυτά που βγάζουνε σήμερα. Έχεις συνηθίσει το στάνταρ στήσιμο μέσ’ στα χρόνια και ξάφνου ο καθένας έρχεται με τις παλαβές ιδέες του να αλλάξει τα Home, Insert, Delete κτλ. και να τα βάλει αλλιώς, να προσθέσει κάτω δεξιά ένα κουμπί που ποτέ δεν θα χρησιμοποιήσεις, να μικρύνει το Shift (!) για να βάλει ένα άθλιο κουμπί "Macro" κτλ..

Πραγματικά κάνουν τα νεύρα μου σμπαράλια.. Το χειρότερο πληκτρολόγιο το έχουμε στο μαγαζί, θα το βγάλω μια φωτογραφία και θα σας το στείλω..

Επίσης φρικτά πληκτρολόγια αυτά των φορητών υπολογιστών όμως εκεί έχουν τουλάχιστον δικαιολογία (την έλλειψη χώρου)..

Εμένα προσωπικά μου άρεσε αυτό του commodore.

Για τα σημερινά πληκτρολόγια δεν μου αρέσει που τα home, end, insert, pgup, pgdown, delete ο κάθε κατασκευαστής τα βάζει όπως θέλει...

ειδικά όταν γράφεις με τυφλό και ξάφνου είναι όλα ανακατεμένα.. πρέπει να είναι ηλίθιοι αυτοί οι άνθρωποι.. :moutza:

αντιγραφή/επικόλληση κάνω πάντα με δεξί χέρι Ctrl-Insert και Shift-Insert. Κάθομαι σε ένα αποκλείον πληκτρολόγιο και ξάφνου νιώθω σαν κουλός.. Καταραμένοι να είναι..

Συμφωνώ κι εγώ με Starbuck και nkarytia.

Εμένα με εκνευρίζει στο Microsoft πληκτρολόγιο που έχω το F Lock πλήκτρο. Πρέπει να πατήσεις αυτό το πλήκτρο για να μπορείς να χρησιμοποιήσεις τα F1-12 πλήκτρα ως κανονικά πλήκτρα (αλλιώς λειτουργούν ως ό,τι γράφει το καθένα, π.χ. Undo, Redo, New, Open, Close κλπ.). Ε δεν υπάρχει τρόπος να ξεκινάει το σύστημα με το F Lock "προπατημένο". Θες να πατήσεις κάποιο F πλήκτρο για να αλλάξεις boot mode ή ο,τιδήποτε (και πρέπει να το κάνεις γρήγορα για να προλάβεις τη στιγμή που πρέπει), πρέπει να θυμηθείς να πατήσεις και το F Lock πρώτα.

Σωστός ο starbuck. Πλήρωσα 40€ για ασύρματο πληκτρολόγιο και ποντίκι και αντί του πληκτρολογίου έχω συνδέσει το κλασσικό πληκτρολόγιο που είχα που έχει τη ΣΩΣΤΗ διάταξη των INS,HOME,DEL πάνω από τα βελάκια. Δεν είναι χαζομάρα;;;

Καλά , είναι δυνατόν στα 10 χειρότερα πληκτρολόγια ever να μη συμπεριέλαβε αυτό;

zxqjpreviewthsf6.jpg

( .. ρε μπάς και το έγραψε ο Wally το άρθρο; :D )

Χα χα χα χα χα!!!

keeper+800 (XL)!!! :D

Μα αυτά είναι γομολάστιχες και όχι πλήκτρα :biglaugh:

keeper7k είπε:
Καλά , είναι δυνατόν στα 10 χειρότερα πληκτρολόγια ever να μη συμπεριέλαβε αυτό;
zxqjpreviewthsf6.jpg

( .. ρε μπάς και το έγραψε ο Wally το άρθρο; :D )

του c64 μάλλον δεν θα έπρεπε να είναι καθόλου στη λίστα ενώ αντίθετα θα έπρεπε να είναι αυτό του atari st πού κατα τη γνώμη μου ήταν άθλιο από εργονομικής πλευράς...

Σε μερικά ΙΒΜ που άλλα πατάς, κυρίως στα Ελληνικά, και άλλα σου βγαίνουν στην οθόνη...

σε ένα πληκτρολόγιο που είχα πριν λίγα χρόνια, είχα ξεριζώσει μερικά ενοχλητικά πλήκτρα κι είχε στρώσει κάπως..

Θα σημφωνισω για τα καινουργια πληκτρολογια...! Και επισης τα πληκτρολογια των λαπτοπ, ακομα και αν εξερεσουμε το θεμα χωρου και τον τροπο που τα εχουν βαλει, ακομα και για απλη δακτυλογραφιση ειναι πολυ ακυρα τα κουμπια... (και ας σας γραφω απο λαπτοπ...). Σαν το παλιο κλασικο microsoft το σκετο δεν εχει... (6 χρονια το εχω και δεν μασαει τπτ!)

keeper7k είπε:
Οσο και να αγαπώ τον spectrumακο πρέπει να αναγνωρίσω οτι ο άτιμος είχε το ποίο παλαβό πληκτρολόγιο που έχω δεί ποτέ :P Το ότι είναι τόσο ιδιαίτερο όμως, είναι ακόμη ένας λόγος για να αγαπήσεις αυτόν τον υπολογιστή! :D

Ναι και μένα μου τη δίνουν τα πληκτρολόγια που αλλάζουν τα κουμπιά, κυριως που κάποια αντικαταστήσαν το μεγάλο Enter key με μικρό και από πάνω π.χ. κάποιο άλλο κουμπί, το slash ή δεν θυμάμαι. Πόσες φορές θες να χτυπήσεις το enter και καταλάθως χτυπάς / και Enter.

Επίσης, όλα αυτά τα extra κουμπιά windows start, κλπ. Τα πράγματα που είναι gimmicks και δεν θα τα χρησιμοποίησεις (δεν μου έχει τύχη να θέλω να πάω στο start και να το κάνω με το κουμπί, γιατί τάχα μου είναι πιο μαγκιόρικο ή θα γλυτώσω μισό δευτερόλεπτο). Καμιά φορά έπαιζα κάποια παιχνίδια στα windows σε fullscreen, καταλάθως πατούσα το windows start και με βγάζει από το παιχνίδι στο desktop. Τι μπινελίκια ρίχνω κάθε φορά..

Ή όλα αυτά τα "όμορφα" κουμπάκια για να ανοίγεις winamp, notepad, κλπ. ή να κάνεις sleep. Ενώ έχω πληκτρολόγια με τέτοια, ποτέ δεν ασχολήθηκα να τα πατήσω αντί να πάω και να ανοίξω τα αντίστοιχα προγράμματα με το mouse. Αλλά μια φορά πήγα να πιάσω ένα ασύρματο πληκτρολόγιο να το μεταφέρω αλλού και πάτησα το sleep και μετά έψαχνα πως να το επαναφέρω για να μην κάνω reset (ξαναπατούσα το sleep ή έψαχνα κανά wake button, χαζομάρα αλλά για κάποιο λόγο είχε κολήσει).

Έχω ακούσει και το κορυφαίο από συνάδελφο μου, σε κάποια laptop να έχουν κουμπί reset σαν κανονικό κουμπί εντελώς δίπλα στο backspace, ή κάτι τέτοιο. Δεν υπάρχει! :)

p.s. Ψιλοάσχετο για gimmickίλες, κάτι βλακείες sticky keys. Έπαιζα ο καήμενος το Prince of Persia σε Dosbox, και το χέρι μου είχε ξεσκίσει το Shift στη μάχη, και με πετάει το ηλίθιο στο desktop για το άχρηστο feature που δεν πρόκειται να χρησιμοποίησω. Μετά έχει αν το πατήσεις πολλές φορές να σου κάνει ερώτηση αν θες να ενεργοποιήσεις τα sticky keys, οπότε πρέπει να το απενεργοποίησεις και αυτό. Έλεος.

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Μετά από καιρό, συμφωνώ με τον Miko63 όσον αφορά τον ST αλλά όχι τόσο για την εργονομία του αλλά για την αίσθηση του.

Καλύτερο εννοείται το κλασσικό M, το μόνο καλό που είχε το ΙΒΜ PC.

Με τα σημερινά έχω πρόβλημα όταν έχουν περίεργα σχήματα όπως της Microsoft που έσπαγε στα δύο και φυσικά των laptops που ο κάθε κατασκευαστής κάνει τα δικά του.

Το χειρότερο ever σίγουρα ήταν του Spectrum 48k, άλλα πάταγες άλλα έβγαζε, γομολάστιχες ένας χαμός :P

Το επόμενο μοντέλο μετά από λίγο χάλαγε η μεμβράνη και δε δούλευε καθόλου, γενικά μια τραγική ποιότητα.

Σαν παιχνιδομηχανή ήταν πολύ καλός συγκριτικά με τους άλλους δύο 8μπιτους (ειδικά στη τιμή, οι άλλοι 2 ήταν over priced) σαν υπολογιστής ήταν για τα μπάζα εκεί κέρδιζε ο 6128.

Πάντως έχω μια περίεργη προτίμηση για αρκετά από τα retro πληκτρολόγια. Εντάξει, μερικά είναι λίγο απαράδεκτα, αλλά θυμάμαι που άγγιξα διάφορα σε μια ρετροέκθεση υπολογιστών και πολλά από αυτά έχουν μια σκληρότητα στο πάτημα που μου αρέσει. Δεν ξέρω βέβαια πόσο βολικά θα είναι για programming, αλλά ακόμα θεωρώ το πληκτρολόγιο του CPC κορυφαίο. Σκέφτομαι να δω και την αγορά για mechanical keyboards αν και δεν είμαι σίγουρος τι θα με βολέψει (δεν τα έχουν σε κανά μαγαζί να τα δοκιμάσεις, μόνο παραγγελία)

Πίσω
Μπλουζα