Τη βοήθειά σας, για πολύ παλιά ταινία ΚΑΡΑΤΕ: Half a Loaf of Kung Fu (1978)

RockaRolla

RetroN00b
Joined
21 Ιαν 2010
Μηνύματα
7
Αντιδράσεις
3
Παίρνω το θάρρος να ζητήσω τη βοήθειά σας. Αν και διάβάζω το φόρουμ εδώ και μια δεκαετία, σπάνια γράφω.... αλλά μου έχει κολλήσει μια ταινία που είδα μικρός και ψάχνω μπας και την ξαναβρώ. Παραθέτω ό,τι θυμάμαι, περιληπτικά:
- έγχρωμη, αλλά παλιά, την είδα στον κινηματογράφο (θερινά Σινεμα στοα 80ς, τότε που έφερναν παλιές ταινίες καράτε, και άλλαζαν κάθε 3η μέρα....!!!)

- πιθανόν να έπαιζε ο Jackie Chan, στα πολύ νιάτα του.

- η υπόθεση ήταν - στο περίπου: ο Αυτοκράτορας συγκεντρώνει τεράστιο στρατό, για να μεταφέρει το φάρμακο που χαρίζει την αθανασία, από την μια άκρη της αυτοκρατορίας στην άλλη. Σπουδαίοι πολέμαρχοι - σύμμαχοι του αυτοκράτορα, ακολουθούν το καραβάνι. Μαζί τους και ένα νέος, λιγάκι γκούφυ / αδέξιος / αμπλαούμπλας / αστείος τύπος που μπλέκει σε γκάφες και τα κάνει όλα ανάποδα. Νομίζω ήταν βοηθητικό προσωπικό στο ασκέρι που είχε συγκεντρωθεί. Γνωρίζεται με κάποιον ηλικιωμένο δάσκαλο του καράτε (? ή μήπως του κουνγκ-φου?) που αναλαμβάνει καθ΄οδών να τον διδάξει. Σε όλη τη διαδρομή, αντίπαλοι πολέμαρχοι, αλλά και κατά τόπους μεγάλοι λήσταρχοι και άλλοι απατεώνες, επιτίθενται στο μεγάλο καραβάνι με σκοπό να κλέψουν το θαυματουργό φάρμακο. Τελικά, φαίνεται ότι το φάρμακο (ή η συνταγή του φαρμάκου? δεν καλοθυμάμαι) ήταν κρυμμένο μέσα σε ένα δόρι (η αιχμή του δόρατος ήταν κούφια και στο σημείο που έμπαινε στο δόρυ είχαν κρύψει το φάρμακο / τη συνταγή (?))....
... αλλά πιο μετά, αποκαλύπτεται ότι όλο αυτό ήταν κόλπο του αυτοκράτορα που ήθελε να ξετρυπώσει όλους τους αντιπάλους του και να ξεπαστρέψει όλους τους λήσταρχους / απατεώνες (που θα ήθελαν να αποκτήσουν το φάρμακο)και να τους καταστρέψει. Οπότε φάρμακο δεν υπήρξε ποτέ στην πραγματικότητα.... Όλα ήταν κόλπο για να καθαρίσει η αυτοκρατορία από τους εχθρούς της.

- θυμάμαι χαρακτηριστικά μια σκηνή: ο νέος / γκούφυ, προσπαθεί να παλέψει με τους κακούς που έχουν κάνει επίθεση. Δίπλα του είναι ο γέρος / δάσκαλος. Του πετάει ένα βιβλιαράκι με εικονογράφηση, όπου αποτυπώνονται κινήσεις καράτε (νομίζω ότι ο νεαρός δεν ήξερε καν γραφή/ανάγνωση...). Το βιβλίο απάει/ανοίγει/φεύγουν οι σελίδες, ο νεαρός πιάνει 1-2 σελίδες, προσπαθεί να κάνει τις κινήσεις που βλεπεί αποτυπωμένες, φυσικά κρατάει ανάποδα τις σελίδες, οπότε εκτελεί ανάποδα τις κινήσεις... αλλά οι κινήσει "πιάνουν", βαράει κανονικά τους κακούς ....!!!

Έψαξα στο IMDb διαβάζοντας παλιά σενάρια από ταινίες του Τζάκυ, αλλά δεν βρήκα κάτι που να μου θυμίζει την ταινία που είδα μικρός (μιλάμε κάπου το '84 - '85, αλλά η ταινία σίγουρα θα ήταν '70ς....)

Οπόιαδήποτε βοήθεια θα ήταν πολύτιμη.
Ευχαριστώ και καλή συνέχεια.
 
Είμαι σχεδόν σίγουρος οτι η ταινία που λες είναι η 'Half a Loaf of Kung Fu (1978)'
 
ΑΨΟΓΟΣ, σε ευχαριστώ πολύ. Ταχύτατος και ΣΩΣΤΟΣ. Σύμφωνα με το παρακάτω που μάλλον γράφει κάποιος θεατής:
Mostly a Kung-fu showcase; a loose script describes Jackie Chan's character learning Kung-fu from a beggar-master and his pupil while guarding a caravan from bandits. Chan's early comedic beginnings are shown here
έπεσες 100% μέσα.
Μου κάνει εντύπωση, γιατί είχα ρίξει μια καλή ματιά στο imdb....... αλλά (προς υπεράσπιση μου....χεχε) αυτό που γράφει επάνω-επάνω μου κάνει άσχετο ["A young man poses as "the Whip King" and collects the reward for a bandit he has seen killed by a famous bounty hunter. He must now learn Kung Fu if he is to live up to this new persona and conquer the enemies he has inherited."]
 
Πίσω
Μπλουζα