Τι ήταν η Roland και λοιπές κάρτες ήχου

το ΜΤ32 είναι ένα εξωτερικό module. Υποστηρίζεται κάτω από DOS με τη χρήση ενός roland mpu (η οτιδήποτε άλλου mpu αν δεν μας ενδιαφέρουν τα παιχνίδια και λειτουργίες sample upload) και κάτω από ΟΛΕΣ τις εκδόσεις windows, από τα 3.0 εώς τα 7/64bit. Είναι μια midi συσκευή, το επιλέγεις για midi-out και απλά δουλεύει.
 
Ναι δουλεύει αλλά το θέμα είναι οτι δεδομένου οτι το mapping των ήχων δεν είναι κάποιο standard (π.χ. GM ή κάτι άλλο) είναι συγκεκριμένη η γκάμα παιχνιδιών που να μπορείς να τη χρησιμοποιήσεις : όσα υποστηρίζουν το mapping του ΜΤ32. Άμα παίξεις ένα οποιοδήποτε midi που δεν έχει γραφτεί για αυτή δεν ακούγεται καθόλου καλά.

By the way έχω δει και ΜΤ32 συνδεδεμένη και σε Amiga σε συνδυασμό με adventure της sierra (τι χρειάζεται για να βγάλει midi out σε μια amiga 600 ξέρει κανείς; )
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ένα midi interface συνδεδεμένο στη σειριακή.

Ήταν και η πρώτη εξωτερική συσκευή που πήρα μετά την αγορά της 500ρας μου.

Το έχω ακόμα!
 
Ορίστε και άλλα κλασικά adventures με ήχο Roland MT32.

 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Παιδιά να ρωτήσω κάτι, λίγο άσχετο βέβαια με το θέμα, και συγνώμη για αυτό.. Όπως βλέπω το βιντεάκι εδώ με την εισαγωγή του monkey island, σαν να μου φαίνεται ότι έχει υψηλότερη ανάλυση από την έκδοση που έχω εγώ.. Υπάρχει όντως έκδοση με υψηλότερη ανάλυση, ή απλά μου φαίνεται έτσι λόγω του μέγεθους του βίντεο εδώ στη σελίδα?
 
είναι λόγω του μεγέθους του video, μην ανυσηχείς
 
Ευχαριστώ. Το έβλεπα και λέω πως είναι έτσι στο δικό μου...
 
Εγώ έχω αγοράσει έναν Mac μοντέλο του 1994 και του έχω συνδέσει μία roland MT-32 (αγορά από Ιαπωνία μέσω ebay.) Το μόνο αρνητικό στον Mac είναι ότι την υποστηρίζουν ελάχιστα παιχνίδια κι αυτά ορισμένα της sierra. Η ποιότητά της όμως είναι συγκλονιστική. Αν αγοράσω και κανά retro PC για dos games θα το κάνω μόνο και μόνο για την Roland. Πάντως όσον αφορά τον φίλο που αναφέρθηκε στο Monkey Island να πούμε ότι στον Mac (όπως και πολλά άλλα παιχνίδια) παίζει σε ανάλυση 640x480. Τα γραφικά σε Mac είναι πιο ωραία και πιο στρογγυλοποιημένα όπως φυσικά και ο ήχος.

pic.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Είχα την roland LAPC-I και την έδωσα τότε για να πάρω την gravis ultrasound max. Καλή χρυσή η Gravis και λύση όλα σε ένα, αλλά στο midi η μέρα με την νύχτα. Κλάσεις μπροστά η roland.
 
Η Gravis Ultrasound διαβαζω ήταν περισσότερον κατάλληλη για κομμάτια Mod tracker που ήταν στάνταρ στις Amiga, παρά για MIDI
 
Πίσω
Μπλουζα