Τομ Σώγιερ (Tom Sawyer) [Mark Twain]

Λορένα

RetroNuts!
Joined
21 Απρ 2008
Μηνύματα
1.607
Αντιδράσεις
280
Από τα πιο αγαπημενα μου βιβλία σαν παιδί.

Αν και το βιβλίο Τομ Σωγιερ,(του Μαρκ Τουέιν) ειναι μέρος του βιβλίου : οι περιπετειες του Χακ Φιν, εγώ επιμένω να μου αρέσει περισσότερο ο Τομ Σωγιερ.

Μου άρεσαν οι σκανδαλιές του, ο τρόπος που καταφερνε να ξεγελά τους άλλους, και το πόσο καλό παιδί ήταν κατά βάθος τελικά.

Ομολογώ επίσης πως το βιβλίο αποτέλεσε έμπνευση για κάποιες δικές μου σκανδαλιές :p

picture.php
 
Λορένα είπε:
Από τα πιο αγαπημενα μου βιβλία σαν παιδί.
Αν και το βιβλίο Τομ Σωγιερ,(του Μαρκ Τουέιν) ειναι μέρος του βιβλίου : οι περιπετειες του Χακ Φιν,
Συγνώμη αλλα εδώ δεν έχεις δίκιο. Οι περιπέτειες του Τομ Σόγερ εκδόθηκαν από του Τουέιν το 1876 και οι περιπέτειες του Χοκ Φιν το 1884. Αν θυμάμαι καλά η ιστορία του Χοκ Φιν είναι ένα περιστατικό που αναφέρεται και στον Τομ Σόγερ αλλα από την οπτική του Χοκ Φιν. Ακόμα σύμφωνα με τη βικιπαίδεια ο Τουέην έχει εκδόσει άλλα δυο μυθιστορήματα με τον Τομ Σώγερ την δεκαετία του 1890 τα Ο Τομ Σογερ στο εξωτερικό και ο Τομ Σογέρ ντετέκτιβ (αυτά τα δυο δεν ξέρω αν εχουν εκδωθεί στα ελληνικά).

Κατά τα άλλα είναι και από τα δικά μου αγαπημένα βιβλία μου είχε χαριστεί στα γενέθλια μου στη δευτέρα δημοτικού. εγλω το έχω από εκδόσεις Ρήγας (?).
 
Toμ Σώγερ, εκδόσεις "Ρέκου", χρονολογία άγνωστη.

DSC06789.jpg
 
Κι εμένα μου είχαν φέρει δώρο το βιβλίο αλλά θυμάμαι ότι έιχε ένα κατακόκκινο εξώφυλλο,δε θυμάμαι τι εκδόσεις ήταν. Έχει κανείς υπόψη του ή ακόμα καλύτερα καμία photo?
 
Πίσω
Μπλουζα