Τοπική Εφημερίδα

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας stakovios
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

stakovios

Human RetroDatabase
Αντιδράσεις
1.001
Μια σειρά της ΕΡΤ-2 που αναφερόταν στη ζωή της επαρχίας. Τα επεισόδια ήταν αυτοτελή, μεταδίδονταν στις 9 το βράδυ. Από τους πρωταγωνιστές, ο Γιώργος Βρασιβανόπουλος (πέθανε το 1998) στο ρόλο του εκδότη. Είναι ο γαμπρός της Βλαχοπούλου στην "Χαρτοπαίχτρα", τον οποίο σπάει στο ξύλο ο Βουτσάς και τον λέει "Μπάμια". Από τον Τύπο της εποχής βρήκα και τις

περιλήψεις όλων των επεισοδίων:

1ο επεισόδιο: ημερομηνία προβολής 14/6/1984, Τίτλος:

"Γεράνια, πανσέδες, κοτούλες, λεμονιές".

Ένα αγρόκτημα με σπίτι και όμορφο κήπο θα δοθεί για να γίνει εργοτάξιο. Οι ιδιοκτήτες του θα διαφωνήσουν μεταξύ τους. Παίζουν: Γιώργος Χειμωνίδης, Πάνος Σκουρολιάκος, Άννα Κοζαδίνου.

2ο επεισόδιο: "Πήρε φωτιά μια καρδιά¨ (21/6/1984) παίζουν: Νίκος Κούρος, Σάσα Καστούρα

3ο επεισόδιο (28/6/1984): "Η επανεγκατάσταση". Παίζουν: Π. Καλδής, Γ. Βρασιβανόπουλος, Γ. Κέντρος, Ιουλία Βατικιώτη, Στέλιος Λιονάκης.

4ο επεισόδιο (5/7/1984): "Βραδινά νερά". Η τραγουδίστρια ενός λαϊκού νυχτερινού κέντρου αρνείται να προσφέρει συντροφιά στους πελάτες της και φεύγει. Στην Κωπαΐδα συναντά έναν νεαρό αγρότη και του διηγείται τα βάσανά της.

5ο επεισόδιο (12/7/1984): "Το πέναλτι". Η προσπάθεια δωροδοκίας ενός τερματοφύλακα στη διάρκεια του διαλείμματος ανάμεσα στα δύο ημιχρόνια δε θα αποτρέψει την ήττα των αντιπάλων. Παίζουν: Γ. Μπάνος, Ν. Μανδάλης, Γ. Μιχαλάκος, Π. Αθανασούλας. Σκηνοθεσία: Κ. Χρονόπουλος.

6ο επεισόδιο (19/7/1984): "Τ΄άλογα όταν γεράσουν". Ένας αμαξάς θα οδηγήσει το άλογό του στο παζάρι, εκεί που τα πουλάνε για τα σφαγεία της ιταλικής αγοράς.

7ο επεισόδιο (26/7/1984): "Ο Τραβόλτα της οδού Τζαπράζη". Μία παρέα νέων στην πίστα μιας ντίσκο αυτοπροβάλλεται .

8ο επεισόδιο (2/8/1984): "Ο γάμος". Ένα νεαρό ζευγάρι αποφασίζει να παντρευτεί με πολιτικό γάμο, αλλά θα πρέπει να πείσει και τους γονείς του γι' αυτό. Τελικά ο γάμος θα είναι πολιτικός με στοιχεία θρησκευτικού. Παίζουν: Ξ. Κριτσικέλη, Αθ. Προύσαλης, Δ. Καμπερίδης, Γ. Χειμωνίδης.

9ο επεισόδιο (9/8/1984): "Να μου ζήσεις, Σαλέα". Ένα μικρό παιδί επιμένει να μάθει κλαρίνο και δημοτική μουσική, σε αντίθεση με τους φίλους του που θέλουν να

γίνουν αστέρια της ποπ, όταν μεγαλώσουν. Παίζουν: Κ. Μπαλαδήμας, η μικρή Ν. Ιβαΐδου, Φ. Κοκόλα. Σκηνοθεσία: Κ. Χρονόπουλος.

10ο επεισόδιο: (16/8/1984) "Ιστορία φθινοπωρινού απογεύματος".

11ο επεισόδιο: (23/8/1984) "Ας πάει και το παλιάμπελο". Ένας αγρότης παρασύρεται από τα τυχερά παιχνίδια. Παίζουν: Ντίνος Δουλγεράκης, Ειρήνη Χατζηκωνσταντή.

Προβολή συνημμένου 2826612ο επεισόδιο (τελευταίο): 30/8/1984. "Αφιερωμένο εξαιρετικά". Δύο ηλικιωμένοι παρ' όλο το ρυθμό της σύγχρονης πόλης που επιβάλλει την απομόνωση, θα βρουν νέους τρόπους επικοινωνίας μέσα από ένα παλιό τραγούδι. Παίζουν: Ηρώ Κυριακάκη, Γιώργος Λουκάκης.

Στη φωτό που παραθέτω, η Ταϋγέτη και η Σίμου.

Αναζήτηση ονόματος σειράς [Τοπική εφημερίδα]

Respect στον Μαίμο!!!!

Ρεπαιδιά το Χαίρε Τάσο Καρατάσο παιζόταν κάθε Παρασκευή κατά τις 8 νομίζω. Μετά όταν τέλειωνε αυτό άρχιζε μια σειρά αυτοτελών επεισοδίων κυρίως ηθογραφικού και σατυρικού χαρακτήρα. Σε ένα επεισόδιο συγκεκριμένα θυμάμαι που έπαιζε ο Πάυλος Χαϊκάλης και υποδιόταν έναν μουσικό σπουδαγμένο στη Νάπολι/ Πως λεγόταν η σειρά εκείνη θυμάται κανείς?

denim13 είπε:
Respect στον Μαίμο!!!!
Ρεπαιδιά το Χαίρε Τάσο Καρατάσο παιζόταν κάθε Παρασκευή κατά τις 8 νομίζω. Μετά όταν τέλειωνε αυτό άρχιζε μια σειρά αυτοτελών επεισοδίων κυρίως ηθογραφικού και σατυρικού χαρακτήρα. Σε ένα επεισόδιο συγκεκριμένα θυμάμαι που έπαιζε ο Πάυλος Χαϊκάλης και υποδιόταν έναν μουσικό σπουδαγμένο στη Νάπολι/ Πως λεγόταν η σειρά εκείνη θυμάται κανείς?
denim13, τα θυμάσαι εν μέρει σωστά. Η σειρά "Χαίρε Τάσο Καρατάσο" προβαλλόταν όντως Παρασκευή στις 8.30μμ / 8.40μμ.

Αμέσως μετά, στις 9.30μμ, ακολουθούσε το βραδυνό δελτίο Ειδήσεων της ΕΡΤ2 και μετά ακολουθούσε κατά κανόνα η προβολή ξένων σειρών - την εποχή που προβλήθηκαν τα 13 επεισόδια του "Χαίρε Τάσο Καρατάσο", οι ξένες σειρές που προβλήθηκαν ήταν με χρονολογική σειρά οι ακόλουθες:

- "Τρυφερή είναι η νύχτα" (Αγγλική σειρά) (μέχρι την Παρασκευή 20/12/1985)

- "Μακρύ ζεστό καλοκαίρι" (Αμερικάνικη σειρά) (μέχρι την Παρασκευή 31/1/1986)

- "Σάρκα και Αϊμα" (Αμερικάνικη σειρά) (μέχρι την Παρασκευή 28/2/1986)

και την επόμενη (και τελευταία) εβδομάδα προβολής του "Χαίρε Τάσο Καρατάσο" (Παρασκευή 7/3/1986) ακολούθησε η προβολή της εκπομπής "Γυναίκες σε μονόλογο".

Επομένως, δεν μπορούμε να σε βοηθήσουμε στο ερώτημά σου... :(

EDIT: Με βάση όμως το στοιχείο ότι στη σειρά της οποίας αναζητάς το όνομα έπαιζε ο Παύλος Χαϊκάλης, μπορώ να σε ενημερώσω ότι η σειρά αυτή ήταν η "Τοπική εφημερίδα" :)

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Τότε μάλλον η σειρά που λέω θα προβαλλόταν στην ΕΡΤ 1 απλά μετά τον Καρατάσο μάλλον αλλάζαμε κανάλι χωρίς να το προσέξω. Πιθανόν να είναι αυτή η σειρά που λέτε κύριε διαχειριστά ιδιαίτερα αν προβάλλονταν την ίδια περίοδο ασχέτως αν ήταν πιο παλιά γυρισμένη. Συγχωρήστε με ρε παιδιά αλλά μου έρχονται κάτι φλασιές απο το παρελθόν. Σειρές, εκπομπές, ταινίες που τις θυμάμαι σαν σε όνειρο ή που μεγάλωσα μαζί τους. Πόσο συγκινημένος είμαι που βρήκα αυτό το site. Με συγκινεί πάρα πολύ να μαθαίνω πράγματα για κάτι πο τότε το έβλεπα και δεν το καταλάβαινα καλά ή που γινόταν κομμάτι της τότε ηλικίας μου.

denim13 είπε:
Τότε μάλλον η σειρά που λέω θα προβαλλόταν στην ΕΡΤ 1 απλά μετά τον Καρατάσο μάλλον αλλάζαμε κανάλι χωρίς να το προσέξω.
Όχι, καλά θυμάσαι φίλε μου, στην ΕΡΤ2 προβαλλόταν η "Τοπική εφημερίδα" - αν δεις και το link στη RetroDB παραπάνω το επιβεβαιώνει.

denim13 είπε:
Πιθανόν να είναι αυτή η σειρά που λέτε κύριε διαχειριστά ιδιαίτερα αν προβάλλονταν την ίδια περίοδο ασχέτως αν ήταν πιο παλιά γυρισμένη. Συγχωρήστε με ρε παιδιά αλλά μου έρχονται κάτι φλασιές απο το παρελθόν. Σειρές, εκπομπές, ταινίες που τις θυμάμαι σαν σε όνειρο ή που μεγάλωσα μαζί τους. Πόσο συγκινημένος είμαι που βρήκα αυτό το site. Με συγκινεί πάρα πολύ να μαθαίνω πράγματα για κάτι πο τότε το έβλεπα και δεν το καταλάβαινα καλά ή που γινόταν κομμάτι της τότε ηλικίας μου.
Καλά κάνουν και σου "έρχονται φλασιές από το παρελθόν" - σε όλους μας έρχονται! :) Όσο για το site, νομίζω ότι αυτός είναι ο λόγος που είμαστε όλοι εδώ - διότι γίνεται ωραία συζήτηση για πράγματα που αγαπήσαμε και που έγιναν κομάτι του εαυτού μας 20+ χρόνια πριν...

Ευχαριστούμε πολύ τον Stakovio για τις πληροφορίες των επεισοδίων!

Πίσω
Μπλουζα