Τοποθεσίες αγαπημένες σε πίστες που σας έχουνε μείνει χαραγμένες στο μυαλό.

SurvivalHorror

RetroActive
Joined
27 Δεκ 2014
Μηνύματα
415
Αντιδράσεις
110
Θα ήθελα να μάθω τις αγαπημένες σας πίστες ή συγκεκριμένες τοποθεσίες αυτών στα παιχνίδια που έχετε παίξει μέχρι σήμερα και γιατί.

 


Δεν εννοώ να έχει μόνο κάποιον καλό αρχηγό,άπειρες σφαίρες ή κάτι άλλο,αλλά να είναι μία πρωτότυπη ιδέα ή το σκηνικό από πίσω να είναι μοναδικό και να ταιριάζει με την αισθητική σας.


Πρέπει να κάτσω να τα βάλω κάτω να μην ξεχάσω κανένα.Έχουμε λοιπόν :

1)Shinobi(Βamboo Forest)


Η πίστα στο δάσος(5-2) με τους ιπτάμενους ninja...Δεν ξεχνιέται με τίποτα ο γύρω χώρος με την πυκνή βλάστηση,έντονο πράσινο και να προσέχεις κάθε βήμα να μη σου έρθει πραγματικά ουρανοκατέβατος κάποιος εχθρός.


2)Toki(Final Stage)


Το παιχνίδι έχει πολλές ωραίες πίστες,αλλά αυτό το καυσαέριο από πίσω,η μόλυνση από την πυκνοκατοικημένη αστική περιοχή σε έκανε να μην ξεκολλάς τα μάτια σου από πίσω.Σε συνδυασμό με το τρενάκι του τρόμου δεν ξεχνιέται με τίποτα αυτό το καφέ μουντό χρώμα.


3)Snow Brothers(Floors 41-19)


Πού είμαι ??Παίζω άλλο παιχνίδι ??Οι τελευταίες εννέα πίστες είναι εντελώς διαφορετικές από το υπόλοιπο παιχνίδι και έχουν 2 εχθρούς μοναδικούς και πρωτοεμφανιζόμενους μέχρι εκείνο το σημείο.Ο σχεδιασμός τους πίσω είναι φτιαγμένος με μεράκι και σίγουρα δε περνάει απαρατήρητος.


4)Sunset Riders(Stage 7)


Η πίστα στο δάσος είναι η αγαπημένη μου,που τρέχεις με το άλογο και από πίσω σε κυνηγάνε οι εχθροί.Πολύ ωραία χρώματα και σχεδιασμός την κάνουν μοναδική.


5)Τhe King Of Dragons(Final Stage)



Kαι συγκεκριμένα ο γεμάτος νομίσματα χώρος στον κόκκινο δράκο(πράγμα που αντιγράψανε μετέπειτα κι άλλα παιχνίδια,βλέπε Legend,Dragon's Crown).Αμύθητης αξίας νομίσματα από αιώνες βρίσκονται στο σημείο εκείνο και μου έχει μείνει στο μυαλό φυσικά.

6)Super Mario World(Forest Of Illusion)

Σίγουρα πολύ περισσότερες τοποθεσίες μου έχουν μείνει από αυτό το παιχνίδι.Έχει μοναδικές τοποθεσίες συγκεκριμένα.Αλλά αν έπρεπε να διαλέξω μία θα ήταν το δάσος που του έχω και αδυναμία.Aγαπημένες στιγμές τα τεράστια δένδρα που κρύβανε φοβερά μυστικά ή και τους ίδιους τους Mario και Yoshi.

7)Street Fighter II-The World Warrior(Βlanka-Vega-Cammy)

Παιχνίδι με άπειρες καλές πίστες,διάλεξα 3 με πολύ δυσκολία.Του Blanka το τεράστιο ψάρι που είναι κρεμασμένο,το φίδι και η έντονη βλάστηση της Βραζιλίας του Αμαζονίου δεν ξεχνιούνται με τίποτα.Ο Vega στην ταβέρνα της Ισπανίας με την υπέροχη ιδέα της σίτας που πηδούσε πάνω για να επιτεθεί.Καλόσχεδιασμένη και πρωτοποριακή.Τέλος της Cammy,η γέφυρα στα κάστρα της Αγγλίας με το μοναδικό θέαμα από ψηλά.Πίστα με τόσο βάθος και ωραία χρώματα από τις πιο καλοφτιαγμένες σε τέτοια παιχνίδια.

8)Μortal Kombat(Goro's Stage)

Κι αυτό το παιχνίδι στις ιδέες σε πίστες παίρνει άριστα.Η πίστα με το ζωντανό δάσος με τα δένδρα που καταβροχθίζουν ανθρώπους είναι κορυφαία ιδέα,αλλά θα πω για το μπουντρούμι στον Goro που από πίσω στο σκοτάδι φαίνονται μάτια κόκκινα και ακούγονται κραυγές φυλακισμένων που περιμένουν τη "λύτρωση".

9)Rayman(Gong Heights)

Ο διαλογισμός σε όλο του το μεγαλείο.Όποιος το έχει παίξει και έχει φτάσει στο σημείο εκεί θα με θυμηθεί.Λες και βρίσκομαι κάπου στην Ινδία όπου βλέπω τους μοναχούς να διαλογίζονται.Η ατμόσφαιρα και τα χρώματα σε ταξιδεύουν εκεί και σε αφήνουν να τη χαζεύεις(την πίστα :p )

10)Resident Evil(Spencer's Mansion-Courtyard)

Το σημείο που βγαίνεις για λίγο έξω από την έπαυλη στη βεράντα και βλέπεις νεκρό τον Forest Speyer....Ένα υπέροχο αεράκι,με τη θέα από το βουνό Arklay στο βάθος και βλάστηση...Από τις ομορφότερες τοποθεσίες που έχω δει,πολλές φορές καθόμουν και παρατηρούσα το υπέροχο μέρος.

11)Οddworld Abe's Oddysee(Paramonia-Scrabania)

Δε θα μπορούσε να λείπει με τίποτα...Το παιχνίδι είναι ολόκληρο χάρμα οφθαλμών στα backrounds,αλλά αν έπρεπε να ξεχωρίσω 2 τοποθεσίες θα έβαζα τις παραπάνω.Η μία με υπέροχο χρώμα πράσινο με μπλε,γεμάτη ιστούς και περίεργα μέρη και η άλλη κόκκινη,καφέ με το χρώμα της ερήμου,των υψηλών θερμοκρασιών και των κάκτων.


12)Deathtrap Dungeon


Η πίστα με τους σατανιστές,εννοω με τις τελετές ,το άφθονο αίμα και τις πεντάλφες στο έδαφος.Πραγματικά σου καρφωνόταν στο μυαλό για τον ωραίο σχεδιασμό και τις λεπτομέρειες.

13)Parasite Eve(Museum)

Το αρχαιολογικό μουσείο με τους δεινόσαυρους.Πέρα από την πολύ όμορφη ιδέα,το μέρος έχει πολύ καλοσχεδιασμένους δεινόσαυρους και ιδιαίτερα μέρη να παίξεις και να εξερευνήσεις.Σου δίνει την αίσθηση ότι κάτι θα συμβεί από στιγμή σε στιγμή.

14)Silent Hill(Midwich Elementary School,Lighthouse,Lakeside Amusement Park)

Και ένα σωρό άλλα....Το καλύτερο παιχνίδι προσωπικά στις τοποθεσίες...Το σχολείο είχε τόσο τρομακτική ατμόσφαιρα,τόσο όμορφο χώρο γύρω και όταν λέω όμορφο εννοώ horror,γεμάτο αίματα σε βιβλία,στο πιάνο,πίνακες σκαλισμένους και ένα σωρό κορυφαίες ιδέες.Το Lighthouse ήταν μικρό,αλλά πολύ γραφικό και τρομακτικό.Ανέβαινες την γυριστή σκάλα που μου άρεσε πολύ και στην κορυφή ήσουν λες και άνοιξε η κόλαση..Από κάτω πριν την κεντρική είσοδο ήταν ένα όμορφο μέρος.Η παιδική χάρα με τα ζωντανά κινούμενα παιχνίδια ενώ όλο το σκηνικό κατέρεε είναι από τις πιο ωραίες ιδέες που είχανε βγει μέχρι σήμερα.Μέρος που το θαυμάζεις και το φοβάσαι ταυτόχρονα.

15)Silent Hill 2(Prison)

Οι φυλακές είχανε ένα τόσο σκοτεινό χρώμα,ένα τόσο τρομακτικό σκηνικό με τα λίγα φώτα και την πολύ φασαρία που σίγουρα δεν περνούσανε απαρατήρητες...Μοναδική ιδέα για τα horror μέχρι τότε,ακόμη δε θα ξεχάσω τα κελιά κολλημένα το ένα δίπλα στο άλλο.


16)Resident Evil Ζερο(Train's Roof)


To σκηνικό στην οροφή του τρένου στον γύρω χώρο είναι ένα αριστούργημα.Δε χόρταινα να το θαυμάζω καθώς το τρένο έτρεχε με χίλια και η βροχή ερχόταν με τρομερή ταχύτητα πάνω στον Βilly ή τη Rebecca.Μέσα στο αχανές δάσος,στις ράγες του τρένου.

17)Shadow Of The Colossus(Phaedra's Location)


O κολοσσός αυτός έχει το προνόμιο να ζει σε ένα υπέροχο καταπράσινο λιβάδι,γεμάτο πυκνή βλάστηση που χαίρεσαι να διασχίζεις με τον Agro.Πραγματικά από τις ομορφότερες τοποθεσίες στο παιχνίδι,το μάτι σου χάνεται όσο την παρατηρείς.

18)Silent Hill 3(Alternate Church)

Όποιος νομίζει οτι όταν είσαι σε μία Εκκλησία είσαι ασφαλής κάνει μεγάλο λάθος...Η Εκκλησία είναι καλοσχεδιασμένη με τη μεσαιωνική της ατμόσφαιρα,αλλά έχει κρυφές εισόδους γεμάτες παράνοια και φοβερά σκηνικά στο βάθος.Πολλά από αυτά άρρωστα και ψυχασθενικά,συνδυάζονται μοναδικά με τα χρώματα.

19)Silent Hill Origins(Cedar Grove Sanitarium)

Καταπληκτική ιδέα...Με το που μπαίνεις στο ψυχιατρείο,ακούς φωνές από αόρατους παλιούς ασθενείς και ο χώρος είναι σχεδιασμένος έτσι ώστε να σε βάζει κα ευθείαν στο κλίμα.Ωραία κάδρα τρομακτικά,χρώματα όσο σκοτεινά χρειάζεται και λεπτομέρεις που δε λησμονάς.

20)Demon's Souls(Storm King Stage)

Παιχνίδι κι αυτό με πάμπολλες τοποθεσίες ωραίες και καλοδουλεμένες,η πίστα του Storm King είναι φοβερή επειδή συνδυάζει το έντονο γκρι στα σύννεφα με τα βραχια,απότομα πολλές φορές που γίνονται καλές κρυψώνες.Το μάτι χάνεται στον ορίζοντα με το ατελείωτο βάθος του και παρατηρεί με τις ώρες.
 
-Chrono Triger Kindom of Zeal εκπληκτικα σχεδιασμενη περιοχη με τα νησια που ειναι στο αερα και τους καταρακτες!

-Xenoblade Chronicles η περιοχη Eryth Sea, απλα μαγικη!

-Donkey Kong Country το πρωτο υποθαλλασιο level στο 1ο κοσμο , η μουσικη , τα γραφικα ,ολα ειναι τρομερα!

-Super Mario Bros 3 Giant Land!

- Yoshi's Island Touch Fuzzy Get Dizzy! Οταν την ειχα πρωτοπαιξει ειχα ριξει τρελο γελιο με την αντιδραση του Yoshi οταν ακουμπαει/τρωει αυτους τους ασπρους χνουδοτους εχθρους... :p

SurvivalHorror είπε:
7)Street Fighter II-The World Warrior(Βlanka-Vega-Cammy)

8)Μortal Kombat(Goro's Stage)
-Στο Super Street Fighter II δεν θα πρωτοτυπησω και θα πω οτι οι αγαπημενες μου ειναι με σειρα οι : Ken>Guile>Vega-Ryu (ως συνολο σε συνδιασμο και με την μουσικη)

-Στο Mortal Kombat II οι αγαπημενες μου ειναι το ζωντανο δασος οπως ειπες και εσυ ειναι πολυ πρωτοτυπη , οπως επισης μου αρεσει πολυ και η πιστα που καθεται ο Shao Khan στον θρονο και αριστερα και δεξια ειναι δεμενοι Sonya και Kano.

Αυτα προς το παρον σιγουρα εχω αφησει παρα πολλα αγαπημενα μου εξω, αλλα ειναι τοσα πολλα τα παιχνιδια που δεν μπορουμε να τα θυμομαστε ολα :D .
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Donkey Kong Country η πρώτη πίστα.

Double Dragon η πρώτη πίστα

Captain Commando η 2η πίστα στο μουσείο
 
Εξαιρετικά ενδιαφέρον θεμα! Εμενα ειναι οι εξης:

Duke Nukem 64 - Hollywood holocaust (Η πρώτη πίστα)

Μια πίστα με φοβερή ατμόσφαιρα που "μυρίζει" B movie δράσης απο τα τέλη των 80's! Πρόκειται για μια περιοχή γεμάτη απο ουρανοξύστες, αιθουσα κινηματογράφου και arcade!

Προβολή συνημμένου 127890

Zelda majora's mask - Pinnacle rock

Toποθεσία που βρίσκεται στα ενδότερα της περιοχής του ωκεανού (Great bay) και χαρακτηρίζεται απο το πανοραμικό τοπίο του απέραντου της θάλασσας σε συνδιασμό με το μαγευτικό υποθαλλάσιο θόλο γεμάτο κοράλια..

Προβολή συνημμένου 127891 Προβολή συνημμένου 127892

Tin tin in Tibet (SNES) Βουδιστικό μοναστήρι

Πίστα που βρίσκεται στη κορυφή του χιονισμένου βουνού του Θιβέτ.. Κύριο χαρακτηριστικό της η μυστηριώδης ambient μουσική σε συνδιασμό με τους ηχους απο τις καμπάνες του μοναστηριού και τις υπόκωφες ψαλμωδίες των μοναχών..

Προβολή συνημμένου 127893

Sonic 3 - Marble garden

Μια απέραντη κατηφορική πεδιάδα γεμάτη βλάστηση και αρχαία κτίσματα που φαινεται να παραπέμπει περισσότερο στο κήπο της Εδέμ..

Προβολή συνημμένου 127894

Super Mario 64 - Πίστα στον ουρανό

Προκειται για επίπεδο που βρίσκεται στο τέρμα τ'ουρανού με μοναδικό σημείο "πατήματος" τη κορυφή ενος πύργου του οποίου η βάση φαντάζει να χάνεται στο βάθος του χαοτικού ύψους!

hqdefault.jpg

Castlevania symphony of the night - Σάλα καθεδρικού ναού

Απο τις πιο μαγευτικές τοποθεσίες του παιχνιδιού με το φως να πεφτει μεσα απο τα καταπληκτικά βιτρώ αφήνοντας ενα μώβ και λευκό χρώμα..

castlevsotnWlpr3-1920x1200.jpg

Zelda ocarina of time - Spirit temple

Το τελευταίο dungeon του παιχνιδιού που βρίσκεται στο τέρμα της ερήμου.. Το εσωτερικό διάκοσμο του ναου ειναι διάχυτο απο ανατολίτικα στοιχεία που δημιουργούν μια αινιγματική, μυστηριώδη αλλα ταυτόχρονα και μια cozy ατμόσφαιρα..

800px-Spirit_Temple1.jpg

Mystical ninja starring Goemon (N64) Akiyoshiday (Νότια Ιαπωνία)

Παράκτια περιοχή γεμάτη απο παραδοσιακές ξύλινες γέφυρες, πράσινο και μια απίστευτη θέα της θάλασσας να απλώνεται στον ορίζοντα..

Mystical ninja.JPG
 
Εξαιρετικά ενδιαφέρον θεμα! Εμενα ειναι οι εξης:

Duke Nukem 64 - Hollywood holocaust (Η πρώτη πίστα)

Μια πίστα με φοβερή ατμόσφαιρα που "μυρίζει" B movie δράσης απο τα τέλη των 80's! Πρόκειται για μια περιοχή γεμάτη απο ουρανοξύστες, αιθουσα κινηματογράφου και arcade!

DMC.jpg

Zelda majora's mask - Pinnacle rock

Toποθεσία που βρίσκεται στα ενδότερα της περιοχής του ωκεανού (Great bay) και χαρακτηρίζεται απο το πανοραμικό τοπίο του απέραντου της θάλασσας σε συνδιασμό με το μαγευτικό υποθαλάσσιο θόλο γεμάτο κοράλια..

mm7.jpg

Tin tin in Tibet (SNES) Βουδιστικό μοναστήρι

Πίστα που βρίσκεται στη κορυφή του χιονισμένου βουνού του Θιβέτ.. Κύριο χαρακτηριστικό της η μυστηριώδης ambient μουσική σε συνδιασμό με τους ηχους απο τις καμπάνες του μοναστηριού και τις υπόκωφες ψαλμωδίες των μοναχών..

Tin tin.JPG

Sonic 3 - Marble garden

Μια απέραντη κατηφορική πεδιάδα γεμάτη βλάστηση και αρχαία κτίσματα που φαινεται να παραπέμπει περισσότερο στο κήπο της Εδέμ..

sonic-the-hedgehog-3-05.jpg

Super Mario 64 - Πίστα στον ουρανό

Προκειται για επίπεδο που βρίσκεται στο τέρμα τ'ουρανού με μοναδικό σημείο "πατήματος" τη κορυφή ενος πύργου του οποίου η βάση φαντάζει να χάνεται στο βάθος του χαοτικού ύψους!

Προβολή συνημμένου 127906

Castlevania symphony of the night - Σάλα καθεδρικού ναού

Απο τις πιο μαγευτικές τοποθεσίες του παιχνιδιού με το φως να πεφτει μεσα απο τα καταπληκτικά βιτρώ αφήνοντας ενα μώβ και λευκό χρώμα..

Προβολή συνημμένου 127909

Zelda ocarina of time - Spirit temple

Το τελευταίο dungeon του παιχνιδιού που βρίσκεται στο τέρμα της ερήμου.. Το εσωτερικό διάκοσμο του ναου ειναι διάχυτο απο ανατολίτικα στοιχεία που δημιουργούν μια αινιγματική, μυστηριώδη αλλα ταυτόχρονα και μια cozy ατμόσφαιρα..

Προβολή συνημμένου 127908

Mystical ninja starring Goemon (N64) Akiyoshiday (Νότια Ιαπωνία)

Παράκτια περιοχή γεμάτη απο παραδοσιακές ξύλινες γέφυρες, πράσινο και μια απίστευτη θέα της θάλασσας να απλώνεται στον ορίζοντα..

Προβολή συνημμένου 127907

tumblr_m51awfuPPF1rviqoyo1_500.jpg

ΣΜ.jpg

Mystical ninja.JPG

SpiritTemple.jpg

castlev.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ωραιο θεμα μπραβο εγω θα πω ολα τα metal slug εχει τρομερες πιστες ειδικα τ backrounds
 
Οταν μετα απο 5 ωρες πανω απο την καμπινα με καμια τριανταρια ατομα να ειναι στιβαγμενα απο πισω και να κοιτανε και αφου εχεις χασει την αισθηση του χρονου αλλα και ποσες πιστες εχεις βγαλει σε μια εποχη που η λεξη ιντερνετ ηταν αγωστη και γενικοτερα οι πληροφοριες για τα videogames φτανεις σε μια πιστα που απο αριστερα ειναι ολα οκ αλλα απο δεξια ειναι οτι να ναι και μολις την βγαζεις καταλαβαινεις πως εκει τελειωνη το παιχνιδι στην 256 πιστα,στην περιβοητη split screen στο Pac-man τοτε εχει μεινει για παντα χαραγμενη στο μυαλο σου και δεν προκειται να βγει ποτε απο κει ουτε προκειται να αντικατασταθει απο οποιαδηποτε αλλη εμπειρια στα videogames οσον αφορα την παρτη μου.
 
Χαχα! Σωστος ο παιχτης!! ;)

Εμενα ετσι οπως λες εσυ τωρα Bill, θυμηθηκα μθα φαση στα ηλεκτρονικα:

Το παιχνιδι ειναι το Final Fight εννοειται (απο τοτε αγαπημενο παιχνιδι και κυριως μεγαλο απωθημενο) και η πιστα που μ'εμεινε ειναι αυτη (προς το τελος πρεπει να ειναι πεειπου), οπου παιζει πολλη φωτια ρε παιδι μου, περπατας σε κατι δρομους που ειναι σαν συρματενιος φραχτης κι ερχονται αυτοι με τα κοκκινα ρουχα συνεχεια και πετανε απο παντου αυτες τις βομβες φωτιας και τα κανουν ολα π....α!!

Χαχα! Αυτη η πιστα μου εμεινε, γιατι πρωτη φορα ειχα φτασει τοσο μακρια στο παιχνιδι (με πολλα ασημενια μεγαλα 20αρικα φυσικα), και μαλλον μεχρι εκει εφτασα κι ολας, θα ξεμεινα απο λεφτα! :p

Υ.Γ. οποιος καταλαβε ποια πιστα ειναι, να πει και σ'εμας, χαχα!!
 
viking4a είπε:
Χαχα! Σωστος ο παιχτης!! ;) Εμενα ετσι οπως λες εσυ τωρα Bill, θυμηθηκα μθα φαση στα ηλεκτρονικα:

Το παιχνιδι ειναι το Final Fight εννοειται (απο τοτε αγαπημενο παιχνιδι και κυριως μεγαλο απωθημενο) και η πιστα που μ'εμεινε ειναι αυτη (προς το τελος πρεπει να ειναι πεειπου), οπου παιζει πολλη φωτια ρε παιδι μου, περπατας σε κατι δρομους που ειναι σαν συρματενιος φραχτης κι ερχονται αυτοι με τα κοκκινα ρουχα συνεχεια και πετανε απο παντου αυτες τις βομβες φωτιας και τα κανουν ολα π....α!!

Χαχα! Αυτη η πιστα μου εμεινε, γιατι πρωτη φορα ειχα φτασει τοσο μακρια στο παιχνιδι (με πολλα ασημενια μεγαλα 20αρικα φυσικα), και μαλλον μεχρι εκει εφτασα κι ολας, θα ξεμεινα απο λεφτα! :p

Υ.Γ. οποιος καταλαβε ποια πιστα ειναι, να πει και σ'εμας, χαχα!!
H τεταρτη πιστα ειναι φιλαρακι η Industrial area.
 
Ε καλα, περιμενα οτι θα απαντουσε ο master of arcades..

(Aλλωστε παρατηρησα οτι ησουν και online) ;)

Αυτη η πιστα δηλαδη ειναι προς το τελος οπως νομιζα τοτε, ή τζαμπα ψιλοχαρηκα??
 
Αυτή η πίστα είναι η 4η από τις 6 και έχει την αγαπημένη μου μουσική στο παιχνίδι :)
 
viking4a είπε:
Ε καλα, περιμενα οτι θα απαντουσε ο master of arcades..(Aλλωστε παρατηρησα οτι ησουν και online) ;)

Αυτη η πιστα δηλαδη ειναι προς το τελος οπως νομιζα τοτε, ή τζαμπα ψιλοχαρηκα??
Αυτή η πίστα είναι η 4η από τις 6 και έχει την αγαπημένη μου μουσική στο παιχνίδι.
 
Ωραια μουσικη, πραγματι.

Οπως και των περισσοτερων arcades της εποχης (βλ.Renegade).

Θα την χαρακτηριζα ως elektro/Techno..
 
Γενικώς αρκετές τοποθεσίες στο Doom. Ειδικά το πως ξεκινάει η πρώτη πίστα του Doom 1 με τις κολώνες και το μπλε χαλί, τη σκάλα με την πράσινη πανοπλία αριστερά, τα παράθυρα που έβλεπες απ΄έξω, αυτά τα βουνά στο background που φαίνονται μαγευτικά και είναι ένα background στο OS/2 από κάτι βουνά στην Κίνα, σύμφωνα με αυτό το link.

sky1.gif
vs
garden2sm.gif


Γενικά πολλοί χάρτες στα Doom 1,2 μου έχουν μείνει, ειδικά όταν έχεις κλειστοφοβικά level και κάπου έχει παράθυρα που κοιτάς απ'έξω και τουλάχιστον κάποιες φορές μπορείς να βρεις μυστικά και τις έξω τοποθεσίες.
 
Πίσω
Μπλουζα