Το «New Wave Theatre» tv show

paulochelao24

Retro Member
Joined
16 Οκτ 2014
Μηνύματα
2.356
Αντιδράσεις
3.625
Το «New Wave Theatre» ήταν μια ιδιάζουσα περίπτωση τηλεοπτικού show στην αμερικάνικη τηλεόραση και αυτό γιατί στις εκπομπές του φιλοξενήθηκαν καλλιτέχνες και συγκροτήματα της punk και new wave μουσικής,που δύσκολα θα φιλοξενούσε άλλη εκπομπή.

Plugz,Dead Kennedys,Bad Religion,X,Circle Jerks,Fear,Angry Samoans,45 Grave,ήταν μερικά από τα ονόματα που εμφανίστηκαν σε αυτό το πρωτότυπο τηλεοπτικό show.

Έκανε πρεμιέρα το 1982 στο καλωδιακό κανάλι Usa Network,ως μέρος του νυχτερινού τηλεοπτικού περιοδικού Night Flight. Παρουσιαστής της εκπομπής,ήταν ένας μουσικός απʼ το Illinois, ο Peter Ivers (ο οποίος δολοφονήθηκε το 1983 στο Los Angeles και του οποίου η δολοφονία παραμένει μέχρι σήμερα ανεξιχνίαστη) που κάποια χρόνια νωρίτερα (το 1976) είχε γράψει το κομμάτι «In Heaven»(που διασκεύασαν και οι Pixies).Δημιουργός της εκπομπής ήταν ο David Jove μαζί με τον Ed Ochs (εκδότη του περιοδικού Billboard).

Η ροή της εκπομπής ήταν αρκετά αλλόκοτη για αμερικάνικο τηλεοπτικό show.Σε κάθε επεισόδιο της εκπομπής, o Ivers (φορώντας μαύρα γυαλιά) προλόγιζε στο τηλεοπτικό κοινό,λίγα πράγματα για τον κάθε καλλιτέχνη που θα εμφανίζονταν στην εκπομπή,ενώ σε ανύποπτο χρόνο περνούσαν παράξενες εικόνες στα μάτια των τηλεθεατών για δέκατα του δευτερολέπτου.

Αμέσως μετά προβάλλονταν βίντεο με live των καλλιτεχνών και ακολουθούσε μια μικρή συνέντευξη με τον κάθε καλλιτέχνη.Επίσης η εκπομπή περιείχε μικρά σκετς ανάμεσα στα live,ενώ κατατάσσεται στα πιο underground τηλεοπτικά προγράμματα ever,χάρη στην low budget παραγωγή.

Η προβολή του show σταμάτησε το 1983 με την δολοφονία του Ivers.Η εταιρεία Rhino, κυκλοφόρησε τα επεισόδια της σειράς σε δυο βιντεοκασσέτες το 1991,οι οποίες είναι πλέον δυσεύρετες.

Είχατε ακούσει ποτέ για αυτό το show;Το πρόβαλλε ποτέ κάποιο κανάλι ελληνικό (πχ Seven X);

(το παρόν κείμενο αντλήθηκε απ' το blog μου "Sentimental music lover")
 
Πίσω
Μπλουζα