Το Άρωμα (Perfume) [Patrick Suskind]

ares

RetroMaNiaC
Joined
5 Αύγ 2009
Μηνύματα
730
Αντιδράσεις
224
Ενα απο τα αγαπημενα μου βιβλια ειναι το ''Αρωμα" (perfume) του Patrick Suskind που κυκλοφορησε το 1985

Η υποθεση μας μεταφερει στο παρισι του 1738 οπου γεννιεται ενα παραξενο παιδι, ο Ζαν Μπατιστ Γκρενουιγ. Μπορει να φαινεται ενα συνηθησμενο παιδι ομως εχει ενα χαρισμα που τον ξεχωριζει΄ εχει απιστευτη οσφρηση. Μεγαλωνοντας γοητευεται απο τα αρωματα και δουλευει στο πλευρο καποιων αρωματοποιων.Ομως ο ιδιος δεν εχει δικη του μυρωδια και το μελημα του ειναι να φτιαξει το απολυτο αρωμα οπου σε αυτο θα ειναι αιχμαλωτισμενη ολη η ανθρωπινη υπαρξη.Για αυτον το λογο διαπραττει μια σειρα απο δολοφονιες κοριτσιων....

bperfsus2.jpg


Το 2006 το βιβλιο μεταφερθηκε και στην μεγαλη οθονη (προσωπικα μου αρεσε παρα πολυ!) :D

Εσας σας αρεσει αυτο το βιβλιο??? Οταν το διαβαζεις (αν εχεις και λιγο φαντασια) σου δινει την εντυπωση οτι μπορεις να μυρισεις και εσυ τα αρωματα που περιγραφει!!!!!! ;)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ένα πάρα πολύ ωραίο βιβλίο. Δεν μυρίζεις μόνο τα αρώματα αλλά αισθάνεσαι ότι περπατάς και σε όλα αυτά τα μέρη που περιγράφει. Μου το είχε κάνει δώρο ένα παλιό αίσθημα αλλά μετά τράβαγε τα μαλλιά της, γιατί εγώ δεν ήθελα να βγω έξω αν δεν το τελείωνα πρώτα...
 
εξαιρετικο!... Και εθιστικο!...Με πολυ δυνατο τελος!
 
Stratulator είπε:
εξαιρετικο!... Και εθιστικο!...Με πολυ δυνατο τελος!
Πραγματικα το τελος ειναι καταπληκτικο!!!!! Και στην ταινια το δειξαν ωραια ομως η τελευται προταση του βιβλιου (δεν την λεω για να μην το χαλασω σε αυτους που δεν το εχουν διαβασει) δεν φανηκε πολυ γιατι εκρυβε πολυ λογοτεχνικα στοιχεια!!!!!

Κανενα αλλο βιβλιο του ιδιου συγγραφεα εχει διαβασει κανεις? Κ αν ναι ειναι το ιδιο εξαιρετικα???!!!
 
Αυτό το βιβλίο δε διαβάζεται απλά...ρουφιέται σα "τζούρα" αρώματος και σε πλημμυρίζει με το πάθος του ήρωα.

Το Ζαν Μπατίστ Γκρενούιγ τον αποδέχεσαι, τον πονάς, τον κατανοείς και τελικά μόνο ως serial killer δεν τον αντιμετωπίζεις...αυτή είναι η δύναμη της πένας του Ζίσκιντ!

Διαβάστε και "Το Κοντραμπάσο" του ιδίου συγγραφέα..εκεί θα δείτε ένα γλυκόπικρο, σαρκαστικό χιούμορ..
 
Θυμαμαι οτι το μυθιστορημα αυτο βασανιστηκε πολυ στα Ελληνικα καλλιστεια.

Θυμαμαι οταν τα καλλιστεια ηταν στα ντουζενια τους, η στανταρ απαντηση καθε υποψηφιας μοντελας στην ερωτηση "Ποιο ειναι το αγαπημενο σας βιβλιο?" ή "Ποιο βιβλιο διαβασατε τελευταια" ηταν το Αρωμα... :)
 
Όταν διάβασα αυτό το εκπληκτικό βιβλίο γύρω στα 30 μου (πιτσιρίκι δηλαδή...) είπα οτι με τίποτα δεν μπορεί να μεταφερθεί στη μεγάλη οθόνη, πως γίνεται να μεταδώσεις άραγε την αίσθηση της όσφρησης στο πανί???

Να όμως που μετά από λίγα χρόνια [edit] βγήκε η ταινία... Δύσπιστος την είδα και πραγματικά με ενθουσίασε, ήταν εξαιρετικά καμωμένη με εκπληκτική μουσική υπόκρουση, ο δε ηθοποιός υποδυόμενος τον Γκρενούιγ πραγματική αποκάλυψη, η Λώρα σαν οπτασία, από τις πιο όμορφες κοπέλες που έχω δει στη ζωή μου...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πίσω
Μπλουζα