Το Νυφικό Δωμάτιο

Bambinella

Extra Galactic RetroEntity!
Joined
18 Mαϊ 2010
Μηνύματα
16.519
Αντιδράσεις
28.125
Ενα θεατρικο εργο του Γαλλου συγγραφεα Αλφρεντ Μασαρ.

Σε μια απομακρυσμενη πολη της Γαλλιας, οι ιδιοκτητες ενος μικρου πανδοχειου, ο Γουσταβος και η Αμαλια, περιμενουν ενα νεαρο ζευγαρι νεονυμφων.

Το ζευγαρι προκειται να περασει την πρωτη γαμηλια νυχτα του εκει και οι ιδιοκτητες εχουν κανει μεγαλες και πλουσιες ετοιμασιες για αυτη την ιδιαιτερη βραδια. Πρεπει τα παντα να ειναι στην εντελεια γιατι ενα τετοιο γεγονος ειναι σπανιο στο μικρο τους πανδοχειο, αλλα και γιατι ο νεαρος γαμπρος ειναι ο γιος ενος φιλου τους.

Μαζι με τους ιδιοκτητες ζει και η 14χρονη Ουρσουλα, ενα ορφανο κοριτσι που το εχουν δυο μηνες κοντα τους για να τους βοηθα. Η Ουρσουλα προσμενει κι αυτη με μεγαλη λαχταρα τους νεονυμφους, αλλα για τους δικους της λογους. Ονειρευεται οτι ισως φευγοντας την παρουν μαζι τους μεχρι τη Νικαια για να δει τη θαλασσα.

Το ρολοι μετρα τις ωρες, ομως οι νιοπαντροι δεν εμφανιζονται. Ο καιρος ειναι αστατος και οι δρομοι που θα τους οδηγησουν στο πανδοχειο κλεινουν. Οταν οι ιδιοκτητες απελπιζονται και ετοιμαζονται να σηκωσουν τα εκλεκτα εδεσματα, τα λουλουδια, και τα κεντητα σεντονια που εστρωσαν, τοτε συμβαινει κατι απροοπτο. Εμφανιζεται ενα ηλικιωμενο ζευγαρι, ο Ιλαριων και η Ελοιζ, το οποιο ξεμεινε μεσα στη βροχη και χτυπησε την πορτα του μικρου πανδοχειου. Ζητα στεγη, αλλα ο Γουσταβος και η Αμαλια δισταζουν γιατι το μοναδικο δωματιο που εχουν διαθεσιμο ειναι αυτο που προοριζαν για τους νεονυμφους. Υστερα απο τις παρακλησεις των δυο ηλικιωμενων, τους παραχωρουν τελικα αυτο το δωματιο για να περασουν τη νυχτα. Η γρια Ελοιζ βλεποντας ποσο ομορφα στολισμενο ειναι, ζητα να μην αλλαξουν τιποτα. Ουτε τα φαγητα, ουτε τα γλυκα, ουτε τα λουλουδια, ουτε καν τα κεντητα σεντονια. Για ολες αυτες τις εξτρα υπηρεσιες κανει εναν διακανονισμο αρκετα τσουχτερο, παρα τις εντονες αντιρρησεις του συζυγου της.

Γιατι ομως τα λαχταρα τοσο πολυ ολα αυτα;

Επειδη οταν παντρευτηκε 50 χρονια νωριτερα, δεν εζησε την πρωτη νυχτα του γαμου της εξ' αιτιας των σοβαρων προβληματων υγειας που ειχε η μητερα της. Επειδη μια ζωη δουλεψε σκληρα μαζι με τον αντρα της για να φτιαξουν μεγαλη περιουσια, κατι που καταφεραν, αλλα εχασαν τη χαρα και τα νιατα τους. Και επειδη η Ελοιζ δε ζητησε ποτε τιποτα απο τον Ιλαριονα, παρα μονο μια φορα πριν απο πολλα χρονια. Τοτε ειχε ζητησει ενα παιδι, και ο αντρας της, της το αρνηθηκε.

Ετσι αυτη τη φορα η ηλικιωμενη γυναικα θελει να ζησει το ονειρο που εχασε. Θελει την ψευδαισθηση οτι ειναι ακομα 20 χρονων και ζει τωρα την πρωτη της νυχτα....

Ενα εργο συγκινητικο, ενα ψυχογραφημα για τις ανθρωπινες σχεσεις που αλλαζουν και γινονται αγνωριστες μεσα στο περασμα του χρονου.

Αλλα κι ενα εργο που σκιαγραφει την τοσο διαφορετικη κοσμοθεωρηση που υπαρχει αναμεσα σε εναν αντρα και μια γυναικα, και που τελειωνοντας μας αφηνει μια γευση γλυκοπικρη.

Διανομη:

Αντιγονη Γλυκοφρυδη - Αμαλια

Τακης Βουλαλας - Γουσταβος

Πιτσα Καπιτσινεα - Ελοιζ

Κωστας Κοκακης - Ιλαριων

Βανα Μπλαζουδακη - Ουρσουλα
 
Για Ουρσουλα η Εμμανουελ Μπεαρ σαν πιτσιρίκα θα εκανε θραυση αλλά και η μαριον Κοτιγιαρ από νεωτερες δεν θα πήγαινε πίσω..

τι μου θυμίζει το θεατρικό, να σκεφτώ, α, μια ταινια με εναν νεαρό που θελει να φυγει από το ορφανοτροφειο στο οποιο ζει για να δει θάλασσα..μονο θάλασσα, τοση στερηση ζωης εχει..
 
Πίσω
Μπλουζα