Το Τρένο του Μυστηρίου [Άρνολντ Ρίντλεϊ]

Wally

Retired Admin
Joined
19 Ιαν 2006
Μηνύματα
25.794
Αντιδράσεις
4.286
Παιχτηκε στην Ελληνικη ραδιοφωνια το 1960 στα πλαισια του ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ με τους ακολουθους συντελεστες: Χατζισκος, Κλειω Σκουλουδη, Βιλμα Κυρου, Πλουτης, Ληναιος και σκηνοθεσια Μητσου Λυγιζου.

Επειδη δεν θελω να δημιουργησω spoilers θα πω οτι προκειται για ενα αστυνομικο θριλερ μυστηριου με σωστη δοση χιουμορ.

Η ιστορια εχει ως εξης. Καποιος επιβατης τραβα το μοχλο κινδυνου στο τρενο με αποτελεσμα καποιοι επιβατες λογω καθυστερησης να αναγκαστουν να περασουν τη χειμωνιατικη νυχτα σε εναν ερημο απομερο σταθμο. Στη πορεια μαθαινουν οτι ειναι στοιχειωμενος και ξεκιναν να συμβαινουν παραξενα γεγονοτα.

Καταφερνει και σε τσιτωνει και παραλληλα σε κολλαει ολο και περισοτερο στη πλοκη.

Δυστυχως περα απο τον Ληναιο δεν μπορω να "οπτικοποιησω" τους υπολοιπους ηθοποιους ουτε να καταλαβω τι ρολο παιζει ο καθενας. Θα πω ομως οτι ολοι ανεξαιρετως παιζουν απιθανα!! Ιδιαιτερα αυτος που κανει τον "τρελουτσικο" επιβατη (που τραβηξε το μοχλο) δινει ρεστα και φροντιζει να ελαφρωνει την πλοκη οταν χρειαζεται.
 
Εννοεις δεν ξερεις τους υπολοιπους σαν φυσιογνωμιες? Ο Νικος Χατζισκος ηταν ο "καλος" παπα-Φωτης στο Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΞΑΝΑΣΤΑΥΡΩΝΕΤΑΙ. Η Κλεο Σκουλουδη ειναι η υπηρετρια της Αλικης στη ΣΩΦΕΡΙΝΑ

χωρίς τίτλο.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Μου εχεις κινησει το ενδιαφερον, Wally. Φαινεται πολυ καλο και μου αρεσει και η εποχη που ηχογραφηθηκε. Ακομα εχω στα αυτια μου εκεινη τη ρετρο γυναικεια φωνη που παρουσιαζε τους συντελεστες στην αρχη και στο τελος του θεατρικου...." Ερμηνευουν με τη σειρα που ακουγονται, οι καλλιτεχναι...."

Η Βιλμα Κυρου ειναι μια γυναικα που χαιρεσαι να την ακους. Εχει μεστη, γλυκεια και αρχοντικη φωνη. Προσωπικα με μαγευει. Εχει παιξει σε αρκετες ταινιες και μου ερχονται στο νου μερικες: Τζιπ, περιπτερο και αγαπη, Οικογενεια Χωραφα, Ομορφες μερες.

Στη φωτογραφια ειναι κατω, ακριβως στο κεντρο με τα αρχικα Β.Κ. Πρωτος κατω αριστερα ο Νικος Χατζισκος με το Ν.Χ.ΚΕΑΝ0.JPG
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
To έχω ακούσει πριν χρόνια στο Γ' πρόγραμμα στην εκπομπή "Το θέατρο της Κυριακής στο τρίτο" που μεταδίδεται

το βράδυ της Κυριακής στις 10:00 ( τα είπαμε αλλού.)

Αν μιλάμε για το ίδιο έργο, ναι, ήταν καλό.

Η φωνή "Ερμμηνεύουν με την σειρά που ακούγονται οι καλιτέχναι..." ακούγεται ίδια σήμερα , μού έχει κάνει και μένα εντύπωση...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
V.I.Smirnov είπε:
Η φωνή "Ερμμηνεύουν με την σειρά που ακούγονται οι καλιτέχναι..." ακούγεται ίδια σήμερα , μού έχει κάνει και μένα εντύπωση...
Ευτυχως ακουγεται ακομη και σημερα, κατι που δεν περιμενα με τιποτα.

Ευχαριστο ειναι επισης, που αναφερεται το ετος ηχογραφησεως στην εναρξη της εκπομπης.
 
Tο ακουσα πριν απο λιγες ωρες και ηταν πολυ καλο.

Εχει μυστηριο και αγωνια, αλλα κι ενα απροοπτο τελος που αποκαλυπτει οτι τιποτα μυστηριο δεν υπηρχε τελικα. Ωραια η κεντρικη του ιδεα. Καλυτερα να φυλαγομαστε απο τους κινδυνους αυτου του κοσμου, και οχι απο οπτασιες και....φαντασματα.
 
Πίσω
Μπλουζα