Το άλλο με τον ... 3037 το ξέρεις???

Nemo

RetroMuseum GateKeepeR
Joined
9 Ιαν 2006
Μηνύματα
4.694
Αντιδράσεις
1.409
Ασύμβατη προς την κοινοτική νομοθεσία η πλήρης απαγόρευση ηλεκτρονικών παιχνιδιών

-Οσον αφορα την

Παραπομπή της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τα ηλεκτρονικά παιχνίδια (14/10/2004)-

Ασύμβατη προς την κοινοτική νομοθεσία η πλήρης απαγόρευση ηλεκτρονικών παιχνιδιών

To Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αποφάνθηκε την Πέμπτη ότι η πλήρης απαγόρευση στην εγκατάσταση και λειτουργία όλων των ηλεκτρικών, ηλεκτρομηχανικών και ηλεκτρονικών παιγνιδιών, συμπεριλαμβανομένων των τεχνικών παιγνιδιών ψυχαγωγίας και όλων των παιγνιδιών για ηλεκτρονικούς υπολογιστές, σε κάθε δημόσιο ή ιδιωτικό χώρο, εκτός των καζίνων, δεν είναι συμβατή προς την κοινοτική νομοθεσία.

Το Δικαστήριο έκρινε ότι η Ελλάδα παρέβη τα άρθρα 28, 43 και 49 των Κοινοτικών Συνθηκών καθώς και την κοινοτική οδηγία 98/34.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, η εθνική νομοθεσία της Ελλάδας δεν είναι συμβατή προς την κοινοτική νομοθεσία, καθώς μπορεί να καταστήσει δυσχερέστερη, ή και να παρεμποδίσει πλήρως, την άσκηση του δικαιώματος των επιχειρηματιών που προέρχονται από άλλα κράτη-μέλη να εγκαθίστανται στην Ελλάδα, με σκοπό την παροχή των εν λόγω υπηρεσιών.

Το Δικαστήριο έκρινε ότι μια τέτοια απαγόρευση, με την απειλή ποινικών ή διοικητικών κυρώσεων, συνιστά εμπόδιο στην ελευθερία εγκατάστασης, επισημαίνοντας παράλληλα πως τα επιχειρήματα που προέβαλαν οι ελληνικές αρχές για να δικαιολογήσουν τα εμπόδια στην ελευθερία εγκατάστασης και στην ελεύθερη παροχή υπηρεσιών δεν μπορούν να γίνουν δεκτά.

Στην απόφασή του το Δικαστήριο αναφέρει κατ' αρχήν ότι έχει ήδη κρίνει πως οι θεωρήσεις ηθικού, θρησκευτικού ή πολιτιστικού χαρακτήρα που υπάρχουν σε όλα τα κράτη-μέλη σχετικά με τις λαχειοφόρες αγορές και τα λοιπά παίγνια επί χρήμασι μπορούν να δικαιολογήσουν τον περιορισμό τους από τις εθνικές νομοθεσίες ή ακόμη και την απαγόρευση της άσκησης των παιγνίων επί χρήμασι και την αποφυγή έτσι του ενδεχομένου να αποτελέσουν πηγή ατομικού οφέλους.

Ωστόσο, όπως εκτιμά το Δικαστήριο, στην περίπτωση της Ελλάδας πρόκειται για παίγνια, τα οποία δεν είναι εκ φύσεως τυχερά, καθόσον ο σκοπός τους δεν είναι η προσδοκία του χρηματικού κέρδους και ως εκ τούτου, σύμφωνα με το Δικαστήριο, η Ελλάδα θα έπρεπε να αναζητήσει άλλους τρόπους για να τα περιορίσει.

Σύμφωνα ακόμη με το Δικαστήριο, η Eλλάδα δεν έθεσε σε εφαρμογή όλα τα κατάλληλα τεχνικά και οργανωτικά μέτρα για τους σκοπούς που επεδίωκε και θα έπρεπε να κάνει χρήση μέτρων που να είναι λιγότερο περιοριστικά για το ενδοκοινοτικό εμπόριο.

Το Δικαστήριο υπενθυμίζει επίσης ότι ελλείψει εναρμονισμένων κανόνων σε κοινοτικό επίπεδο στον τομέα των παιγνίων, τα κράτη-μέλη εξακολουθούν κατ' αρχήν να είναι αρμόδια για τον ορισμό των προϋποθέσεων άσκησης των δραστηριοτήτων στον εν λόγω τομέα. Σημειώνει ακόμη ότι τα κράτη μέλη οφείλουν να τηρούν τις θεμελιώδεις ελευθερίες τις οποίες εγγυάται η Συνθήκη.

Στην προσφυγή της κατά της Ελλάδας, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε υποστηρίξει ότι η σχετική ελληνική νομοθεσία επέβαλε ποσοτικούς περιορισμούς παρά το γεγονός ότι ο συγκεκριμένος νόμος 3037/2002 δεν απαγόρευε την εισαγωγή των προϊόντων αυτών και τη διάθεσή τους στην αγορά.

Οι εισαγωγές τέτοιων μηχανών για την εγκατάστασή τους σε δημόσιους ή ιδιωτικούς χώρους στην Ελλάδα, εκτός των καζίνων, έλαβαν τέλος από τη στιγμή της απαγόρευσης, παρά το γεγονός ότι οι μηχανές αυτές νόμιμα κατασκευάζονται και διατίθενται στους καταναλωτές εντός άλλων κρατών-μελών.

Η Ελλάδα υποστήριξε ότι τα παιχνίδια αυτά μπορούν εύκολα να μετατραπούν σε τυχερά τονίζοντας ότι η κατάσταση έχει καταστεί ανεξέλεγκτη, με αποτέλεσμα την εμφάνιση σοβαρών κοινωνικών προβλημάτων (ο εθισμός των παικτών, η κατασπατάληση σημαντικών οικονομικών πόρων, ο εύκολος και παράνομος πλουτισμός όσων ασχολούνται με την εκμετάλλευση, την εγκατάσταση και τη διακίνηση των ηλεκτρονικών παιχνιδιών, η εκ μέρους των παικτών απώλεια σημαντικών χρηματικών ποσών και η απώλεια σημαντικών φορολογικών εσόδων).
Προέλευση :

http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=749715&lngDtrID=244
 
Αυτό λογικά πρέπει να ψηφίσθηκε κανένα καλοκαίρι που έλειπαν πολλοί βουλευτές από την βουλή!!Τέτοια ξεφτίλα δεν την χωρά ο νούς μου!!!! Όπως και με τι ταχύτητες είμαστε στο internet!!!Θα πάω στους στοίχους από ένα τραγούδι των Χρονίρ , ένα συγκρότημα που είναι και φίλοι μου!

φίλε μου ζεις στην χώρα του τίποτα , στην χώρα του δήθεν , στην χώρα του τίποτα , στην χώρα του δήθεν…..Φτάνει πια!
 
Έπρεπε να βάλουν μέσα αυτόν που θέσπισε τον νόμο. Επιστροφή στα Arcades...(yes!)
 
το μονο κακο ειναι οτι δεν προλαβαμε να τσιμπισουμε καμια καμπινα κοψοχρονια....
 
Υπαρχουν (εχει μενει) κανενα οργανωμενο ενημερωμενο arcadeνταδικο στην ΑΘΗΝΑ.Οσα ηξερα γινανε ΝΕΤ-ΚΑΦΕ και τα εχω πεθυμησει. :confused:
 
Και άρση της απόφασης να γίνει , χλωμό το βλέπω να ξανανοίξουν ουφάδικα τη στιγμή που όλοι οι πιτσιρικάδες ξενυχτάνε στα νετ-καφέ με MMORPG και FPS. Ποιός θα βρεθεί να κάνει επένδυση σε arcade cabinets πάλι :(
 
Αυτό ξαναπέστο Keeper και έτσι όπως έχουν εξελιχθεί οι παιχνιδοκονσόλες, πόσο εντυπωσιακό μπορεί να είναι ενα coin-op πλέον για να το προτιμήσει κανείς και να ξοδεύει τα χρήματά του; Πάντως η Ελλάδα οπισθοδρομική πιστεύω θα είναι πάντα σε αρκετούς τομείς. Ρεζίλια μια ζωή θα είμαστε σαν κράτος με κάτι τέτοιες αποφάσεις.
 
Για εμενα ο εξαφανισμος των arcades θα γινοταταν και χωρις τον νομο και ο λογος ειναι οι super duper κονσολες με τα φοβερα γραφικα αν εχεις τετοια παιχνιδια σπιτι σου ποιος να παει στα arcades (βεβαια εμεις οι παλιοι ξερουμε και τα πλεονεκτηματα που ειχανε τα arcades με τους καπνους τις κραυγες και τα διπλα) το θεμα ειναι οτι παλια το χασμα arcades με κονσολες ηταν τεραστιο και βλεπαμε τα παιχνιδια και λεγαμε ουαου τωρα.......Το μονο που μπορει να τραβηξει κοσμο (πλεονεκτημα των arcades) και αυτο που θελω να κανω εγω ειναι να μπω μεσα στην καμπινα-αυτοκινητο και να παιξω το θεικο DAYTONA 2(Αλλο feeling).ΕDIT:ΤELONIO οσο εγραφα με προλαβες. :D .
 
Περνώντας χθες έξω από μια αστυνομική διεύθυνση στην Κρήνη, είδα στο μπαλκόνι τους να έχουν στοιβαγμένες αμέτρητες οθόνες και κάποια κουτιά εκτεθειμένα στον ήλιο χωρίς κανένα κάλυμμα, σαν να ήταν σκουπίδια...Ήθελα τόσο πολύ να το βγάλω photo και να σας το στείλω για να δείτε την κατάντιά τους, δυστυχώς όμως δεν κατέστη δυνατό. Όταν απαξιώνουν με τέτοιο τρόπο την τεχνολογία πως περιμένουμε να κατανοήσουν τα αυτονόητα; :help:
 
Μ'αρεσει που κανουμε ολοι τον πρωτο συλλογισμο (Κρατος Ρέζιλων) αλλα τον επομενο τον κανουμε γαργαρα...

Ποιες ειναι οι εταιρειες κυριαρχοι που εχουν συμφεροντα στα κλαδο των home consoles και οχι στα arcades ? Ποιους θα βολευε να σπιτωθουμε αγκαλια με τα κονσολακια αντι να τρεχουμε στα ουφαδικα ? Το οτι η αγορα μας δεν ειναι αρκετα μεγαλη δεν σημαινει οτι καποιος δεν "λαδωσε" την τσεπη του για να συμβει αυτο που εγινε.

Ποτε δεν γινεται κατι τυχαια και απο βλακεια (μονο), παντα καποιος (καποιοι) αγοραζουν καινουργια αυτοκινητα και σπιτια τετοιες μερες...

Να παμε και λιγο πιο κατω ?

Ποιο ειναι το μονο κρατος ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ που οι υπουργοι του (Παιδειας και Εμποριου) υπεγραψαν αποκλειστικες συμβασης με τη μεγαλυτερη εταιρεια software του Πλανητη ? Ποιοι υπουργοι του κρατους αυτου βγηκαν φωτογραφια αγκαλια με τον ιδιοκτητη της εταιρειας αυτης ?

Κατα σατανικη συμπτωση (ελα akmaka να γελασεις) η ιδια αυτη εταιρεια διεκδικει την πρωτια στην αγορα home consoles

Ρεζιλια και πουλημενοι θα πει (και ειπε ηδη) καποιος , το θεμα ειναι βεβαια οτι καποιος (καποιοι) τους ψηφιζουν ως τους καλυτερους και ικανοτερους για να κανουν αυτη τη δουλεια.

Καλααα...παω να παιξω με το cube μου....η "λεσχη" που μεγαλωσα και επενδυσα ολα τα λεφτα που "εβγαλα" στην εφηβεια μου εκλεισε εδω και 3 χρονια.
 
:D :D :D Ποιος θα του δικάσει ρε παιδιά αυτούς...Για εγκλήματα σε βάρος

της Ελλάδος?Κανένας γιαυτό θα κάτσουμε και θα τα φάμε στην μάπα!! :animangry:
 
Τα posts που δεν βλεπετε πλεον εδω μεταφερθηκαν σε νεο thread με τιτλο Windows vs Linux ...για ακομα καλυτερες συνθηκες "μαχης" :) και για να μεινουμε μεσα στο θεμα (εστω για μια φορα) :biglaugh:
 
Ποια εταιρια παιχνιδιών έχει το λογοτυπό της σε σχολικό βιβλίο;... Σημερα στις ειδησεις το είδα! :D
 
Στις Ειδησεις δεν ανεφεραν το όνομα της :( για ευνοητους λόγους ... Τώρα που να ψάξεις όλα τα βιβλία.. Υποψιάζομαι m$ ή πSony! Το ανέφερα μήπως κάποιος ξέρει, στην ΝΕΤ πέχτυκε.
 
Πίσω
Μπλουζα