Το γελοίον του πράγματος (1994 ΑΝΤ1)

BETTY BOOP

Official *GOD* of RetRo
Joined
25 Απρ 2010
Μηνύματα
9.324
Αντιδράσεις
6.289
Το γελοίον του πράγματος (1994 ΑΝΤ1)


RetroDB:
http://retrodb.gr/wiki/index.php/%CE%A4%CE%BF_%CE%B3%CE%B5%CE%BB%CE%BF%CE%AF%CE%BF%CE%BD_%CF%84%CE%BF%CF%85_%CF%80%CF%81%CE%AC%CE%B3%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%82

Κωμική σειρα που προβλήθηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ την περίοδο 1994-1995 σε 23 επεισόδια σε σκηνοθεσία Κώστα Κουτσομύτη και σενάριο Μάριου Ποντίκα και Γιάννη Χρυσούλη. Το πρώτο επεισόδιο προβλήθηκε στις 15/9/1994.

Η σειρά αποτελούταν από αυτοτελή επεισόδια με διαφορετικούς πρωταγωνιστές κάθε φορά.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Το μουσικό κομμάτι της σειράς σε σύνθεση Γιώργου Χατζηνάσιου:

[video=youtube_share;kNPDpruSR9k]

 
Απο τη σειρα αυτη πρεπει να ειχα δει 3 επεισοδια το πολυ. Ειχε κατι που με χαλαγε δεν ξερω τί ακριβώς, και ουτε την εβρισκα αστεια ουτε μπορουσα να την παρακολουθησω. Ισως ειχε αργους ρυθμους και οχι τα γκαγκ που εγώ τότε περιμενα απο μια κωμωδια. Κατι που με ειχε ενοχλησει ηταν οτι τα επεισοδια ξεκινουσαν και τελειωναν αποτομα, χωρις να αναπτυχθουν οι χαρακτηρες, εφοσον ολα ηταν αυτοτελη.

Η Γερασιμίδου ήταν η μόνη πρωταγωνίστρια της σειράς που εμφανιζόταν σε κάθε επεισόδιο, έχοντας το ρόλο της αφηγήτριας. Ρόλος "έκπληξη", αλλά άκυρος για τον τύπο της κατα τη γνώμη μου.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Απο τις πιο ποιοτικες εβερ για την Ελλ.Τηλεοραση συνολικα.Για την Ιδ.Τηλεοραση,μακραν η πρωτη.

Φυσικα ,γι αυτο τον λογο και δεν μακροημερευσε.Το υφος,το μαυρο χιουμορ,terra incognita για τους σοφους τηλεθεατες

που την εστειλαν στη ληθη με τις ευλογιες της AGB..
 
Μου άρεσε πολύ αυτή η σειρά. Είχε έξυπνα σενάρια, τουλάχιστον στα περισσότερα επεισόδια της. Θυμάμαι εκείνο το επεισόδιο που δυο ζευγάρια ( Βούρος-Μεντή και καφετζόπουλος -Παπαδοπούλου) πίστευαν πως το μωρό που θα βαφτίσουν, έχει υπερφυσικές δυνάμεις...
 
Το γελοίον του πράγματος - Γιώργος Χατζηνάσιος

https://www.youtube.com/watch?v=2sH6OWuRlPM

τίτλοι έναρξης της σειράς

Δεν παρακολουθούσα τη σειρά αλλά αμυδρά θυμάμαι το τραγούδι των τίτλων εναρξης...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Αγαπημενη,πολυαγαπημενη,χιλιοαγαπημενη και γενικοτερα αγαπημενη οσο δεν παει σειρα και πολυ σωστα τα λεει ο don παραπανω.Xιλιες δυο σαβουρες επιβιωνουν και σειρες που αξιζουν της τρωει η μαρμαγγα.Ευτυχως που τους εκοψε εκει στον Ant1 και ανεβασαν την σειρα στο web tv γιατι αν περιμεναμε να την βαλουν σε επαναληψη βρομα η δουλεια την στιγμη που το κωνσταντινου και ελενης αλλα και το καφε της χαρας εχουν βαλει σε επαναληψη πεντακοσιες φορες το καθε επεισοδιο.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
τιτλοι εναρξης της σειρας

 
"Απο τη σειρα αυτη πρεπει να ειχα δει 3 επεισοδια το πολυ. Ειχε κατι που με χαλαγε δεν ξερω τί ακριβώς, και ουτε την εβρισκα αστεια ουτε μπορουσα να την παρακολουθησω. Ισως ειχε αργους ρυθμους και οχι τα γκαγκ που εγώ τότε περιμενα απο μια κωμωδια. Κατι που με ειχε ενοχλησει ηταν οτι τα επεισοδια ξεκινουσαν και τελειωναν αποτομα, χωρις να αναπτυχθουν οι χαρακτηρες, εφοσον ολα ηταν αυτοτελη".

Αυτό είναι το πιο κοντινό στα γούστα μου μήνυμα από όλα όσα διάβασα. Με εκνεύριζε αφάνταστα αυτό το τραγουδάκι της εισαγωγής περί "γελοίον του πράγματος,εντός κι εκτός προγράμματος,εντός εκτός κι επί τα αυτά θα προσέθετα εγω..."Κακομοιριά,μιζέρια και στυλ τελείως διαφορετικό από τη νοοτροπία και την αισθητική μου. Το είχα διαγράψει από τη μνήμη μου για ευνόητους λόγους...
 
Χα :) εχω παρατηρησει οτι εχουμε ιδια τηλεοπτικα γουστα με τον Survival, που ειναι παραφωνια στα θετικα σχολια που ακουγονται παραπανω :)

Συμπληρωνεις αυτα που ηθελα να πω και πραγματι και εμενα μου εβγαζαν μια "κακομοιρια" και "μιζερια" τα λιγα επεισοδια που εχω δει. Κατι μου δημιουργουσε μια αρνητικη διαθεση αντι την αισθηση οτι παρακολουθω μια "ευθυμη" σειρα. Θα ηθελα παντως να δω καποιο επεισοδιο μεγαλυτερος, για να δω αν εκτιμησω πραγματα που ισως δεν μπορουσα να δω σε εκεινη την ηλικια.
 
Ελάχιστα έχω δει, μα είναι φυσικό να σας έβγαζε μιζέρια, αφού η σειρά δεν ήταν κωμική με την έννοια ότι βλέπεις κάτι, γελάς και περνάς καλά, αλλά σου έδινε τροφή για σκέψη και είχε πολύ λεπτό black χιούμορ, δηλαδή στη μορφή που είναι δύσκολο και να γελάσεις, σε αντίθεση με π.χ τα μεταγενέστερα Εγκλήματα, που αν και black χάριζαν στιγμές γέλιου. Αλλά η συγκεκριμένη σειρά είχε θα έλεγα πιο πολύ κάτι σαν στυλ South Park και Family Guy. Ίσως της έδινα κι εγώ άλλη μία ευκαιρία, αλλά από τα λίγα που έχω δει συμφωνώ με τα αισθήματα των δύο παραπάνω, και αν και έξυπνο σενάριο και ωραία μηνύματα, αυτό το ψυχοπλακωτικό στυλ δεν μου αρέσει, ενώ λατρεύω το μαύρο χιούμορ που σου προκαλεί πραγματικά γέλιο.

Όσο για την παρουσία της Γερασιμίδου, για μένα έκανε πιο φρικιαστική την όλη κατάσταση, γιατί όπως είχα αναφέρει κάποτε στο θέμα για τους φόβους της παιδικής ηλικίας, εγώ αυτήν την είχα φοβηθεί μικρή από τη διαφήμιση του ούζου, οπότε η παρουσία της σ'αυτή τη σειρά ήταν σαν να βλέπω εφιάλτη και με αποτελείωσε... :)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πίσω
Μπλουζα