Το θαλασσινό τριφύλλι !! (Οδυσσέας Ελύτης, Κόκοτος, Βιολάρης, Κουμιώτη)

αριαδνη

candy fan
Joined
29 Μάρ 2010
Μηνύματα
14.370
Αντιδράσεις
16.062
Αλλος ένας δίσκος που είναι γεμάτος από αναμνήσεις και όνειρα της παιδικής μου ηλικίας! κάθε άνοιξη όταν γίνονταν τοπικές γιορτες και συναυλίες τον ακούγαμε ολόκληρο τον δίσκο από καλους τραγουδιστές στην πλατεια της πόλης μας στα μέσα του 80'! τωρα πλεον δεν γίνονται τετοιες συναυλίες και η μουσική αυτων των τραγουδιών φέρνει μνήμες ξεχασμένες από αλλοτινές εποχές!!

ο δίσκος έχει πολλά τραγουδια που θυμίζουν καλοκαίρι σε μουσική του Λίνου Κόκκοτου!! είναι του 72' !!


και το αγαπημένο μου!! ο αυγουστος!!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Υπάρχει και επανακυκλοφορία cd με τα κομμάτια remastered.Κυκλοφόρησε πέρισυ από τη Lyra.Το εξώφυλλο πολύ πρωτότυπο για την εποχή του.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πολύ ωραία κομμάτια! Τα λέγαμε και στις "γυμναστικές επιδείξεις" του σχολείου, κοντά να κλείσουμε για καλοκαίρι! Έχω όμορφες αναμνήσεις από το δημοτικό με αυτά τα τραγούδια! Μπράβο Αριάδνη που μας τα θυμίζεις! :)
 
Κάποιο από τα παλιά ανθολόγια του δημοτικού είχε το ποίημα "το θαλασσινό τριφύλλι".
 
Μωρέ ... μόνο την ... σούπερ - ντούπερ ΕΞΩΦΥΛΛΑΡΑ του δίσκου ΒΙΝΥΛΙΟΥ να δεις, με την καταπληκτική γοργόνα που κρατά στο ένα χέρι της, σαν παιχνίδι, το ιστιοφόρο και στο άλλο χέρι της ένα τριφύλλι ... νιώθεις "πλήρης", "χορτάτος" και ... πολύ κερδισμένος !!!

newego_LARGE_t_661_419978_type11104.jpg


... Δηλαδή ... βάζαμε στις δισκοθήκες μας τους δίσκους βινυλίου και ήταν ... σαν να βάζαμε στο σπιτικό μας ΚΑΙ έργα τέχνης, σαν πινακες ζωγραφικής !!! Από τότε που το βινύλιο αντικαταστάθηκε με το cd, χάσαμε τέτοιου είδους εξώφυλλα δίσκων - έργα τέχνης !!! Κάποια cd, βέβαια, είχαν πολύ ωραία εξώφυλλα, αλλά ... άλλη η "χάρη" να το βλέπεις ως "εξώφυλλο σε βινύλιο" !!! Κι από τότε που τα τραγούδια αποκτώνται με download απ' το ίντερνετ, ανώδυνα και ανέξοδα .... για ποια "εξώφυλλα δίσκων" να συζητάμε ......
 
Εμένα ένα "κλικ" παραπάνω μου κάνουν τα τραγούδια του Βιολάρη στο δίσκο (θεωρούσα πάντα τη φωνή της Κουμιώτη λίγο "άγρια", λίγο "αντρουά"). Όπως "Το χρυσό κλειδί" "Η Ελένη" (που αποτελεί και καταπλητκικό ορχηστρικό), "Τα τζιτζίκια".

Η Κουμιώτη μου αρέσει μόνο εκεί που "πριμάρει", και χάνεται η βραχνάδα της, δηλαδή στον "Ταχυδρόμο" και στο "Ερημονήσι". Το ομώνυμο τραγούδι πιστεύω ότι η χροιά της δεν τη βοηθάει να το πει τόσο καλά.

P.S. : Από τα πρώτα μου ακούσματα αείποτε. αφού το είχαμε σε κασέτα 8-track (αυτοκινήτου), μαζί με έναν άλλο περίφημο δίσκο που ίσως προλάβω κάποτε να παρουσιάσω, το "Θεσσαλικό Κύκλο".
 
Θυμαμαι στο σχολείο τραγουδούσαμε "το θαλασσινό τριφύλλι".
 
Χθες που ήταν ή μεγαλύτερη πανσέληνος του Αυγουστου ,συγκεντρωθηκε μία παρέα ανθρώπων πενήντα και άνω στο κέντρο της πολης  το βραδακι και τραγούδησαν πολλά τραγούδια αυτού του δίσκου ιδιαιτερα με την συνοδεία κιθάρας.

Το ενθαρρυντικό ήταν πως ήρθανε και τρία 17 χρόνα παιδιά από μουσικό λύκειο και πώς τα κομμάτια τα ήξεραν πολύ καλα. Όλους τους στίχους και τις μελωδίες.
 
θυμάμαι μια συμμαθήτρια μου που είχε καλή φωνή που τραγουδούσε το θαλασσινό τριφύλλι.πόσο με συγκινούσε!
 
Πίσω
Μπλουζα