Uskoke
RetroAdept
- Αντιδράσεις
- 6.841
Ένας φίλος μου μου έδωσε μια μητρική που του περίσσευε, και μετά από μια εξέταση από κοντά εντυπωσιάστηκα. Αυτά είναι από τα καλά που μπορεί να φτιάξει ο άνθρωπος άμα θέλει. Για παράδειγμα, ο επεξεργαστής τραβάει γύρω στα 30 Α με τάση 1,50 βολτ η οποία πρέπει να είναι σωστή μέχρι δέυτερο δεκαδικό ψηφίο Το τροφοδοτικό (διακοπτικό) δίνει πολλές δεκάδες Α (πχ 30 Α 3.3 βολτ) πολλές φορές χρησιμοποιόντας το μη ποιοτικό ρεύμα που έχουμε στην Ελλάδα. Η οθόνη TFT ένα μικρό θάυμα κι αυτή. Εκατομύρια πιξελ το καθένα κι ένα τρανζίστορ να μασ δίνουν τν εικόνα του Doom 3 (από τα πολύ αγαπημένα μου, το έχω λιώσει). Ο σκληρός δίσκος για την πραγματοποίηση του οποίου αναμίχτηκαν νομπελίστες (Giant magnetoresistance) και αν τον ανάγαμε σε κανονικές διαστάσεις και ο δίσκος platter έχει την διάμετρο της γής κάνει μια περιστροφή σε 10 δευτερόλεπτα η κεφαλή έχει το ύψος ενός ουρανοξύστη και απέχει από το έδαφος 2 χιλιοστά. Ο επεξεργαστής-το πιο πολύπλοκο βιομηχανικό προϊόν, από τον 4004 στον core 2 duo. Η κάρτα γραφικών-με δυνατότητες αδιανοήτες για την δεκαετία του '80, ακόμη και από έναν υπερυπολογιστή Cray.