Το κορίτσι μου - My Girl (1991)

BETTY BOOP

Official *GOD* of RetRo
Joined
25 Απρ 2010
Μηνύματα
9.240
Αντιδράσεις
5.958
Δραματική ταινία παραγωγής 1991 με τους Dan Aykroyd, Jamie Lee Curtis, Anna Chlumsky, Macaulay Culkin και άλλους ηθοποιούς.

Η ιστορία ξεκινά στην Πενσυλβάνια, όπου ζει η 11χρονη Vada Sultenfuss (Anna Chlumsky) μαζί με το χήρο πατέρα της (Dan Aykroyd) και τη γιαγιά της. Είναι πολύ καλή φίλη με τον Thomas Sennet (Macaulay Culkin) αλλά νιώθει παραμελημένη από τον πατέρα της. Μπαίνοντας στην εφηβεία, ανακαλύπτει τον έρωτα. Όμως ο φίλος της αργότερα πεθαίνει από τσίμπημα σφήκας, μετά από μια βόλτα στο δάσος. Η μικρή Vada νιώθει μόνη.

Ακολούθησε και η ταινία Το κορίτσι μου 2/My girl 2, παραγωγής 1994.
 
Μια από τις χιλιοπαιγμένες ταινίες που έβαζε το Mega καθ' όλη τη διάρκεια της δεκαετίας του '90. Καμιά φορά τη βάζει και τώρα. Κλασσικά έπαιζε μεσημέρια Κυριακής.

Πολύ καλή ταινία, καλογυρισμένη και με καλό καστ. Περνάει ευχάριστα η ώρα, αν και το ομολογώ, ορισμένες φορές έκλαιγα όταν ήμουν μικρούλης προς το τέλος της ταινίας, όπου ο φίλος της Βάντα πέθαινε. Ήταν η πρώτη ταινία που έβλεπα τον Κάλκιν να παίζει εκτός του Μόνος στο σπίτι, και έπαιζε φανταστικά, όπως και η κοπέλα που έκανε τη Βάντα.

(Μήπως να ανοίξουμε θρεντ με τις ταινίες που έβαζε το Mega κατ' εξακολούθηση τα Σαββατοκύριακα;;; Όπως αυτή, το Μπίνγκο, το Πάμε χιόνι... και άλλες λοιπές.)
 
Την είχε την Μ. Παρασκευή το πρωί. Λίγο πριν πάω στη δουλειά την πέτυχα και είδα λίγο. Ίσως είναι η πρώτη ταινία με την οποία έκλαψα σπαρακτικά στο τέλος. (Εξαιρείται το "H Αλίκη δικτάτωρ". Εκεί έκλαιγα για το σκυλάκι! :p )
 
Πολύ ωραία και συγκινητική ταινία που την βλέπω άνετα και τώρα.
 
Εγώ πάντως κλαίω... Κάθε φορά που τη βλέπω... Όσα χρόνια κι αν περάσουν....

Οπότε, την αποφεύγω... Παρεπιπτόντως, έχει πολλά χρόνια να τη δείξει, αν δεν κάνω λάθος.
 
Ταινία που βλέπεται ευχάριστα. Θυμάμαι την είχα δει στο σινεμά ...και έψαχνα χαρτομάντιλα!

D@redevil είπε:
..... Παρεπιπτόντως, έχει πολλά χρόνια να τη δείξει, αν δεν κάνω λάθος.
Στάνταρ μια φορά το χρόνο θα παιχτεί στην τηλεόραση. Μάλλον δεν την έχεις πετύχει τελευταία :)
 
Φοβερή ταινία με καταπληκτικό κάστ και πρωτότυπο σενάριο. Ελπίζω να μην το δούμε και αυτό σε καμία νέα σύγχρονη βερσιόν.
 
έχω καταχωρήσει την ταινία στην κατηγορία ''Παιδικές'', πρόκειται για ταινία κωμική-δραματική, θα ήθελα να καταχωρηθεί στην κατηγορία ''Δραματικές ταινίες'', τι λέτε κι εσείς;
 
Ήταν στενάχωρη στο τέλος, αλλά στην μεγαλύτερη διάρκεια δεν ενθουσιάστηκα, πάρα το καλό καστ...
 
BETTY BOOP είπε:
έχω καταχωρήσει την ταινία στην κατηγορία ''Παιδικές'', πρόκειται για ταινία κωμική-δραματική, θα ήθελα να καταχωρηθεί στην κατηγορία ''Δραματικές ταινίες'', τι λέτε κι εσείς;
Μεταφέρθηκε. Σίγουρα δεν είναι παιδική...
 
Η ταινια θα προβληθει αυτη την Παρασκευη στις14.50 στο mega...
 
trailer ''Το κοριτσι μου 1'' και ''το κοριτσι μου 2''

 
Πίσω
Μπλουζα