Το κουίζ του Τιμόθεου Κώνστα

7. Δύο;

8. Γιατί είχε δει εφιάλτη ότι ήταν μικρή, έπαιζε στον κήπο, κάπου ένα γραμμόφωνο έπαιζε την Πάολα, και ξαφνικά ένα φίδι πετάχτηκε μέσα από τα χόρτα και τη δάγκωσε...

9. Πόπη

10. Το ζεύγος Μπακίρη, η Αργύρη και ο Μελαχρινός ("και η Στέλλα, η υπηρεσία" όπως ισχυρίστηκε ο θηλυκός Ντίλινγκερ...)

11. Ο Σπύρος ναι, ο Μπέκας όχι (αν και στην τηλεοπτική μεταφορά του με τον Ιεροκλή Μιχαηλίδη είναι παντρεμένος και έχει και μια κόρη)

12. Ας απαντήσουν οι κυρίες της παρέας, νομίζω πιο γοητευτικός και ολοκληρωμένος χαρακτήρας είναι ο Νικόδημος, ασχέτως αν όλοι συμπαθούμε τον Άλεξ.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
7. Ναι, δυο χρονια.

8. Σωστο.

9. Σωστο.

10. Σωστο. Τη Στελλα μαλιστα, την αναφερει η Αργυρη και δευτερη φορα λιγα λεπτα αργοτερα οταν ο Μπεκας μιλαει για το ποιος ανοιξε τη μπαλκονοπορτα της κρεβατοκαμαρας το βραδυ της δολοφονιας του Κωνστα. Λεει η Αργυρη: "Μηπως η Στελλα ειχε καποια σχεση με ολα αυτα;" Αυτο εγινε επειδη πολυς κοσμος τοτε υποψιαζοταν πως η νεαρη υπηρετρια ηταν αναμεμειγμενη στον φονο. Το θυμαμαι κι εγω η ιδια που πολλοι ελεγαν η Στελλα και η Στελλα. Αυτο μαλλον εφθασε και στα αυτια των δημιουργων της σειρας και θελησαν να το ξεκαθαρισουν.

11. Σωστο. Και στα βιβλια του Γιαννη Μαρη ο Μπεκας ειναι παντρεμενος και συχνα γινεται λογος για την κυρια Μπεκα.

12. Η δικη μου τριαδα κατατασσεται με αυτη τη σειρα:

Αλεξ

Ντινος

Δημητρης

Μια που αναφερομαστε σε εμφανιση, θεωρω πως ο Αλεξ Αργυρης ηταν ιδιαιτερα γοητευτικος ανδρας. Απο θεμα χαρακτηρα και ψυχοσυνθεσης, ο Θεος να μας φυλαει, ηταν ομως εξαιρετικα εμφανισιμος. Τα ματια του, η γλυκα του βλεμματος του, η φωνη του....Ολα αυτα τα βρισκω συναρπαστικα.

Ο Ντινος Νικοδημος ενταξει, καλος, αλλα αν ημουν Μαγδα θα κρατουσα μαζι του τη σχεση θειας και ανηψιου και τιποτε περισσοτερο.

Για τον Δημητρη Απεργη δεν το συζητω καν. Δεν μου λεει απολυτως τιποτα.

Σε αυτην την τελευταια ερωτηση θα ηθελα να απαντησετε και αλλοι ωστε να μπορεσω να δω και τις δικες σας προτιμησεις και αυτο ισχυει για ολες τις ερωτησεις κρισεως του κουιζ.

drspiros, συγχαρητηρια!!! Πηρες το δευτερο μερος μονοτερμα και μας απεδειξες για πολλοστη φορα ποσο αγαπας και ποσο καλα γνωριζεις τη σειρα.

Σε λιγες μερες ερχεται και το τριτο μερος....
 
12. No1 : Ντινος Νικοδημος γιατι εκτος απο ομορφια ειχε και καλο χαρακτηρα χωρις σκαμπανεβασματα,αυτος θα εδινε σιγουρια στη Μαγδα

με μικρη διαφορα στη θεση Νο 2 ειναι ο Αλεξ * κι αυτο γιατι τον  "χαλασαν"  οι ψυχολογικες μεταπτωσεις του και η αποπειρα βιασμου (οσο απελπισμενος και να ηταν πως μπορεσε να ορμησει ετσι στη γυναικα που αγαπουσε χρονια ολοκληρα και την ειχε σαν θεα του) ; πρεπει να ειχε τρελαθει εκεινη τη στιγμη. Ο ερωτας που ενιωθε για τη Μαγδα ηταν καταδικασμενος απ τα γεννοφασκια του οχι μονο λογω συγγενειας αλλα και λογω συναισθηματικης ασταθειας

No3 : Ο Απεργης στα νιατα του "τρωγοταν" αλλα πλεον οι αλλοι δυο ηταν οι ζεν πρεμιε.

* Για τα ματια του Θανου Κλαδια(Τακης Χρυσικακος) η Μυρτω (Ευαγγελια Βαλσαμα) παρασυρθηκε απ το παθος  ενω στο διπλανο δωματιο ψυχοραγουσε το μωρο της (στη σειρα "Μυρτω" )

kladias,mirto.JPGkladi.JPGklad.JPG
 

Παντως 1@katerinak[/USER] για μενα ο Τακης Χρυσικακος θα ειναι παντα ο Αλεξ Αργυρης, η Μιμη Ντενιση η Μαγδα, ο Ντινος Καρυδης ο Ξανθος..........................................

Θα ελεγα πως σχεδον ολοι οι ηθοποιοι σε αυτη τη σειρα, χαρακτηριστηκαν απο τους ρολους τους.

 

Παντως 1@katerinak[/USER] για μενα ο Τακης Χρυσικακος θα ειναι παντα ο Αλεξ Αργυρης, η Μιμη Ντενιση η Μαγδα, ο Ντινος Καρυδης ο Ξανθος..........................................

Θα ελεγα πως σχεδον ολοι οι ηθοποιοι σε αυτη τη σειρα, χαρακτηριστηκαν απο τους ρολους τους.
bambinella αναφερθηκα σε αλλη σειρα για να δειξω οτι ο Τακης Χρυσικακος ηταν ενας απ τους ζεν πρεμιε της τοτε εποχης και μεσα απ το ρολο του ως "Κλαδιας" η αλλη επεσε θυμα της ακαταμαχητης γοητειας του και αφησε το παιδι της να πεθανει (ωραια μανα ηταν...), σαφως και μου αρεσε ο ρολος του περισσοτερο στη σειρα "ο θανατος του Τιμοθεου Κωνστα" ως Αλεξ.  Ετσι οπως γραφτηκε ο συγκεκριμενος ρολος ηταν κομμενος και ραμμενος στα μετρα του Χρυσικακου, κανεις αλλος δε θα μπορουσε να εκφρασει σε τετοιο βαθμο ολες αυτες τις μεταπτωσεις ,ειναι πολυ δυσκολο απ τη μια να ειναι γλυκος, τρυφερος κι απ την αλλη να γινεται βιαιος η' με το βλεμμα του τρελου.Πηρε το ρολο και τον απογειωσε, εχει πολυ εκφραστικα ματια, για το ρολο του Αλεξ αυτο επαιξε πολυ σημαντικο ρολο

 
Γ' μερος

13. Πως λεγεται το ξενοδοχειο στο οποιο διαμενει ο Ντινος Νικοδημος;

14. Ποια ειναι τα δυο θεατρικα εργα που ανεβαζει ο θιασος του Δημητρη Απεργη κατα τη διαρκεια της σειρας;

15. Ποιο ειναι το ονομα της ξανθιας φιλεναδας του Βολφ; Ποια την υποδυεται και ποιο ηταν το κανονικο της επαγγελμα οταν γυριζοταν η σειρα;

16. Τι παραπονο απο τον Τιμοθεο εκφραζει συνεχως η Κατια Αργυρη μετα το θανατο του;

17. Ποιο επιθετο ειχε δοθει αρχικα στο χαρακτηρα που υποδυθηκε ο Χρηστος Ζορμπας αντι για Αποστολου;

18. Ερωτηση κρισεως: Ποιος φονος σας ανατριχιασε περισσοτερο; Του Απεργη η της Κονταλεξη;
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Θα απαντήσω τα πιο δύσκολα κατά τη γνώμη μου:

17. Δημάκης

15. Βερόνικα. Την υποδύεται η Εύα Στυλάντερ η οποία έχει υποδυθεί και την λυγερόκορμη γραμματέα του Θοδωρή στο "Σ' αγαπώ - μ' αγαπάς"! Τώρα το κανονικό της επάγγελμα... δεν ξέρω τι εννοείς. Είναι επαγγελματίας ηθοποιός από το 1985, εκτός κι αν εννοείς το παράλληλο επάγγελμά της που ήταν μεταφράστρια.

18. Και οι δύο είχαν τα "ανατριχιαστικά" τους σημεία. Ο πρώτος μου φαίνεται πιο ανατριχιαστικός, με την ύποπτη σκιά να κινείται επιδέξια στο σκοτεινό θέατρο και να επινοεί τρόπους να απομακρύνει τον Απέργη από το καμαρίνι. Στον δεύτερο ήταν ανατριχιαστικό το παγερό βλέμμα της Αργύρη, αλλά αυτό το είδαμε στο flasback της λύσης του μυστηρίου.
 
15. Σωστο το αληθινο ονομα και σωστο επισης το ονομα που ειχε στη σειρα. Την Ευα ετυχε να τη γνωρισω απο κοντα σε μια επιδειξη μοδας. Γλυκια, ομορφη, ψηλη (καπου αναμεσα σε 1,72 και 1,75) λιγομιλητη, αλλα και πολυ καταδεκτικη παρα την πολυ ωραια της εμφανιση. Καθολου ντιβα. Την εποχη του Τιμοθεου ειχε ελαχιστες δουλειες στο ενεργητικο της ως ηθοποιου. Εργαζοταν κανονικα ως μανεκεν και φωτομοντελο σε εντυπες διαφημισεις και τηλεοπτικα σποτ. Εχω να τη δω πολλα χρονια τωρα πια και αναρωτιεμαι πως ειναι και τι κανει....

17. Σωστο.

18. Με σοκαραν και οι δυο φονοι. Ο φονος του Απεργη ηταν τρομακτικος μεσα στο σκοτεινο, ερημο θεατρο. Εντελως απροσδοκητος για το ιδιο το θυμα. Υστερα απο μια βραδια θριαμβου με το καινουργιο θεατρικο, συναντησε τον θανατο, τοσο αδικα και τοσο ανοητα. Φανταζομαι ακομα κι εκεινες τις τελευταιες σκεψεις που θα περασαν αστραπιαια απο το μυαλο του οταν ειδε μπροστα του την Αργυρη με περουκα και καπελο να τον σημαδευει. Σκετη φρικη.

Ωστοσο, ο φονος της Ιρμας με σοκαρε ακομα περισσοτερο. Ηταν η στιγμη που το λικερ της φανηκε λιγο πικρο και εκανε μια περιεργη γκριματσα. Ηταν υστερα απο λιγο η εκφραση που πηρε το προσωπο της οταν καταλαβε πως η Αργυρη μολις της ειχε σκαψει το λακκο. Καταλαβε οτι σε λιγα δευτερολπετα θα πεθαινε, καταλαβε τη γκαφα της που εμπιστευτηκε τον λαθος ανθρωπο, εβλεπε τη δολοφονο της να την κοιταζει με το χαιρεκακο, παγωμενο βλεμμα της και η Ιρμα δεν μπορουσε να κανει τιποτα πια. Αυτη η φρικη που αποτυπωθηκε στο προσωπο της με σοκαρε οσο τιποτε αλλο στη σειρα.
 
Υδροκυάνιο! Άμεσο αποτέλεσμα και γεύση πικραμύγδαλο. Μην το δοκιμάσετε!!
 
A, δε βλέπω συμμετοχή οπότε θα απαντήσω και τα υπόλοιπα:

13. Αστόρια

14. "Επικίνδυνο παιχνίδι" και "Πρόσκληση στον πύργο"

16. Ότι άφησε τον Άλεξ εκτός διαθήκης.
 

1@drspiros[/USER] Καταπληκτικος για αλλη μια φορα!

Θα επανελθουμε συντομα με το τεταρτο μερος....

 
Εγώ λέω να το δυσκολέψουμε λίγο, π.χ. να βρούμε όλα τα προσωνύμια που είχε δώσει ο Αποστόλου στην Αργύρη!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πίσω
Μπλουζα