Το παραμύθι ενός φεγγαριού (Το θέατρο της Κυριακής)

alexis

Retro Member
Joined
23 Ιουν 2024
Μηνύματα
123
Αντιδράσεις
108
Πληροφορίες: Το σχετικά άγνωστο θεατρικό έργο του Γιώργου Τζαβέλλα ανέβηκε αρχικά στο θέατρο Κοτοπούλη το 1946. Πρωταγωνιστές της παράστασης ήταν ο Βασίλης Λογοθετίδης, ο Δημήτρης Μυράτ και ο Λάμπρος Κωνσταντάρας (αναλυτικά οι ηθοποιοί της παράστασης στην επισυναπτόμενη εικόνα, πηγή: elia.org)
1719641220800.jpeg
Περιγραφή: Ο πρωταγωνιστής του έργου δίνει αφορμές γι κουτσομποιά στον περίγυρό του. Ζει απομονωμένος ξοδεύοντας τα χρήματα του σε απίθανα πράγματα. Κάποια στιγμή οι γιατροί διαπιστώνουν όγκο στον εγκέφαλό του και ότι πρόκειται να πεθάνει στην αρχή του επόμενου φεγγαριού. Αποφασίζει λοιπόν να ξοδέψει τα υπόλοιπα χρήματά του αναζητώντας την περιπέτεια και στην ουσί τον εαυτό του. Για την κηδεία του ζητάσε να μην υπάρχουν οι τυπικές νεκρώσιμες ακολουθίες αλλά μόνο ο σκύλος του ως "το μόνο πλάσμα που θα λυπηθεί πραγματικά για το θάνατό του"
Ηθοποιοί της διασκευής (με τη σειρά που ακούγονται): Μιχάλης Μπαλλής, Ανδρέας Λιάσκος, Μάκης Ρευματάς, Γιώργος Τζώρτζης, Γιώργος Βουτσίνος, Ράνια Ιωαννίδου, Νίκος Γαροφάλλου, Ρένα Παγκράτη, Ματίνα Καρρά, Ελένη Ζαφειρίου.
Εντύπωση: Εξαιρετική γλυκόπικρη κωμωδία, χαρακτηριστική της γραφής του Τζαβέλλα και υπέροχη ερμηνεία του Γιώργου Τζώρτζη. Ο ήρωας του έργου είναι μία διαχρονική φιγούρα, ένας άνθρωπος που θα υπάρχει κάπου μέσα στο σωρό των ανθρώπων που ζουν στην πόλη, άνθρωπος αποκύημα της "πολιτισμένης" κοινωνίας, χαρακτηριστικά του οποίου σε κάποιο βαθμό διαθέτουμε σίγουρα όλοι μας. Όποιος θέλει να το ακούσει, αρκεί να πατήσει "το παραμύθι ενός φεγγαριού ραδιόφωνο" και να επιλέξει το βίντεο με φόντο το ραδιόφωνο. Καλή ακρόαση.
 
Πίσω
Μπλουζα