Το 2ο μου DREAMCAST!!

jumaru17

RetroWannaBe
Joined
31 Αύγ 2007
Μηνύματα
83
Αντιδράσεις
3
Χθές το απόγευμα καθώς περνούσα από ένα παλιό μαγαζί με Amiga στον Κορυδαλλό πρόσεξα στη βιτρίνα κάτι κουτία ps1 k dreamcast...μπήκα αμέσως μέσα και τους είπα πως θέλω να τα αγοράσω.Όταν όμως πήγα να πληρώσω πρόσεξα στη γωνιά του γραφείου ένα DC σε άθλια-τραγική κατάσταση μες στις σκονες και την κιτρινίλα,αμέσως είπα μέσα μου "εσένα μικρό μου θα σε πάρω απο εδώ πέρα!" Το πήρα 40 ευρώ και μετά απο πολύ καθάρισμα ιδού τα εντυπωσιακά αποτελέσματα.

DSC00192.jpg
DSC00193.jpg


DSC00195.jpg
DSC00194.jpg


Δυστυχώς το καλώδιο του gamepad από μωβ εχεί γίνει γκρίζοκιτρινο και δεν μπόρεσα να κάνω τπτ :icon_cry: Μήπως ξέρει κανείς κανένα ακόμα πιο ισχυρό καθαριστικό απ'το δικό μου??

Όπως και να'χει όμως παιδιά πλέον ΕΧΩ 2 DREAMCAST :D :biglaugh: :)
 
Μα ρε jumaru17, αν δεν έχει λίγο κιτρινίλα, πως θα νιώσεις το retro απόκτημα σου?????:biglaugh:

Πάντως δεν μπορείς να κάνεις και πολλά πράγματα, γι' αυτό το θέμα.

Καλή φάση είναι να το "ξεκοιλιάσεις" και να τραβήξεις μια μπουγάδα τα πλαστικά μέρη και αν έχει επίμονους λεκέδες τρίψε τους με ένα πανάκι και λίγο ασετόν, αλλά μη το παρακάνεις , γιατί θα έχεις αντίθετα αποτελέσματα.

Εγώ πλέον ασχολούμαι περισσότερο με την εσωτερική υγεία των retro αντικειμένων που βρίσκω, παρά με την κιτρινίλα τους, αλλά η απαραίτητη μπουγάδα θα γίνει. :)
 
ΟΧΙ ΑΣΕΤΟΝ σε πλαστικά, απαγορεύεται δια ροπάλου, τα λιώνει.

Χαρτί εμποτισμένο με οινόπνευμα για το καλώδιο, το "τρέχεις" από άκρη σε άκρη όσες φορές χρειάζεται μέχρι το καλώδιο να σταματήσει να βγάζει μαυρίλα στο χαρτί (το οποίο το αλλάζεις και 2-3 φορές και ξαναβάζεις οινόπνευμα).

Εγώ δεν χρησιμοποίησα αφρό, απλά έλυσα το μηχάνημα και τα gamepads, και τα έπλυνα εντατικά και αρκετές φορές με υγρό πιάτων και οδοντόβουρτσα για τα δύσκολα μέρη (αυλάκια, κουμπάκια κλπ)...
 
Δίπλα στο σπίτι μου και δεν πήρα χαμπάρι;
 
Jumaru αν και είσαι αρκετά μικρός, μου κάνει εντύπωση η αγάπη σου για retro μηχανήματα!

Για δώσε μερικές λεπτομέρειες για το τι έχει αυτό το κατάστημα..
 
DC-κανείς δεν μπορεί να έχει μόνο ένα! :)
 
με τετοιο drive, σιγουρα οχι...
 
help T_T

Παιδιά σας έχω πολύ άσχημα νέα...το Dreamcast μου δεν διαβάζει τπτ :icon_cry: Δοκίμασα γνήσια,copies,μουσικά αλλά δεν διάβασε κανένα. Τι λέτε να έπαθε...μηπώς που ήταν 2-3 χρόνια σε μια γωνιά μες στην σκόνη? Ξέρει κανείς απο εδώ απο DC να συναντηθούμε να το δεί? (Νίκαια μένω).Το άνοιξα αλλά φοβάμαι να το λύσω γιατί θα το χαλάσω...Εχω στεναχωρηθεί πολύ και δεν ξέρω τι να κάνω(δεν σκοπεύω να το γυρίσω πίσω με τπτ αλλά να το κρατήσω και το φτιάξω :help: ).
 
Στην ίδια σελίδα δες και το link για GD-ROM calibration, είναι ακόμα πιο συνηθισμένο πρόβλημα.

Πάντως δεν δίνεις επαρκείς πληροφορίες, ακούς να γυρνάει καθόλου το drive όταν βάζεις μέσα δισκάκι; Το DC κάνει χαρακτηριστικούς ήχους και όταν κουνιέται η κεφαλή και όταν δουλεύει το laser, μπορείς να βγάλεις αρκετά συμπεράσματα έτσι.

Εμένα πάντως ένα πενταβρώμικο DC που είχα αγοράσει κοψοχρονιά και που δεν διάβαζε τίποτα συνήλθε αμέσως μόλις καθάρισα καλά το "ματάκι" με οινόπνευμα, οπότε δοκίμασε πρώτα αυτό αν δεν το έχεις κάνει ήδη. :)
 
thnks παιδιά τα δοκίμασα όλα αλλά δεν άλλαξε τπτ :confused:

Maddog: ακούς να γυρνάει καθόλου το drive όταν βάζεις μέσα δισκάκι; όχι τίποτα,σα να'ναι νεκρό...
 
jumaru17 με ψιλοέβαλες στο τριπάκι και κάθισα να ασχοληθώ με το παλιό μου DC και τα ατελείωτα reset που έκανε.

Μετά από άνοιγμα, αποσυναρμολόγηση όλων των μερών, καθάρισμα, τρίψιμο, χρήση σπρέι αέρα, καθαρισμό κεφαλής με οινόπνευμα και μπατονέτα, αφαίρεση τουλάχιστον 5 κιλών σκόνης από το εσωτερικό του, δουλεύει πλέον διαμάντι το μηχανηματάκι... :) (Και έλαμψε εξωτερικά:biglaugh:!)

Από το λινκ που παρέθεσα σε προηγούμενο πόστ εφάρμοσα τα

Fix to random resets

Fix to dusty lid switch

Το Fix to GD-ROM calibration δεν το τόλμησα αφού βλέπω ότι συνήλθε το μηχάνημά μου με τα προηγούμενα...
 
Πίσω
Μπλουζα