Το MegaDrive "τρέχει" JAVA!

elefas

Retro Member
Joined
14 Αύγ 2007
Μηνύματα
213
Αντιδράσεις
45
Μια ακόμη απόδειξη για το πόσο ικανό είναι το hardware του αγαπημένου μας Mega Drive είναι το παρακάτω κατόρθωμα του κυρίου ονόματι Michael Kohn.

Το Mega Drive να τρέχει JAVA! Ναι καλά διαβάσατε! Για τις τεχνικές λεπτομέρειες σας παραπέμπω στο άρθρο: http://www.mikekohn.net/micro/sega_genesis_java.php

Το hint επίσης είναι ότι δεν χρησιμοποιεί κάποιο jvm πάνω από τον 68000 cpu του MD (γεγονός που θα έκανε πιστεύω πάναργη την εκτέλεση ενός java προγράμματος στο μηχάνημα) αλλά χρησιμοποιεί τον java grinder (δικής του έμπνευσης αν κατάλαβα σωστά) που μεταγλωτίζει τα .class της java σε native κώδικα (περισσότερα στο http://www.mikekohn.net/micro/java_grinder.php). Σόρρυ για τα ακαταλαβίστικα για όσους δεν έχουν σχέση με τον προγραμματισμό.

Ακολουθεί ένα video από το demo που έχει γράψει σε JAVA:


Δεν ξέρω για εσάς, εγώ πάντως έχω μείνει έκπληκτος και σίγουρα θα ήθελα να το δοκιμάσω (καθώς βγάζω τα προ το ζήν όντας Java developer).
 
Ο τύπος εκτός από απλά Θεός, είναι και πολύ συζητήσιμος, σήμερα έχουμε ανταλλάξει μερικά emails όπου του ζητώ να συμπεριλάβει στο API του και υποστήριξη για τα gamepads, και πρέπει ήδη να έχει ξεκινήσει να το υλοποιεί! JAVA, εικόνα, ήχος και χειρισμός είναι ότι πρέπει για τη homebrew σκηνή. Μακάρι να βρει την απήχηση που του αξίζει!
 
Θαυμαζω πολυ εσας τους προγραμματιστες, μαγκες. Respect :)
 
Καταπληκτικό! Από το website φαίνεται πως ο Java compiler που έχει γράψει εκτός από το megadrive λειτουργεί και για C64, για Apple IIgs και για ΤΙ99/4Α!
 
Νομίζω ότι θα φέρει τα πάνω-κάτω στο dev των αγαπημένων μας μηχανημάτων...
 
Για να δούμε. Απο το demo, είδα ότι τρέχει αρκετά γρήγορα. Μένει να δοκιμαστεί και σε κανονικό παιχνίδι.

Μεγάλο κατόρθωμα σε κάθε περίπτωση και τα εύσημα στον προγραμματιστή.
 
Ήδη συμπεριέλαβε κώδικα για τον έλεγχο των χειριστηρίων. Το έκανε μέσα σε 1 μέρα από τότε που του έστειλα το email και το ζήτησα αν μπορεί να το κάνει κάποια στιγμή. Είναι καταπληκτικός δεν έχω λόγια! Μακάρι να βρει απήχηση το αξίζει το παλικάρι!

Υ.Γ. έκανα build τον κώδικά του αλλά το εκτελέσιμό του δεν τρέχει σωστά σε κανά δυο emulators που δοκίμασα...θα πρέπει να το δω πιο προσεκτικά μόλις βρω λίγο χρόνο.
 
Κράτα μας ενήμερους ! ;)
 
Πίσω
Μπλουζα