Τραγουδώ και Ζωγραφίζω (Σούηδας-Χιώτης, Παιδικές Εκδόσεις Ωμέγα 1990)

Nassos83

RetroActive
Joined
20 Αύγ 2011
Μηνύματα
240
Αντιδράσεις
57
Δεν ξέρω αν το θυμάστε το παρακάτω βιβλίο. Περιέχει τραγούδια για τις εορτές και τις επετείους, όπως επίσης πολλά Δημοτικά τραγούδια, και ποιήματα που απαγγέλονταν αναλόγως των εορτών ή επετείων. Θυμάμαι ότι το πούλαγαν στα σχολεία και θα έλεγα ότι ήταν από τα καλύτερα εξωσχολικά βιβλία που κυκλοφόρησαν ποτέ. Απαραίτητο βοήθημα μέχρι να μάθουμε αρκετά απ'αυτά απ΄έξω και ανακατοτά.

Ήθελα να βάλω και το περιεχόμενο των τραγουδιών και των στιχουργών, αλλά είναι πολύ μικρή η γραμματοσειρά. Να αναφέρω ότι το βιβλίο είναι 78 σελίδων.

fetch


fetch


fetch


fetch
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
το συγκεκριμενο βιβλιο πρωτη φορα το βλεπω,στο δημοτικο δυο αλλα βιβλια θυμαμαι που χρησιμοποιουσαν οι δασκαλοι για να μας μαθουν τραγουδια και να μας δωσουν ποιηματα για τις σχολικες γιορτες και τις επετειους.Δυστυχως δε θυμαμαι τους τιτλους των βιβλιων αυτων
 
Είχαμε τέτοιο βιβλίο? (οι δάσκαλοί μας, that is!). Προσωπικά, δεν το θυμάμαι να το είδα στα χέρια κάποιας δασκάλας μας.

Από την άλλη, για γιορτές, επετείους κτλ., μας μοίραζαν φωτοτυπίες αυτά που έπρεπε να μάθουμε!...

Πάρα πολύ όμορφο! Και η εικονογράφηση εντελώς ρετρό! ;)
 
Ναι, και σε 'μάς έδιναν φωτοτυπίες, είτε είχες το παραπάνω ή παρεμφερή βιβλία είτε παλαιότερες φωτοτυπίες από μεγαλύτερα αδέλφια (αν δεν καιγόντουσαν ή δεν γινόντουσαν σαϊτες! :p ). Στις 2 τελευταίες τάξεις του Δημοτικού έπρεπε δε να ξέρουμε αρκετά ποιήματα και τραγούδια "παπαγαλία".

Αν ήσουν σε χορωδία και δεν θυμόσουν τους στίχους απλά ανοιγόκλεινες το στόμα.:biglaugh:
 
Αααα, αυτό το βιβλίο, με κίτρινο εξώφυλλο αλλά την ίδια εικονογράφηση, το είχε πάρει και ο αδερφός μου απ'το σχολείο! Περνούσαν μερικές φορές διάφοροι και πουλούσαν βιβλία με τραγούδια ή χάρτες. Μια φορά είχα πάρει κι εγώ ένα βιβλίο με τραγούδια, πιο μεγάλο από αυτό, αλλά νομίζω ότι ήταν από τους ίδιους συγγραφείς.
 
παντα μου αρεσαν τα βιβλια με συλλογες τραγουδιων!

ειχα το βιβλιο αυτο εγω image.jpg

Μάθαινα τα τραγουδια και τραγουδουσα μόνη μου...(!!!)

:acoustic:

Στο σχολειο για το μαθημα της Μουσικης μοιραζονταν φωτοτυπιες με τραγουδια, ειχαμε και σε φυλλαδιο συγκεντρωμενα πολλα τραγουδια και τραγουδουσαμε...πολλα τραγουδια απο αυτα που μαθαιναμε περιεχονταν και στο βιβλιο που ειχα...

πηγη εικονας: www.liolios.gr

στο βιβλιο ''Τραγουδω και ζωγραφιζω'', στο πρωτο post, υπηρχαν και εικονες για να χρωματισεις;
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πίσω
Μπλουζα