Τραγούδια που σας προκαλούσανε δέος ή φόβο με το βιντεοκλίπ ή τη μουσική τους

SurvivalHorror

RetroActive
Joined
27 Δεκ 2014
Μηνύματα
415
Αντιδράσεις
106
Πολλές φορές-ή λιγότερες-όταν ήμασταν μικροί κάποια βιντεοκλιπ δε θέλαμε να τα δούμε,ή ήταν σαν "απαγορευμένα"εξαιτίας κάποιου σιωπηλού κώδικα που μιλούσε μόνο μέσα μας.Ένα από αυτά είναι και το παρακάτω που πέρα από τα μυστηριακά μέρη,τοποθεσίες και μουσική που σε μεταφέρει ακριβώς εκεί που δείχνει,τρόμαζα όταν τα μάτια του γινόταν σαν διαβολικά και ήθελα πάντα να δω τι είναι μέσα στην τεράστια πόρτα που ανοίγει στο τέλος.Αλήθεια είχατε ανάλογες εμπειρίες με κάποια βιντεοκλιπ ?Ακόμη και σήμερα νιώθω ένα δέος,πηγαίνω πίσω(αν και δε νιώθω όπως τότε φυσικά)και αναπολώ.

https://www.youtube.com/watch?v=FfRAiTtOVEY
 
Χα, με το συγκεκριμένο τραγούδι είχα θέμα κι εγώ. Πάντα νόμιζα ότι αυτά τα λόγια που ακούγονται από την αρχή του τραγουδιού κιόλας ήταν κάτι σαν σατανιστική τελετή.
 
To videoclip που πολυ πιτσιρικα με τρομαζε οταν το πετυχενα στην τηλεοραση ηταν το Land of confusion απο τους Genesis.Oλες αυτες οι μουτσουνες και ολα αυτα που γινοταν στο videoclip γενικοτερα φαινοταν καπως στα παιδικα μου ματια.

https://www.youtube.com/watch?v=1pkVLqSaahk
 
Ωραίο τραγούδι αλλά αποκρουστικές μουτσούνες όντως!
 
Σωστά,συμφωνώ και με τους δυο σας.Eμένα οι μουτσούνες αυτές με βάζανε να σκεφτώ οτι κρύβουν κάτι πολύ μοχθηρό,πίσω από το χαμογελάκι...

Ένα ακόμη που μου ήρθε,συνεχόμενη εναλλαγή εικόνων,πολλές δεν ήμουν έτοιμος να τις επεξεργαστώ-δεχθώ μικρός

Peter Gabriel"Sledgehammer"

 
Το μακιγιάζ του τύπου, η αράχνη οι ιστοί... ε, δεν θέλει και πολύ για ένα μικρό παιδί...

[video=youtube;ijxk-fgcg7c]

 
Visage"Fade To Gray"

Μιας και το ακούω τώρα,το συμπεριλαμβάνω εδώ.Λίγο το βιντεοκλιπ,λίγο η ατμόσφαιρα μου προκαλούν κάτι ιδιαίτερο...Ένα μυστήριο συναίσθημα που με παρασύρει κάπου..
 
Καλησπέρα μετά από πολύ καιρό απουσίας! Εμένα πάντως φόβο και δέος μου είχε προξενήσει εκεί στα πρώτα χρόνια της 10ετίας του 80 το βίντεο του Don't Pay the Ferryman του Chris DeBurgh.Ειδικά εκεί που ο ηθοποιός Tom Baker απαγγέλλει κάποια λόγια με τη σπηλαιώδη φωνή του, εγώ κόντευα να τα κάνω πάνω μου:

[video=youtube_share;lqZEp4Fb6qw]

 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Propaganda "Dr. Mabuse"

Εντελώς υποβλητικό εξπρεσιονιστικό ασπρόμαυρο βιντεοκλίπ.Το είχα δει 7 χρονών απ' το "Μουσικόραμα" και είχα κατατρομάξει θυμάμαι:

 
Όσο λάτρευα το τραγούδι τόσο δεν μπορούσα να δω το βίντεο. Ο Klaus Nomi με φόβιζε γιατί είχε μακιγιάζ κλόουν με τους οποίους έχω πρόβλημα από παιδί (ναι, ούτε το It έχω καταφέρει να δω ολόκληρο ακόμη κι ενήλικη).

Klaus Nomi - Total Eclipse (1981) (εδώ σε HD ποιότητα)

 
Σίγουρα το Pink Floyd: Live at Pompeii. Ήμουν παιδί και μου έκανε μεγάλη εντύπωση όταν το είδα. Όταν λίγο μεγάλωσα έψαξα να βρω ποια ήταν η μπάντα που είχα δει εκείνο το βράδυ να παίζει.

Pink Floyd - Careful with That Axe, Eugene (Live at Pompeii 1972)
 

KRAFTWERK - The robots 1978


Αυτό!!! Φανταστείτε μικρά παιδιά βλέπαμε πρώτη φορά "Robots"!!!
Το μέλλον ξαφνικά έγινε πολύ τρομακτικό, εφιαλτικό!
κατουρηθήκαμε πάνω μας!
 
Πίσω
Μπλουζα