Τα παρακάτω είναι από το κανάλι του Γιώργου Παπαστεφάνου και συνοδεύονται από τις αντίστοιχες περιγραφές
Κι αν σ΄αγαπώ δεν σ' ορίζω (εκτέλεση με τη Ζωή Κουρούκλη)
Στην περιγραφή αναφέρονται
" Πρώτη το τραγούδησε η Καίτη Χωματά, αλλά το έχουμε συνδέσει και με άλλες εκτελέσεις. Μια ηχογράφηση που πάντοτε ξεχώριζα, είναι αυτή εδώ. Με την εξαιρετική Ζωή Κουρούκλη να τραγουδά «Κι αν σ'αγαπώ δεν σ' ορίζω»
με μουσική Γιάννη Σπανού και στίχους Γιώργου Στεφάνου. Δικούς μου στίχους δηλαδή, αφού Στεφάνου ήταν το ψευδώνυμο που είχα διαλέξει από ανασφάλεια για να μπορώ να κρύβομαι. Η ηχογράφηση της Ζωίτσας έγινε στο τέλος της δεκαετίας του '60 για την Μusic box του Μαρτέν και της Μαρίκας Γκεσάρ, που είχαν τότε την αντιπροσωπεία και της εταιρίας CBS. Την ορχήστρα φρόντισε ο μαέστρος Τάκης Αθηναίος (1920-2004). Αν θυμάμαι καλά, Γαϊδεμβέργερ ήταν το πραγματικό του όνομα. Και ήταν πραγματικά γλυκύτατος."
Ήρθες αγάπη μου
Στην περιγραφή αναφέρονται
" Η Σούλα Μπιρμπίλη, πριν περάσει στο «Νέο κύμα» με το όνομα τού πρώτου της συζύγου, ήταν γνωστή με το πατρικό επώνυμο Κυριαζοπούλου, όπως και η αδελφή της, η Ζωζώ, επίσης τραγουδίστρια. Αργότερα, όταν η Σούλα πήγε στο Παρίσι και συνεργάστηκε με τον Μισέλ Λεγκράν, ο ο ατζέντης της, τής άλλαξε για τρίτη φορά το όνομα και την βάφτισε Markisi, συνδυάζοντας το Κυριαζοπούλου με το δικό του επίθετο Μαρουανί. Οι Μarouani, ο Σαρλί (1926-2017) και ο Ζιλμπέρ (1933-2016) ήταν δύο Γαλλοτυνήσιοι αδελφοί, που σαν ατζέντηδες είχαν πελάτες πολλές μεγάλες βεντέτες τού γαλλικού τραγουδιού. Από Ζακ Μπρελ και Μπαρμπαρά μέχρι Συλβί Βαρτάν, Ρισάρ Αντονί και Ενρίκο Μασίας. Εμείς τώρα θα γυρίσουμε για λίγο στην εποχή, που ή Σούλα, ακόμη με το επώνυμο Μπιρμπίλη, τραγουδούσε «Ήρθες αγάπη μου» με μουσική Γιάννη Σπανού και με δικούς μου στίχους, σε ένα μεγάλο δίσκο με 7 συνθέσεις τού Σπανού και 5 τού Νότη Μαυρουδή. Ο Γιάννης ήτανε στο πιάνο, ο Νότης στην κιθάρα. Έτος 1966. Το ίδιο τραγούδι το ηχογράφησε αργότερα και ο Κώστας Καρράς, φλιπσάιντ στο «Θυμήσου τον Σεπτέμβρη». "
Σου 'δωσα την αγάπη μου
Στην περιγραφή αναφέρονται
"Στο φεστιβάλ του Σαν Ρέμο το 1969 το τραγούδι «Zucchero» (Ζάχαρη) που είχαν παρουσιάσει η Ρίτα Παβόνε και το συγκρότημα Dik Dik, είχε έρθει προτελευταίο και καταϊδρωμένο στην κατάταξη (δέκατο τρίτο δηλαδή στα δεκατέσσερα) με 53 μόνο ψήφους, όταν οι νικητές Ιβα Τζανίκι και Μπόμπυ Σόλο είχαν πάρει 237 ψήφους για το «Zingara». Όμως, αυτό δεν εμπόδισε το «Zucchero» να κάνει καριέρα στην Ελλάδα και μάλιστα με τους ελληνικούς στίχους που εγώ είχα γράψει για τους IDOLS. Ήταν στίχοι που λέγανε «Σου 'δωσα την αγάπη μου». "
Η ανάμνηση (εκτέλεση με τους Ολύμπιανς)
Στην περιγραφή αναφέρονται
"Η Θεσσαλονίκη ποτέ δεν έπαψε να τροφοδοτεί την Αθήνα με μουσικό υλικό. Από την Θεσσαλονίκη λοιπόν ξεκίνησαν και οι Ολύμπιανς το 1965. Ο Γιάννης Σωκρατίδης που τους άκουσε στο ραδιόφωνο σε εκπομπή του Άλκη Στέα, τους έστειλε στην Αθήνα για να ηχογραφήσουν το πρώτο τους δισκάκι με παραγωγό τον Σπύρο Ράλλη και έτσι οι Ολύμπιανς, από την μια στιγμή στην άλλη, απόχτησαν φήμη πανελλήνια. Ήταν βλέπετε και το πρώτο ποπ συγκρότημα, που έβαλε στα τραγούδια του στίχο ελληνικό. Στην αρχική του σύνθεση το γκρουπ το αποτελούσαν: Άκης Κακαλιάγκος πιάνο και χάμοντ όργκαν, Βαγγέλης Κουτσοτόλης στο σαξόφωνο, Κούλης Καλογιαννίδης στην κιθάρα, Δημήτρης Λαζαρίδης για τα ντραμς και βέβαια ο Πασχάλης Αρβανιτίδης, που δεν περιοριζότανε στο μπάσο αλλά ήταν και η φωνή του συγκροτήματος. Μια φωνή που αγαπήθηκε πολύ. Δίπλα στα δικά τους μεγάλα προσωπικά σουξέ, τον «Τρόπο», τη «Συγνώμη», το οργανικό «Συμπόσιο» ή το «Σχολείο», οι Ολύμπιανς έβαλαν κάποια στιγμή και την «Ανάμνηση» που είχαμε γράψει με τον Βαγγέλη Πιτσιλαδή το 1966 για τον Τόνυ Πινέλλι. Και η δική τους εκδοχή γνώρισε μεγάλη επιτυχία."
Η ανάμνηση στα τουρκικά!!!!
Bitti O Rüya (Η ανάμνηση)
Στην περιγραφή αναφέρονται
" Το συγκρότημα Los Alcarson και τη μεγάλη του επιτυχία «El porompompero», θα τα θυμούνται οι ακροατές του παλιού ραδιοφώνου, από τα χρόνια του '60. Αυτό που εγώ δεν ήξερα και το μαθαίνω τώρα από το διαδίκτυο είναι ότι βασικό μέλος του συγκροτήματος ήταν ο Γαλλοαλγερινής καταγωγής τραγουδιστής Juanito, ο οποίος είχε γεννηθεί στην Τυνησία το 1936 και από το 1965 ως το 1971, ζούσε στη γειτόνισσά μας Τουρκία. Ασφαλώς τότε, θα ηχογράφησε στα τουρκικά και την «Ανάμνηση» που το 2000 περιλήφθηκε στο δίσκο του «Canim Vatanim» (Αγαπημένη μου χώρα), με παλιές ηχογραφήσεις του Juanito από βινύλιο.
Φυσικά για πνευματικά δικαιώματα και ποσοστά στους Έλληνες δημιουργούς, ούτε συζήτηση! "