Τσίχλες ΙΟΝ φυλλαράκια

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας krios
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

krios

RetroNuts!
Αντιδράσεις
489
25197.jpg

ION peppermint

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Τι μας θυμισες τωρα, Κριε!

Υπεροχες τσιχλες σε πολυ μεγαλη ποικιλια και η γευση μανταρινι πιο αγαπημενη μου.

Αληθεια, υπαρχουν σημερα τσιχλες φυλλαρακια;

Δεν τις βρήκα πουθενά όπου και να ρώτησα. Γι' αυτό και τις έβαλα να θυμηθούμε μαζί την συσκευασία. Και ούτε στο site της ΙΟΝ τις είδα. Χαίρομαι που σας αρέσει. Τις ανακάλυψα μαζί με ένα underberg (χαχα και τα δύο είναι προϊόντα χώνεψης τώρα που το σκέφτομαι)

Πω πω τι μου θύμισες, θυμάμαι ξαφνικά ακόμα την γεύση, την υφή, το ασημένιο περιτύλιγμα. Τις τάραζα αυτές τις τσίχλες. :D

Kαλα ναι, αυτες οι συγκεκριμενες της ΙΟΝ δεν υπαρχουν πια. Νομιζω ομως οτι και γενικοτερα δεν κυκλοφορουν φυλλαρακια...

Σε αντίθεση με τις τσίχλες τσιγαράκια που έχει γεμίσει ο τόπος!

Eχεις δικιο. Τις πηρε κι εμενα το ματι μου αυτες που λες. Λογικα δεν πρεπει να κυκλοφορει κατι τετοιο οταν το αγοραζουν παιδια. Παρ' ολα αυτα τις τσιχλες τσιγαρα τις ειχα μασησει κατα κορον ως παιδι, αλλα τσιγαρο δεν καπνισα ουτε ενα στη ζωη μου.

Μπορει ομως να ειμαι εξαιρεση.

στην τηλεοπτικη διαφημιση της τσιχλας ΙΟΝ την δεκαετια του 80 πρωταγωνιστουσε ο Ηλιας Ψινακης..

τσιχλες φυλλαρακια που λετε θυμαμαι λιγο ομως ταραζα τις τσιχλες τσιγαρακια που αναφερατε με τον αστεριξ θυμαμαι οτι ειχαν και καρτες δωρο ομως δεν τις εχω πετυχει καπου πια

Αν δεν με απατά η μνήμη μου, κυκλοφορούσαν και κάποιες τσίχλες με άσπρο/ασημί περιτύλιγμα?

Το εσωτερικό τους ήταν ένα λευκό ορθογώνιο παραλληλόγραμμο. Οι γεύσεις των τσιχλών αυτών της ΙΟΝ ήταν μέντα (πίπερμαν) (πράσινες, οι εικονιζόμενες), κανέλα (κόκκινη), μανταρίνι (κιτρινωπό μανταρινί), μπανάνα (ίδιο με το μανταρίνι), γευσεις φρούτων (μπλε), κεράσι (ροζ), φράουλα (φουξ) Και η ανεπανάληπτη Κόκα Κόλα (σε κόκκινη συσκευασία, χωρίς τα σχεδιάκια που είχαν οι πιπεράτες γεύσεις*). Φωτό εδώ: Φωτογραφίες ρετρό γεύσεων...

(post#13)

Θυμήθηκα και το τραγουδάκι που συνόδευε την σχετική διαφήμιση με σύνθετες λέξεις με δεύτερο συνθετικό τη λέξη τσίχλα περί τις αρχές των 90ς:

.... Χορότσιχλα (εδειχνε χορευτικό)

Μπαρότσιχλα (πώς λέμε μπαρότσαρκα ;)

Και στο τέλος: Η! Φρουτότσιχλα ΙΟΝ!

*Πίπερμαν, δυόσμος και κανέλα!

Πω πω τρελλαινόμουνα κι εγώ για τα φυλλαράκια, αλλά μου άρεσαν πολύ και τα τσιγάρα γιατί είχαν αυτή την περίεργη συνθετική γεύση, την ίδια που είχαν οι τσιχλόφουσκες (αυτή τη γεύση την αποκαλούν ακόμη "bubble gum" εδώ ακόμη κι όταν είναι σε προϊόντα που δεν είναι τσίχλες). Σοβαρά σπανίζουν αυτές οι συσκευασίες τώρα? Στην Αμερική (απ' όπου ξεκινάνε όλες αυτές οι μόδες) ήταν η στάνταρ συσκευασία τσίχλας, αλλά έχω τόσα χρόνια να πάρω που δεν ξέρω αν ισχύει ακόμη. Για να δω... χμ, το google στο chewing gum βγάζει πολλές φωτό από τέτοιες συσκευασίες, άρα είναι ακόμη συνηθισμένες.

Stakovie, με άφησες άφωνη! :D

Μιλάμε ότι έφαγα τρελό flashback με τις συσκευασίες (Κριέ μου, σ' ευχαριστώ για τις πολύτιμες φωτός σου!)...

Θυμάμαι να τρώω μανιωδώς τη γεύση κανέλλα, ενώ κυνηγούσα και τη γεύση της Coca Cola!

Θυμάμαι να κάθομαι στη γειτονιά της γιαγιάς μου, στο δημοτικό σχολείο που παίζαμε & να μασάω τα φυλλαράκια σκαρφαλωμένη σ' ένα δέντρο - μες το καλοκαίρι!

Σα να έβαλε κάποιος ένα κλειδί και να ξεκλείδωσε ένα κάρο εικόνες του μυαλού μου! Ευχαριστώ παιδιά! #)

κουτι με τσιχλες ΙΟΝ φυλλαρακια στη βιντεοταινια "η γυναικαρα με τα πρασινα" :

gin1.JPG

Ως ορκισμενη εχθρος της βιντεοταινιας, οφειλω εδω να αναγνωρισω την αξια τους σε κατι:

Μας θυμιζουν ρετρο αγαπημενα προϊοντα και καταστασεις, επαληθευοντας το αρχαιο ρητο "Ουδεν κακον αμιγες καλου".

Πολύ καλές τσίχλες με χαρακτηριστική σκόνη αλλά νόστιμες. Ποιες ήταν οι γεύσεις; Στο ποστ 14 βλέπω γεύση γαρύφαλλο!

johnny19818 είπε:
Πολύ καλές τσίχλες με χαρακτηριστική σκόνη αλλά νόστιμες. Ποιες ήταν οι γεύσεις; Στο ποστ 14 βλέπω γεύση γαρύφαλλο!

johnny19818 στις διαφημισεις 

εδω post #31 , εδω post #67 κι εδω post# 91 θα βρεις τις γευσεις,ισως να υπηρξαν κι αλλες εκτος απ αυτες

πχ.αυτη με τα κερασακια στο περιτυλιγμα

Διαφήμιση τσιχλόφουσκας Μπούμ (ΥΕΝΕΔ 1979):

[edit] 

Μη διαθέσιμο βίντεο"ΤΣΙΧΛΟΦΟΥΣΚΑ ΜΠΟΥΜ 
Ο Λογαριασμός YouTube με τον οποίο σχετίζεται έχει τερματιστεί εξαιτίας πολλαπλών ειδοποιήσεων από τρίτους για παραβιάσεις πνευματικών δικαιωμάτων.

[edit]

Πίσω
Μπλουζα