Τόσα χρόνια πέρασαν και ακόμα δεν το έχω βρει ! - The Valley of Fear

triastros

RetroN00b
Joined
14 Αύγ 2010
Μηνύματα
16
Αντιδράσεις
0
Καλησπέρα σε όλους !

Εδώ και χρόνια θυμάμαι και αναζητώ ένα παιδικό,το οποίο το έπαιζε το juniors ,περίπου 1990-1998 , για το οποίο θυμάμαι τα εξής :

η πλοκή ήταν σε μια βίλα στην εξοχή,σκοτεινό γενικά,όπου έψαχναν κάποιον κύριο,αριστοκράτη ο οποίος σε μια βραδυνή βόλτα του στον κήπο του σπιτιού εξαφανίστηκε, και στο τέλος αποδείχτηκε ότι σε όλη τη ταινία βρισκόταν κρυμμένος σε μια μυστική ντουλάπα μέσα στο σπίτι όπου εξελισσόταν όλη η ταινία.

Λίγα στοιχεία ,συνεπώς όποια απάντηση θα εκτιμηθεί απεριόριστα !

Σας ευχαριστπω πολύ !
 
Αν μιλαμε για κινουμενα σχεδια, η υποθεση που περιγραφεις μου θυμιζει αμυδρα την πλοκη της περιπετειας του Σερλοκ Xολμς με τιτλο The Valley of Fear που ειχε γυριστει σε κινουμενα σχεδια απο την Burbank Animation Australia και ισως ειναι αυτο που ειδες. Τα καρτουν του Σερλοκ Xολμς της Burbank κυκλοφορουσαν σε βιντεοκασετες και μεταγλωττισμενα και με υποτιτλους και θυμαμαι να τα πετυχαινα σε διαφορα τοπικα και περιφεριακα καναλια προ δεκαπενταετιας .

Για οσους διαβαζουν το βιβλιο, ακολουθουν SPOILERS:

Η υποθεση στο καρτουν ακολουθει πανω κατω αυτην του βιβλιου και ξεκινα με τον Σερλοκ και τον Γουατσον να πηγαινουν στην επαυλη καποιου δολοφονημενου πλουσιου τυπου. Το προσωπο του θυματος ηταν εντελως κατεστραμμενο απο το χτυπημα αλλα ολοι στο σπιτι επιβεβαιωναν οτι ηταν αυτος εξαιτιας ενος χαρακτηριστικου τατουαζ στο χερι του. Τον Σερλοκ τον προβληματισε το γεγονος οτι η γυναικα του θυματος δεν εδειχνε ιδιαιτερα αναστατωμενη .Επισης , μια υπηρετρια κατεθεσε οτι ο δολοφονημενος κυριος του σπιτιου εδειχνε ταραγμενος εκεινη την ημερα και ειχε κοπει στο ξυρισμα. Με τα πολλα, αποκαλυφτηκε στο τελος οτι το πτωμα ΔΕΝ ηταν ο κυριος του σπιτιου αλλα καποιος που ειχε ερθει να τον σκοτωσει. Ο ιδιος ο κυριος του σπιτιου εμφανιστηκε ολοζωντανος μεσα απο μια ντουλαπα που ηταν μυστικο περασμα σε ενα κρυφο δωματιο οπου κρυβοταν επι μερες με τη βοηθεια της γυναικας του και ειπε την ιστορια του στον Σερλοκ και τον Γουατσον. Ο λογος ηταν το γεγονος οτι ο κυριος του σπιτιου και το πραγματικο θυμα ανηκαν καποτε στην ιδια μυστικη συμμορια οπου ο κυριος ειχε μπει για να τους κατασκοπευσει και τελικα να πετυχει τη συλληψη τους . Αλλα ενα μελος της συμμοριας ορκιστηκε οτι θα τον βρει οσα χρονια κι αν περασουν για να παρει εκδικηση. Σκοτωθηκε ομως ο ιδιος στη προσπαθεια και μιας και το προσωπο του ειχε τραυματιστει ασχημα, του αλλαξαν ρουχα και τον παρουσιασαν ως αυτον που ηθελε να σκοτωσει (ηξεραν οτι κανενας στο σπιτι δε θα το αμφισβητουσε αφου και οι δυο ανδρες ειχαν το ιδιο τατουαζ ως αποτελεσμα της τελετης μυησης τους οταν εγιναν μελη της συμμοριας). Στο τελος του επεισοδειου, ο Γουατσον ρωτησε τον Σερλοκ πως ειχε υποπτευθει πως κατι τετοιο ειχε συμβει. Ο Σερλοκ εξηγησε πως παρατηρησε το ματωμενο προσωπο του θυματος και δεν υπηρχαν ιχνη κοψιματος απο ξυρισμα. Και μιας και τετοια κοψιματα δεν επουλωνονται σε μια μερα, κατι ειχε υποψιαστει.

http://www.sshf.com/encyclopedia/index.php/Valley_of_Fear_(TV_cartoon_1984)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Σε ευχαριστώ πάρα πολύ NorthStar ! Να είσαι πάντα καλά φίλε μου !
 
Oποιο παιδικο δεν γινεται να βρεθει, θα το βρει η Northstar...
 
Πίσω
Μπλουζα