Τύπος "video gamer" που μας εκνευρίζει

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας SurvivalHorror
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

SurvivalHorror

RetroActive
Αντιδράσεις
116
Όλοι μας σε κάθε τομέα έχουμε ανθρώπους που ταιριάζουμε,ανθρώπους που είμαστε διαφορετικοί αλλά δε μας ενοχλούνε αλλά και αυτούς που μας εξοργίζουν.

Θα αναφέρω ενδεικτικά μέρικα παραδείγματα από τους πιο ενοχλητικούς τύπους που έχω συναντήσει στο Gaming και περιμένω και τις δικές σας απόψεις.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ!Δεν αναφέρομαι σε κανένα από τα παιδιά του site προσωπικά,δεν είναι η διάθεση του κειμένου μου τέτοια,ούτε θέλω κανένας να μπει σε αντιπαράθεση ή να απολογηθεί κτλ.Θέλω μόνο να αναφέρετε τους δικούς σας "αγαπημένους" τύπους.

Δεν έχει να κάνει με κάποια άλλα forum που αναφέρουν "τι τύπος gamer είστε"αλλά με το "ποιοι τύποι gamer σας εκνευρίζουν"

1)O Gameroπατέρας

Nαι,ναι καλά καταλάβατε.Είναι κάτι αντίστοιχο με τον "μεταλλοπατέρα"στη μουσική.Ο τύπος που ανεξαρτήτως ηλικίας(συνήθως είναι μεγαλύτερης)νομίζει οτι τα ξέρει όλα για το χώρο,ό,τι έχει κάνει τα πάντα στο gaming και δεν υπάρχει περίπτωση να μην ξέρει οποιοδήποτε παιχνίδι έχει κυκλοφορήσει μέχρι και στο διάστημα,ασχέτως αν δεν το ξέρει πραγματικά και δεν το έχει παίξει ποτέ.Δεν έχει σημασία,το ξέρει και έχει και άποψη για το αν είναι καλό ή όχι.Θα σε καθοδηγήσει σε ο,τιδήποτε με τρόπο δεικτικό και περήφανο σαν να σου δίνει να καταλάβεις οτι ποτέ δεν θα τον φτάσεις και ό,τι κι αν προσπαθήσεις στο μέλλον θα το έχει κάνει ήδη.

2)Ο Ψεύτης

Kλασικότατο παράδειγμα που προσωπικά μετά τα αρχικά νεύρα μου προκαλεί το γέλιο.Ο ψεύτης είναι αυτός που σου λέει οτι έχει τερματίσει παιχνίδια που τα ξέρει και τα έχει προσπαθήσει(ή τα έχει παρατήσει καλύτερα)γιατί απλά δε μπορεί!Φυσικά δε πρόκειται ποτέ να σου το αποδείξει.Και βεβαίως το έχει κάνει με τις λιγότερες δυνατές πιθανότητες να ζήσει,στο δυσκολότερο επίπεδο και άνετα...Σε παιχνίδια ακόμη που δε είναι εφικτό,αυτός τα καταφέρνει.Δυστυχώς δεν ξέρω αν αυτός ο τύπος gamer έχει πείσει και τον εαυτό του οτι πραγματικά τα έχει τερματίσει ή αν το βράδυ στο κρεβάτι γεμίζει από τύψεις μόλις του έρχονται στο κεφάλι όλα όσα έχει πει κατά τη διάρκεια της ημέρας.

3)Ο Koλλημένος

Αυτός ο άνθρωπος έχει μείνει μόνο στο παρελθόν,αλλά όχι επειδή πραγματικά του αρέσουν μόνο τα παλιά παιχνίδια και αυτό είναι σεβαστό,αλλά επειδή δε δέχεται οτι μετά το 1983(τυχαίο έτος)υπάρχει πιθανότητα να βγει κάποιο καλό παιχνίδι.Έτσι κρίνει τα πάντα αρνητικά στα καινούρια παιχνίδια,δεν προσπαθεί να τα δει σε κάποιο playthrough καθόλου και έχει κάτι τεράστιες παρωπίδες μπροστά από τα μάτια του.Δυστυχώς αν άνοιγε λίγο τα μάτια του θα έβλεπε αρκετά παιχνίδια της τωρινής εποχής που θα του άρεσαν ιδιαίτερα,αλλά αυτό το βήμα είναι τόσο απλό και συνάμα τόσο σύνθετο γι αυτόν.

4)O έμπειρος

To oτι κάποιος γεννήθηκε παλαιότερα από άλλους είναι ένα πράγμα αναπόφευκτο στη ζωή.Ναι πολλοί άνθρωποι έχουν χιλιάδες αναμνήσεις από video games και τις μοιράζονται ευχάριστα με τους υπόλοιπους.Αυτό που εξετάζω εδώ είναι οι ιδέες κάποιον που έχουν ξεφύγει.Θεωρούν οτι κάποιο νεότερο παιδί δε θα τους καταλάβει ποτέ,δε βοηθάνε κάποιον που έχει θέληση να κατανοήσει πώς γινόταν τα πράγματα στο παρελθόν και μοιράζεται τις εμπειρίες του μόνο με τον εαυτό του,επειδή είναι ο στρατηγός βάσει γαλονιών στο Gaming όπως αυτός θεωρεί.

5)Ο Kυνηγός τροπαίων

Όπως έχω αναφέρει ξανά και ξανά,τα τρόπαια είναι το αλατοπίπερο του Gaming για όσους τους αρέσουνε.Όμως το να παίζεις παιχνίδια που σου αρέσουν και να μαζεύεις τα τρόπαια μετά είναι υγιές.Έλα όμως που οι περισσότεροι,ειδικά οι μικρότεροι πλέον,κρίνουν έναν Gamer με βάση πόσα platinums έχουν λες και αν εγώ παίζω ένα παιχνίδι μεγάλης ευκολίας 50 φορές ή αν έχω παίξει 6000 παιχνίδια είμαι πιο καλός από έναν που παίζει κατά βάση δύσκολα παιχνίδια και επιλεκτικά.Φυσικά πάντα τους τρώει η σύγκριση στην κατάταξη όλη μέρα,αντί να παίζουν μόνο για την προσωπική τους ευχαρίστηση.Δυστυχώς αυτή η κατάσταση είναι πολύ δύσκολο να αλλάξει στα μυαλά όλων αυτών.

6)O μοδάτος

Ο τύπος που μπήκε στο χώρο από σπόντα ή από παρότρυνση κάποιοι φίλου ή κυρίως γυναίκας...Δεν έχει καμία αγάπη για το χώρο.δεν ξέρει που πάνε τα τέσσερα από video games,αλλά παίζει όσο μπορεί ώστε να βρίσκεται σε επαφή με αυτούς τους ανθρώπους που θέλει και θεωρεί οτι ωφελείται.To να βρει το άλλο του μισό φυσικά είναι πάντα στο μυαλό του.Η κλασική κατάληξη των περισσοτέρων είναι να τα παρατήσει μετά από κάποιο καιρό για το επόμενο χόμπι που πάλι θα κάνει χωρίς αγάπη,αλλά με προσωπικό συμφέρον.

7)Ο one game οnly

Ναι μόνο "το τάδε" παιχνίδι υπάρχει....Αυτή είναι η άποψη του και σε κάθε ευκαιρία και συζήτηση δε χάνει ευκαιρία να μας το θυμίζει.Φυσικά το παιχνίδι αυτό είναι το καλύτερο του πλανήτη,δε χρειάζεται να παίξει ποτέ κανένα άλλο στη ζωή του και όλα τα υπόλοιπα έχουν αντιγράψει απ'αυτό(ασχέτου είδους)και δε πρόκειται να το φτάσουνε ποτέ ούτε κατά το ήμισυ.Μακριά και αγαπημένοι,αυτός ο άνθρωπος μου θυμίζει κάτι τύπους που ξέρουν μία μπάντα και δεν υπάρχει άλλη.Τι πειράζει αν συγκρίνουν διαφορετικά είδη παιχνιδιών,όλα σε ένα τσουβάλι με νικητή το παιχνίδι τους.

8)Ο Ψαγμένος

O gamer που παίζει ΜΟΝΟ παιχνίδια που δεν έχουν κυκλοφορήσει στην Ελλάδα,στην Ιαπωνία,στην Αμερική επειδή δεν τα ξέρει κανένας...μα κανένας!ΠΡΟΣΟΧΗ!Δεν αναφέρω άτομα που ψάχνονται παραπάνω από το μέσο όρο και βρίσκουν σπάνια διαμάντια,πράγμα που είναι πολύ όμορφο,αλλά σε αυτούς που δεν παίζουν κανένα "mainstream"παιχνίδι,αλλά μόνο τα ακυκλοφόρητα,τα απαγορευμένα και την Ασιάτικη έκδοση του τάδε παιχνιδιού που ποτέ δε θα το μάθει άλλος.

9)Ο Netakias/μόνο Online

Mπορείς να με πεις και net cafe man παλαιότερα.Βλέπε Linage,LOL,WOW κτλ.ΠΡΟΣΟΧΗ!Δεν έχω πρόβλημα με όσους παίζουν αυτά τα παιχνίδια επειδή τους αρέσει και τα νιώθουνε,ανθρώπους τέτοιους έχω συναντήσει πολλούς,αλλά σε αυτούς που παίζουν μόνο τέτοια παιχνιδια και ειρωνεύονται όλα τα υπόλοιπα ή θεωρούν οτι εσύ που παίζεις άλλα παιχνίδια δε μπορείς να κατανοήσεις τα video games.Δε δέχονται κονσόλες και παιχνιδομηχανές και τις θεωρούνε άχρηστα αντικείμενα και αν ένα παιχνίδι δεν έχει κλικ-κλικ δεν είναι παιχνίδι.Δε μπορώ να τους ακούω να μιλάνε(δικό τους λεξιλόγιο)και δε μπορώ να ακούω την ανόητη άποψη"αν δεν έχει online ένα παιχνίδι είναι χάλια".Μόνοι τους είναι συνήθως ένα τίποτα,αλλά μέσα από τις οnline κοινότητες που παίζουν είναι "φίρμες".

10)Ο Παρτάκιας

Tελευταίο και τραγικό παράδειγμα ανθρώπων που έχεις βοηθήσει απλόχερα σε games στο παρελθόν απλόχερα χωρίς να περιμένεις ανταπόδοση και όταν χρειαστείς κάτι δεν είναι εκεί ...Η θα σου πούνε "ναι,ναι,σίγουρα"σαν πολιτικοί και δε θα σε βοηθήσουν ποτέ ή θα σου πούνε "σε λίγο,παίζω το τάδε"και μόλις τελειώσουν το παιχνίδι θα βγούνε.Φυσικά πολλοί από αυτούς θέλουν αντάλλαγμα αν σε βοηθήσουν,πράγμα το οποίο στο αναφέρουνε φυσικά από την αρχή.Άλλοι τέτοιοι τύποι δε μπαίνουν online για να μην τους δεις όταν είναι οι κρίσιμες μέρες που θέλεις βοήθεια.Μόλις τελειώσουν και πάρουν αυτό που θέλουν σταματάνε και όσοι ακολουθούν πίσω τους ας πρόσεχαν...Αυτοί οι άνθρωποι βγάζουν στο gaming στοιχεία από τον χαρακτήρα τους στη προσωπική τους ζωή και ευτυχώς για να τους αποφύγεις ευκολότερα.

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Θα συμφωνήσω στα 1,2,7. Αυτό με τα τρόπαια που αναφέρεις συνέχεια, να είμαι ειλικρινής δεν το έχω καταλάβει. Η λύση για όλους τους παραπάνω είναι η αδιαφορία και να συνεχίζεις να παίζεις αυτά που σου αρέσουν χωρίς να δίνεις λογαριασμό σε κανένα.

johnny19818 είπε:
Θα συμφωνήσω στα 1,2,7. Αυτό με τα τρόπαια που αναφέρεις συνέχεια, να είμαι ειλικρινής δεν το έχω καταλάβει. Η λύση για όλους τους παραπάνω είναι η αδιαφορία και να συνεχίζεις να παίζεις αυτά που σου αρέσουν χωρίς να δίνεις λογαριασμό σε κανένα.
Και καλύτερα να μην το καταλάβεις ποτέ,είναι δυστυχώς μάστιγα αν κάποιος κάνει κακή χρήση και υπάρχει μεγάλη "πλύση εγκεφάλου"και καθοδήγηση.Ευτυχισμένος είσαι.

Για να προλάβω αυτούς που θα περιγράψουν εμένα (Χο χο χο... :P ), μία κατηγορία που υπάρχει σε όλα τα είδη ψυχαγωγίας, και όχι μόνο..

Αυτοί που πορώνονται μέχρι του θανατά, τρώνε αμάσητο, και υπερασπίζονται μέχρι θανάτου ότι εμπορική "αρπαχτή" βγει στην αγορά, που βασικό σκοπό έχει να σου φάει τα λεφτά και να πας γρήγορα στην επόμενη εμπορική αρπαχτή που θα βγει μετά από μερικούς μήνες...

Και εξηγούμαι για να μην παρεξηγούμαι... Δεν το παίζω "ελιτιστής", και ούτε επιτίθεμαι σε όποιον παίζει η του αρέσουν τίτλοι όπως πχ τα COD, τα GOW, η τώρα το The Order... Αυτοί καλώς η κακώς είναι η πλειοψηφία.. Και αν δεν υπήρχαν και αυτοί, μάλλον δεν θα υπήρχε καν αυτή την στιγμή βιομηχανία.

Αυτοί που αναφέρομαι είναι κάποιοι τύποι που έχουν πάρει το θέμα με αυτούς τους τίτλους τόσο "πατριωτικά" και θεοποιούν σε τέτοιο βαθμό τα παιχνίδια που τους αρέσουν, που δεν σηκώνουν ΚΑΝΕΝΑ ίχνος κριτικής, και αν τολμήσεις να πεις το παραμικρό αρνητικό πέφτουν να σε φάνε λες και τους έβρισες την οικογένεια.

Και μετά, και κατ' επέκταση, όλα τα fan boys.... Όχι όμως όπως οι πιο πάνω.

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Η 7η κατηγορία gamer θα μπορούσε να είναι παρακλάδι του 6. Παίζουν 2-3-4 games, και μετά τα παρατάνε.

Έχω γνωρίσει πολλούς που αγοράζουν κονσόλα για να παίζουν είτε ποδόσφαιρα είτε first person shooters, ή φτιάχνουν gaming pc για τον ίδιο λόγο. Και πάντα θα με ρωτάνε να τους προτείνω games αυτών των κατηγοριών.

Πίσω
Μπλουζα