Υπόθεση Πολκ - 1978

tonytony

retron00b (sick admin's joke!)
Joined
14 Σεπ 2008
Μηνύματα
28.586
Αντιδράσεις
50.457
Υπόθεση Πολκ (1978)


Retrodb:
http://retrodb.gr/wiki/index.php/Υπόθεση_Πολκ

Πολιτικό θρίλερ του 1978 παραγωγής Telecolor , σε σενάριο και σκηνοθεσία Άγγελου Μάλλιαρη και μουσική Λουκιανού Κηλαηδόνη. Πρωταγωνιστούν ο Τάκης Χρυσικάκος , η Χαριτίνη Καρόλου , ο Βαγγέλης Καζάν , η Δέσπω Διαμαντίδου , η Ρίτα Μουσούρη , ο Χριστόφορος Νέζερ , ο Γιώργος Κυρίτσης , η Ανθή Ανδρεοπούλου κ.α. Η ταινία έκοψε 25.606 εισιτήρια και ήρθε 11η ανάμεσα στις 15 ταινίες της χρονιάς.

Υπόθεση : Θεσσαλονίκη 1947. Ο Αμερικάνος δημοσιογράφος Τζώρζ Πολκ, σχεδιάζει να πάρει συνέντευξη από τον αρχηγό των αριστερών ανταρτών Μάρκο Βαφειάδη. Ο Πολκ ανακοινώνει τις προθέσεις του σε αρκετούς συναδέλφους του, όμως στις 8 Μαΐου βρίσκεται νεκρός. Η αστυνομία υπό την καθοδήγηση της πολιτικής εξουσίας, αρχίζει τις έρευνες και τελικά συλλαμβάνει τον δημοσιογράφο Γρηγόρη Στακτόπουλο.

Η ταινία κέρδισε 3 βραβεία στο φεστιβάλ κινηματογράφου Θεσσαλονίκης 1978. Βραβείο ηχοληψίας , τιμητική διάκριση ερμηνείας στον Βαγγέλη Καζάν και Α' ανδρικού ρόλου στον Τάκη Χρυσικάκο.

[deadpic]

[edit] This video is no longer available due to a copyright claim by Marieto Enterprise. [edit]

Οι τίτλοι της ταινίας.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Καλογυριαμένο θρίλερ του Άγγελου Μάλλιαρη (κρίμα που δεν ξανακούστηκε έκτοτε) γύρω από μια πραγματικά συγκλονιστική υπόθεση. Ωραίοι ρυθμοί, ατμοσφαιρική μουσική του Λουκιανού Κηλαηδόνη (από τον δίσκο του "Μέντια Λουζ") και εξαίρετο καστ (ειδικά ο Κώστας Μεσσάρης και ο Τάκης Χρυσικάκος). Πολύ γοητευτική φιγούρα, όπως πάντα, η Χαριτίνη Καρόλου.
 
Όντως, καλογυρισμένη ταινία!Πειστική αναπαράσταση τόσο των ιστορικών γεγονότων όσο και της ατμόσφαιρας..
 
Οι τίτλοι αρχής της ταινίας:

[video=youtube_share;AZLKauYCEsU]

 
Ένα απόσπασμα απο την ταινία:

[video=youtube_share;OegsDCWDBNM]

 
Πίσω
Μπλουζα