Υψίσυχνος ήχος από μετασχηματιστή του 360

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας Gryzor
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

Gryzor

Human RetroDatabase
Αντιδράσεις
84
Καλημέρα παιδιά,

Τις τελευταίες λίγες μέρες* συνειδητοποίησα ότι ο μετασχηματιστής του 360 μου (Elite) εκπέμπει έναν υψίσυχνο διακεκομμένο ήχο... έχει προσέξει κανείς άλλος κάτι παρόμοιο; Το βράδυ ακούγεται σχετικά εύκολα στο σαλόνι, δηλαδή δεν χρειάζεται να κολλήσεις το αυτί σου επάνω του.

*έχει σημασία, γιατί μετακόμισα σε πιο ήσυχη γειτονιά. Μπορεί και να το έκανε και πιο πριν και να μην το είχα προσέξει...

Οι ήχοι στους μετασχηματιστές, (αναφέρομαι σε Amiga που είχα παλιότερα και σε τροφοδοτικά pcs ) δεν είναι καλό σημάδι.

Στη θέση σου θα παρακολουθούσα το φαινόμενο, αλλά, προσωπικά, θα τον άλλαζα όσο γρηγορότερα μπορούσα με άλλο.

Οι μετασχηματιστές πολλές φορές πριν το fail δίνουν σημάδια και οι ήχοι είναι ένα από αυτά, όπως και η υπερθέρμανση, ενώ άλλες όχι. Πάντως, ανάλογα με το αν δώσουν σημάδια ή όχι, όταν τελικά τα φτύσουν, έχουν τη κακιά συνήθεια να παίρνουν μαζί τους στον άλλο κόσμο τη συσκευή που τροφοδοτούν πολλές φορές.

Πιστεύω ότι το κόστος ενός νέου μετασχηματιστή είναι μικρότερο από μια ολόκληρη κονσόλα.

Στο δικό μου 360 δεν ακούγεται τίποτε πάντως. Έχω το Elite με HDMI έξοδο.

Γενικα, αυτη η κονσολα εχει αφησει εποχη ..

Έλα όμως που δεν είναι εύκολο να βρεις τροφοδοτικά για το 360 στην αγορά!

Η εγγύηση των 3 ετών δεν νομίζω να καλύπτει και τα τροφοδοτικά,αλλά ρώτα στην τεχνική υποστήριξη μήπως και έχει αλλάξει κάτι.

Αν πάντως τρώγεσαι να το αλλάξεις γρήγορα, ένα αρκετά γνωστό "καταγώγι" έχει αρκετά, αν και με την τιμή που τα έχει θα μπορούσες να αγοράσεις ένα arcade...

To PSU του 360 εχει ανεμιστηρακι. Υποθετω οτι εχει πιασει βρωμια και παραγει αεροδυναμικο θορυβο

έχω το psu από το παλιό μου Χ360 , γράφει:

Output: DC 203W , 12v 16.5A , 5Vsb 1A

αν σου κάνει μου λες....

Ο θόρυβος που ακούς είναι από τις δονήσεις των ελασμάτων των πηνίων του μετασχηματιστή. Δε σημαίνει ότι θα χαλάσει/καεί. Απλά από τις υψηλές θερμοκρασίες, το υλικό που υπήρχε μεταξύ τους έφυγε. Μπορείς να ξεφορτωθείς τον ήχο ανοίγοντας το τροφοδοτικό και χύνοντας μανό (δεν έχει σημασία το χρώμα) πάνω στα ελάσματα (να τα κρατήσεις με τέτοιο τρόπο ώστε να περάσει λίγο ανάμεσά τους.

Θα κρατήσει για κανα χρόνο και μετά θα πρέπει να το επαναλάβεις γιατί και αυτό θα φύγει.

Μήπως αν περάσει και σκληρυντικό νυχιών να κρατήσει λίγο παραπάνω από χρόνο?

(πλάκα κάνω θα έχει πάει από δαχτυλίδι)

Wally είπε:
To PSU του 360 εχει ανεμιστηρακι. Υποθετω οτι εχει πιασει βρωμια και παραγει αεροδυναμικο θορυβο
Όχι δεν έχει ανεμιστηράκι. Εκτός και αν οι παλιότερες versions είχαν!!!!! :)

Απάντάω με ένα σε όλους (σας ευχαριστώ!!!)

@Pooky, μου έκανες την καρδιά περ'βόλι... :D Έλα που δεν υπάρχει ούτε σάλιο... :(

@Wally: τσου ανεμιστηράκι!

@Keropi: σε χιλιοευχαριστώ, το δικό μου βγάζει 175w... :(

@nkarytia: ξέχασα να πω ότι τον ήχο τον βγάζει και σβηστό, που δεν παράγει καθόλου θερμότητα (τουλάχιστον όσο το πιάνω).

Πάντως, είχα την εντύπωση ότι αυτά τα υψίσυχνα εκπέμπονται από πηνία και πυκνωτές χωρίς να δηλώνουν πρόβλημα. Ρώτησα εδώ όμως, γιατί δεν ξέρω αν το έκανε και πριν...

Γκρύζορα σε καταλαβαίνω απόλυτα. Δυστυχώς ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ότι αγοράζουμε μια κονσόλα για να μας βγάλει τριετία και να μην είμαστε με τα χέρια στις τσέπες με συνεχείς αναβαθμίσεις, αμ δε.....

Για να έχεις 175 watts πρέπει να έχεις το 360 χωρίς το HDMI, το παλιότερο. Δυστυχώς το 360 που κυκλοφορεί τώρα έπρεπε να είναι το 360 που είχε κυκλοφορήσει την πρώτη στιγμή, από πλευράς κατασκευής.

Στη θέση σου πάντως, θα κοίταζα e-bay για psu.....

Κι όμως, το έχω με HDMI στην τηλεόρασή μου, μέσω του καλωδίου που ήρθε με το μποξ. Ή τα μεταγενέστερα έχουν "καθαρή" θύρα HDMI?

Ευχαριστώ για τη συμβουλή...

Αν με το "καθαρή θύρα" εννοείς θύρα πάνω στη κονσόλα, ναι. Το δικό μου έχει θύρα πάνω του και με ένα απλό καλώδιο συνδέεται στην tv.

Το καλώδιο το είχε η συσκευασία βέβαια, αλλά κάνει ένα οποιοδήποτε απλό καλώδιο του εμπορίου.

Α, ναι όντως, υποτίθεται ότι από τα 'bonus' του Elite ήταν και το καλώδιο που έβγαζε HDMI...

Ωπα, άκυρο! Έχει κανονικό HDMI επάνω! :D :D :D

Το δικό μου γράφει "Model HP 1503P2" και είναι 150 watts.

Νομίζω ότι τα Japser μοντέλα είχαν και διαφορετικό βύσμα σύνδεσης τροφοδοτικού - κονσόλας από ότι τα παλαιότερα;

Πάντως και μετά από 5 ώρες συνεχόμενου παιχνιδιού, ακόμα και πριν ένα μήνα που το πήρα και είχε ακόμα περισσότερο ζεστό καιρό, δεν ζεσταίνεται καθόλου.....

Χαχαχα :D Κάπου είχα διαβάσει για τα διάφορα μοντέλα - τρέχα γύρευε... απίθανο προγραμματισμό παραγωγής έχουν!

Πάντως, γενικά, έχει γράψει πολύ λίγες ώρες παιξίματος, αναρωτιέμαι αν όντως πλέει τα λίθια...*

*ναι, ξέρω

λοιπόν.... εδώ είναι τα βύσματα που "κυκλοφορούν" :

connector.jpg

Εσύ φίλε Gryzor έχεις το μεσαίο , που έχει μητρική falcon. Τα καλά νέα είναι ότι το δικό μου psu των 203W δουλεύει άνετα και χωρίς κανένα πρόβλημα με το δικό σου. Τα νεώτερα X360 μπορούν να δουλέψουν με τα παλιότερα psu (τραβάνε όσο ρεύμα τους χρειάζεται όπως όλα τα μηχανήματα) και προφανέστατα τα παλιότερα Χ360 ΔΕΝ δουλεύουν με νεώτερα psu , γιατί παρέχουν λιγότερα watt.

203W PSU + falcon Μητρική είναι δοκιμασμένος συνδιασμός που δουλεύει χωρίς κανένα πρόβλημα . (δες το και σαν pc, πχ ένα ταπεινό celeron , δουλεύει μια χαρά και άνετα με ένα psu των 1000W LOL)

Έξοχα keropi. Το δικό μου 360 έχει το τελευταίο βύσμα τροφοδοσίας.

ναι και το δικό μου pooky(1) , το έψαχνα να είναι jasper μητρική :)

Το πήρα το καλοκαίρι , και στην gpu έχει το έξτρα heatpipe+heatsink, πλέον στα πιο καινούρια jasper το καταργήσανε αυτό το έξτρα (προφανέστατα δεν χαλάνε πλέον οι κονσόλες από την θερμοκρασία) , αλλά αισθάνομαι πιο σίγουρος που το δικό μου το έχει αυτό ΛΟΛ

Πίσω
Μπλουζα