Φάντομ Ντακ VS Σούπερ Γκούφυ

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας Aardvark
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

Aardvark

Retromaniax Co-Founder
Αντιδράσεις
4.619
H μαχη των Σουπερ Ηρωων,ο μεν τρωει φυστικια και δεν φοραει μασκα γιατι δεν φοβαται τιποτα και ο αλλος φοραει μασκα ,μοιαζει με τον Batman και ειναι ατρομητος.

O ενας ειναι γκαφατζης φωναζει ΤΑΝΤΑΧ και τον αγαπαμε και ο αλλος ειναι το πιο ατυχο παπι στον κοσμο.

Ο ενας εχει cool αμαξι και σουπερ γκαντζετιες και ο αλλος κυκλοφορει με τις πιτζαμες του.

Kαι οι δυο μας διασκεδασαν στην παιδικη μας ηλικια και τους χρωσταμε απειρα γελια.

Who do you love;

Super+Goof+Zoom%2521.bmp

phantomduck2.jpg

Προβολή συνημμένου 131143 Προβολή συνημμένου 131144

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Προσωπικά δεν ενθουσιάζομαι με κανένα από τους 2 τους, αλλά μεταξύ των δυο θα επιλέξω τον Σούπερ Γκούφυ γιατί έχει περισσότερη πλάκα

Το πιο ατυχο παπι του κοσμου,μεταμορφωνεται σε διωκτη του εγκληματος

και περναει τις χιλιες μυριες περιπετειες μεχρι να τα καταφερει.

Κρυβει προσεκτικα απ'ολη την οικογενεια την διπλη ταυτοτητα και εχει για συμμαχο

και γνωστη του μυστικου του, τον εκκεντρικο εφευρετη Κυρο Γραναζη.

Ασε που αν εχει και κανα ραντεβουδακι με την Νταιζυ,κανει τα αδυνατα δυνατα για να μην τον παρει χαμπαρι. :darkglasses:

Φαντομ Ντακ χωρις δευτερη σκεψη! :)

attachment.php

Φαντομ Ντακ χωρίς δεύτερη σκέψη. Έχω μια αδυναμία σε αυτή την πάπια :D

Aardvark είπε:

O ενας ειναι γκαφατζης φωναζει ΤΑΝΤΑΧ
Aardvark είπε:
Aardvark είπε:
Μεγάλες στιγμές των 80s...Δεν θα άλλαζα αυτή την απόδοση/μετάφραση με καμία πλέον. Θα προτιμήσω όμως Φάντομ Ντακ λόγω των ιστοριών (μου άρεσε ο κόντρα ρόλος του Ντόναλντ) και λόγω της συμπάθειας στο συγκεκριμένο παπί.

Δύσκολη επιλογή!

Φάντομ Ντακ κι από μένα, ακριβώς γιατί έχει την πλήρη μεταστροφή που πρέπει να έχει κάθε σούπερ ήρωας: από τον απόλυτο γκαντέμη, στον απόλυτο ηπερήρωα! :D

Αν επαναδιατυπωνόταν η ερώτηση του γκάλοπ στο "ποιον θεωρείτε πιο γλυκό ήρωα", τότε ψήφος στον αγαθιάρη και καλόκαρδο Σούπερ Γκούφη! #)

P.S. Το "Τανταχ" το λέω ακόμα και σήμερα! #)

Φαντομ Ντακ δαγκωτο.Τον αλλον με τα φυστικια και της πυτζαμες δεν τον παω μια :D

παρόλο που το τανταχ το έλεγα τότε φανατικά, μέχρι και παρατσούκλια είχα φτιάξει με δαύτο, ο μυστηριακός χαρακτήρας του φάντομ ντακ αποτελούσε εγγύηση ότι θα διάβαζα μια ενδιαφέρουσα ιστορία με έντονη δράση! Ο σουπερ γκούφη ήταν πιο ανάλαφρος και λιγότερο συναρπαστικός!Δεν ήταν τυχαίο που ποτέ δεν αποτελούσε την πρώτη ιστορία του τεύχους, αλλά μάλλον κάποια μεσαία! Μόνο ο συνδυασμός ητα βήτα και μίκυ μάους μπορούσε να φτάσει την γοητεία που μου ασκούσαν οι περιπέτειες του φάντομ ντακ! Οπότε ξέρετε τι ψήφισα!

Δεν μπορώ να πω ότι με ενθουσιάζει κάποιος από τους δύο.

Πέρα από το "ταντάχ" ο σούπερ γκούφυ δεν μου έλεγε και πολλά και γενικώς οι ιστορίες του ήταν πολύ ανάλαφρες και ίσως βαρετές. Δεν θυμάμαι καμία. Ο Φαντομ Ντακ όμως είχε μερικές πολύ καλές ιστορίες.

Αυτό που με χαλάει με τον Φαντομ είναι ότι δεν έχει καμία σχέση με τον "απλό" Ντόναλντ αφού όταν φοράει την στολή αλλάζει σχεδόν προσωπικότητα και είναι πολύ πιο "σοβαρός" και ικανός χαρακτήρας, πολλές φορές μου θυμίζει ακόμα και τον καθώς πρέπει Μίκυ. Οπότε καμιά φορά όταν διαβάζω ιστορίες του κλασσικού οξύθυμου, γκαφατζή, τεμπέλη, γκαντέμη, ιδιότροπου, γεροπαράξενου Ντόναλντ θυμάμαι τον Φάντομ και δεν μπορώ να βγάλω από το μυαλό μου ότι ή μας κοροϊδεύει ο Ντόναλντ και μας το παίζει χαζός ή είναι απλά σχιζοφρενής με διπλή προσωπικότητα. Αντίθετα ο Σούπερ Γκούφη ταιριάζει πολύ πιο καλά στο ίδιο σύμπαν με τον απλό Γκούφη. Δεν ξέρω, θα προτιμούσα τον Φάντομ να κρατούσε τα χαρακτηριστικά του Ντόναλντ και να ήταν απλά ένας απίστευτα γκαφατζής ήρωας, κάτι σαν τον αστυνόμο Σαΐνι ένα πράγμα αλλά στο πιο οξύθυμο. Να μην μπορεί να χειριστεί καλά τα gadgets που του φτιάχνει ο Κύρος και άλλα τέτοια ωραία.

Πάντως ψήφισα Φάντομ γιατί έχει κάποιες καλές ιστορίες. Και αν θέλω να εκλογικεύσω το όλο θέμα απλά σκέφτομαι ότι ο Ντόναλντ από τα πολλά νεύρα και το άγχος έπαθε μια μέρα εγκεφαλικό και πλέον έχει διπλή προσωπικότητα :P

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πράγματι, όπως ειπώθηκε παραπάνω, ο Φάντομ φαίνεται να ανήκει σε διαφορετικό continuity από τον γκαφατζή Ντόναλντ. Δεν μπορείς να έχεις τα γονίδια του φοβιτσιάρη, του τεμπέλη, του γκαντεμη και γκαφατζή στην καθημερινή σου ζωή, και σε επικίνδυνες αποστολές να βγαίνεις ήρωας. Λέτε να είναι όλα θέματα μυαλού και αυθυποβολής; :D

Επίσης ο Φάντομ δεν είναι ακριβώς σουπερήρωας, αλλά αντιήρωας-εκδικητής, μιας και δεν πολεμάει μόνο το έγκλημα, αλλά τιμωρεί Σκρουτζ, Γκαστόνε κλπ που τον έχουν απο κάτω.

Αυτά είναι δύο μείον σε σχέση με τον Σουπερ Γκούφυ. Παραδεχομαι ομως οτι οι ιστοριες του ειναι πιο συναρπαστικες.

Τώρα αυτο που με χαλάει στον Γκούφυ είναι το οτι και καλά κρατάει μυστική την ταυτότητά του, ενώ δε φοράει καμία μάσκα ή στολή. Θυμάμαι μια ιστορία οταν ο Φράνκυ έμαθε οτι ο Σουπερ Γκούφυ είναι ο θείος του, μόνο και μόνο επειδή τον είδε τη στιγμή που περνούσε η ενέργεια των φυστικιών!

Αυτα ειχα να πω, αλλα στη δημοσκοπηση δεν ψήφισα :)

Ε τωρα θελει και ρωτημα? Ολοι αγαπαμε μεχρι θανατου αυτην την παπια,ειδικα οταν κανει και αυτο το "διαλειμμα" απτις καθημερινες κακοτυχιες του και μιζεριες.Σιγα μη προτιμω τον σουπερ-βλαξ

stayros είπε:
Το πιο ατυχο παπι του κοσμου,μεταμορφωνεται σε διωκτη του εγκληματος και περναει τις χιλιες μυριες περιπετειες μεχρι να τα καταφερει.

Ακριβώς !!! Και αυτος είναι ακριβώς ο λόγος που ψήφισα Σούπερ Γκούφη δαγκωτό!!! Διότι τον Ντόναλντ έτσι τον γουστάρω κι έτσι τον έχω αγαπήσει : Ως άτυχο, γκαντέμη, λούζερ, αδέξιο, μονίμως απένταρο, τεμπελάκο, καλοκάγαθο κλπ κλπ .... Και μάλιστα τον Ντόναλντ τον αγάπησα στα 40 μου περισσότερο απ' ό,τι τον αγαπούσα ως πιτσιρίκι, που διάβαζα τις ιστορίες του με τα παθήματά του και ξεκαρδιζόμουν στα γέλια !!! Γιατί ??? Μα ... επειδή πολλά απ' τα παθήματα του Ντόναλντ τα βρήκα κι εγώ μπροστά μου, στη δική μου τη ζωή !!!

Οπότε ... τι τους ήρθε αυτό το αξιολάτρευτο γκαντέμικο παπί να το κάνουνε σούπερ- ήρωα, ανίκητο, ατρόμητο, διώκτη του εγκλήματος κλπ ??? Και μάλιστα με προσωπικότητα τελείως αντιφατική από το "απλοϊκό και γκαντέμικο alter ego" του ??? Εγώ τον Ντόναλντ τον θέλω ως σκέτο Ντόναλντ, με τις γκάφες του, τις αδυναμίες του, τις χαζομάρες του, τη χρυσή του καρδιά, την κουτοπονηριά του κλπ !!!

Ενώ ο Σούπερ Γκούφη ... ακόμη και μετά τη μεταμόρφωσή του σε σούπερ ήρωα παραμένει ένας αφελής, αδέξιος και χαζούλιακας ... με τη διαφορά ότι αυτές οι ιδιότητές του παίρνουν ... "σούπερ υπόσταση" !!! Άλλωστε, γι' αυτή τη μεταμόρφωσή του δεν απαιτείται να ξενυχτάει και να κοπιάζει κάποιος Κύρος στο εργαστήρι του !!! Αρκεί ένα .... χλααααπ του σούπερ φυστικού !!! Και μετά ....

"Τανταχ, τανταχ, συνέλαβα τους τρομερούς Λύκους μόνο με το ένα μου δαχτυλάκι", διαβάζαμε κάααποτε, γύρω στο 1981, στο συννεφάκι του πρώτου καρέ σε μια ιστορία, που άρχιζε με τον Σούπερ Γκούφη να πετάει κρατώντας με το ένα δαχτυλάκι του ένα αυτοκίνητο στο οποίο επιβαίνουν οι Λύκοι .....

Κανενας.Οταν θελω να διαβασω υπερηρωες θελω να ειναι υπερηρωες δηλαδη DC,Marvel,Image και τα ρεστα.

Το μονο ζωακι που γουσταρω να ενσαρκωνει υπερηρωα ειναι ο Μighty Mouse.

Deathshadow είπε:
Κανενας.Οταν θελω να διαβασω υπερηρωες θελω να ειναι υπερηρωες δηλαδη DC,Marvel,Image και τα ρεστα.
Δε θα μπορούσα να το πω καλύτερα! :thumb:

Deathshadow είπε:
ναι στον μόνο που πάει 100%

Ναι οι Ντισνεϊκοι σουπερηρωες δεν μιμουνται ουτε αντιγραφουν τους "κανονικους" σουπερηρωες,αντιθετα τους σατιριζουν η μας δινουν μια ματια πως θα ηταν αν...κοινως σαν να λεμε κατι σε προτιμω τον Σων Κονερυ απο τον Λεσλι Νιλσεν (Spy Hard) σαν Τζεημς Μποντ.

Εγώ προτιμώ τον Νίλσεν :P

Φάντομ... με χίλια!!!

Πίσω
Μπλουζα