Φαντάσματα από άλλη Διάσταση - Phantasm (1979)

RIO

Retro Horrormaniac
Joined
12 Νοέ 2009
Μηνύματα
20.896
Αντιδράσεις
67.375
Ο Μike είναι ένας έφηβος, ο οποίος ζει μαζί με τον μεγαλύτερο αδελφό του σε μια μικρή πόλη. Όταν εκείνος δολοφονείται κάτω από μυστηριώδεις συνθήκες, ο Mike αποφασίζει να ανακαλύψει τι συνέβη. Μαζί με τον άλλο μεγαλύτερο αδερφό του Jody, που έχει έρθει πλεον στην πόλη για να τον προσέχει, έρχονται αντιμέτωποι με τον παράξενο γιγαντόσωμο φύλακα του τοπικού νεκροταφείου και μια στρατιά μυστηριωδών πλασμάτων. Η παράξενη δημιουργία του Ντον Κοσκαρέλι, που γνώρισε πολλές συνέχειες, χωρίς καμμία όμως να φτάνει το πρωτότυπο. Κειστοφοβική ατμόσφαιρα, ανατροπές και ένα μουσικό θέμα που άφησε εποχή.

http://www.youtube.com/watch?v=BzQ8u74uxx8

 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Όταν το είχα πρωτοδεί, είχα πολλούς μήνες εφιάλτες.

Ο "tall man" (Angus Scrimm) είναι όντως φοβερός χαρακτήρας.
 
Με προλαβες RIO γιατι σκεφτομουν να ανοιξω θεμα για αυτην την υπεροχη ταινια!!!!! ;)

Καλα ο tall man ειναι πολυ φοβερος (σκεφτομαι να παρω κ την φιγουρα του)!!

Θα συμφωνησω στο οτι ειναι πολυ τρομακτικο εργο και εχει περιεργη ατμοσφαιρα γιατι........

οταν το εβλεπα μου φαινοταν παραξενο αλλα στο τελος μας εδειξε οτι ηταν ενας εφιαλτης οποτε ηταν πολυ εξυπνο που το παρουσιασαν ετσι!!!!
 
Σιχαίνομαι την ατάκα "δεν τις κάνουν πλέον όπως παλιότερα", αλλά στην περίπτωση του Phantasm ισχύει και με το παραπάνω. Ταινιάρα! Από τις καλύτερες, επιδραστικότερες και ιστορικότερες ταινίες τρόμου και απορώ πώς μια τόσο σημαντική ταινία δεν έχει περισσότερα μηνύματα στο thread της. Η παρουσία του Angus Scrimm θα στοιχειώνει για πάντα όποιον την δει
 
iggylebowski είπε:
Από τις καλύτερες, επιδραστικότερες και ιστορικότερες ταινίες τρόμου και απορώ πώς μια τόσο σημαντική ταινία δεν έχει περισσότερα μηνύματα στο thread της.
Σε πολλές ταινίες το έχω αναρωτηθεί αυτό... :(
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
RIO είπε:
Σε πολλές ταινίες το έχω αναρωτηθεί αυτό... :(
Πραγματικά μου φαίνεται περίεργο. Να πεις ότι είναι και κανένας ανύπαρκτος σκηνοθέτης ο Coscarelli, ο σκηνοθέτης του Beastmaster είναι
 
Θα παω ενα βημα παραπερα, και θα πω, οτι αν και οι συνεχειες δεν ειναι τοσο καλες οσο η πρωτη ταινια, παραμανει ακομα ισως η ταινια με τις καλυτερες συνεχειες στο χωρο. Εξαιρετικα και αδικως αδικημενη επισης.
 
Θυμάμαι ότι όταν το είχε νοικιάσει ο πατέρας μου, γέλαγα με τον τίτλο,

καθώς τον βρήκα πολύ "τεριμμένο" για ταινία τρόμου: "ΤΟ ΦΑΝΤΑΣΜΑ" !

Τελικά, η ταινία με "εκδικήθηκε", προσφέροντάς μου μπόλικους εφιάλτες, για αρκετά χρόνια (μαθητής δημοτικού, γαρ).
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Eιμαι κι εγω απο τους λατρεις της ταινιας.Αξιοπρεπεστατος ο Coscarelli ως σκηνοθετης.Την γυρισε με πενιχρα μεσα αλλα ειδες τι κανει το μερακι;Μηπως ξερει κανεις αν υπαρχουν οι υπολοιπες ταινιες στην ελληνικη αγορα;Καθαρα εγκυκλοπαιδικα να αναφερω πως οι ουγγροι blackthrashers Tormentor ειχαν σε καποιο demo τους ενσωματωσει το μο-να-δι-κο θεμα της ταινιας με απιστευτη κιθαρα.Απο εκει το δανειστηκε το κολληταρι τους ο Νicke Andersson και το εβαλε με ambient υφος στη δισκαρα Left Hand Path των σουηδων deathsters Entombed.
 
Deathshadow είπε:
Μηπως ξερει κανεις αν υπαρχουν οι υπολοιπες ταινιες στην ελληνικη αγορα;
Δυστυχως μεχρι στιγμης δεν εχω πετυχει καποια συνεχεια της ταινιας απο ελληνικη εταιρεια :(

Εχει κυκλοφορησει ομως ενα ακρως δελεαστικο box set απο την anchor bay το οποιο περιεχει ολες τις ταινιες μεσα στη γνωστη μας "σφαιρα" !!

DV1035.jpg
 
Thanks argy!To ξερω αυτο το σετακι ειναι πολυ καλο.Δυστηχως οι ταινιες του δεν βρισκονται στα ελληνικα βιντεο κλαμπ μονο το Bubba Ho-Tep και ιστοριες του στη σειρα Μasters of Horror.
 
Phantasm (1979)

H ταινια αυτη ειναι γυρισμενη το 1979 που γραφτηκε,σκηνοθετηθηκε και φοτογραφηθηκε απο Don Coscarelli.Που μας παρουσιαζει τον ψηλο ανδρα που παιζει ο Angus Scrimm εναν υπερφυσικο νεκροθαυτη ο οποιος κανει τους νεκρους σε ζομπι νανους και προσπαθει να κατακτησει τον κοσμο. :eek:

Stars:

A. Michael Baldwin, Bill Thornbury and Reggie Bannister

http://www.youtube.com/watch?v=xmcR8_2RinY

Αν και ολιγον καμενο το σεναριο με το να εχεις εναν περιεργο ψηλο τυπα που ειναι και ο νεκροθαυτης που μεταμορφωνει τους νεκρους σε νανους υπικοους,η ταινια εχει πολυ σκοτινη ατμοσφαιρα.Γυρισμενη το 1979 (την εποχη που γενηθηκα) αν και βγηκανε παραγογες οπως το αλιεν,η ταινια εχει αυτο το feeling τον νεκροταφειων κοντα στην ταινια reanimator του 1985 που ξεθαβανε και εκει νεκρους μπορω να πω οτι την πρωτη φορα που το ειδα με συναρπασε πολυ το ολο σκηνικο και ο ανατριχιαστικος τυπας που κυνηγουσε τουσ ηρωες μας στην ολη διαρκεια της ταινιας.Η ταινια ειναι τετραλογια εχοντας με λιγακι αφησει στην τελευταια ταινια μπερδεμενο να πω την αλληθεια.Αν και το ονομα του δημιουργου μοιαζει με ιταλος στην πραγματικοτητα ειναι απο αμερικη και εχει και αλλες movies στο ενεργητικο του οπωςThe Beastmaster και Bubba Ho-Tep. που προταγωνιστει και ο bruce cambell απο το πασιγνωστο evil dead,εχει εναν τροπο να μας θημιζει ολους πως ητανε να γυριζει κανεις μια horror ταινια την δεκαετεια αυτη.Aν και η ταινια αυτη δεν αποσπαει και τις καλυτερες κριτικες απο το Imdb,εγω το βαζω ενα 7 γιατι ειναι απο της τρομου που μου εμειναν.

Ειδου και μερικες φωτο απο την collectors edition που εχω απο ολη την τετραλογια.




http://www.imdb.com/title/tt0079714/

DSC08885.jpg

DSC08886.jpg

DSC08887.jpg

DSC08888.jpg

DSC08889.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ευχαριστούμε RIO :) Έκανα την μεταφορά σε λίγη ώρα θα διαγράψω τα off topic
 
Λατρεύω τον Angus Scrimm σ'αυτήν την ταινία. Απειλητικός, ανατριχιαστικός και που αρχικά δεν περίμενα να με ταράξει αλλά με τάραξε. Καλές και οι συνέχειες, αλλά όντως δεν φτάνουν το πρωτότυπο. Ασφαλώς αξέχαστη η ατάκα "boooyy" :)
 
Aγαπημενη ταινια φοβερη πραγματικα με εναν Angus Scrimm (R.I.P ας ειναι ελαφρυ το χωμα που θα τον σκεπαζει) απιστευτο που αν ο αγαπημενος μου χαρακτηρας απο ταινιες τρομου δεν ηταν ο Freddy Krueger θα ηταν αυτος οπως και εναν τρομερο Reggie Bannister και με πολυ καλες συνεχειες που μπορει να μην εφταναν την πρωτη ταινια αλλα ακολουθουσαν πιστα την ιστορια και την σειρα ''Phantasm'' γενικοτερα και ηταν πολυ καλητερες απο συνεχειες αλλων ταινιων.

18 ολοκληρα χρονια ολοι εμεις οι fans περιμεναμε καποια συνεχεια και τελικα αυτη ηρθε περυσι με το Phantasm:Ravanger αφηνοντας αναμικτα συναισθηματα τουλαχιστον οσον αφορα την παρτη μου.Την ταινια θα την χαρακτηριζα reunion γιατι ηταν ολοι εκει ο Reggie o mike o Jody οπως και φυσικα ο ενας και μοναδικος Τall man στην τελευταια του εμφανιση οπως και του Reggie .Αυτο που παρατηρησα πρωτα απ'ολα στο Phantasm:Ravanger ειναι πως πρωτη φορα ζουμε την ιστορια απο την πλευρα του Reggie και οχι του Mike και εδω πλεον εχουμε εναν Mike μεγαλητερο και ενα γερασμενο Reggie που το μυαλο του δεν ειναι οπως παλια και εχει διαγνωστει με ανοια στα πρωτα σταδια.Ετσι λοιπον ο Reggie ειναι σα να ζει σε 3 χρονικες περιοδους αυτη αμεσως μετα τα γεγονοτα του Phantasm IV: Oblivion,την μελοντικη που ο Tall man ειναι πλεον κυριαρχος του κοσμου και αυτη που γερασμενος ποια με ανοια εστω στα αρχικα σταδια ζει σε ενα γηροκομειο με τον Μike μεγαλητερο οπως ειπα να τον επισκεπεται και με εναν Reggie να μην μπορει να δεχτει την εκδοχη του μελοντος πως τον Tall man πλεον δεν τον κυνηγανε μαζι με τον Mike και τον Jody αλλα μια ομαδα απο ανταρτες που στην ουσια το κουμαντο ειναι η Dawn και ο Chunk.Mεσα απο τα ονειρα αυτα φυσικα στης 3 αυτες χρονικες περιοδους ευτυχως υπαρχουν οι καταληλες εξηγησεις και δεν χανεται η μπαλα ωστε η ταινια και η σειρα να γιννουν κουλουβαχατα και να μη βγαζουμε καμια ακρη.

Σε γενικες γραμμες δεν θα την χαρακτηριζα την ταινια που περιμεναμε 18 ολοκληρα χρονια αλλα κατανοω πως επρεπε να κλεισει ο κυκλος οποτε και δεχομαι καποια στραβα στην ιστορια και γενικα πολλα περισσοτερα που θα ηθελα να δω.Αυτο ομως που δεν μπορω να χωνεψω ειναι αυτο το τραγικο CGI αυτη η μαστιγα που υπαρχει στην πλειοψηφια των συγχρονων ταινιων τρομου και ειδικα στο Phantasm:Ravanger ειναι για τα μπαζα οπως και καμερα που καποιες φορες σε καποιες σκηνες πιστευω πως εγω να τραβουσα που δεν εχω ιδεα καλητερα θα τα πηγαινα.Πραγματικα δεν μπορω να καταλαβω πως με το πενιχρο Budget Που ειχε ο coscarelli εφτιαξε το φανταστικο πρωτο ''Phantasm'' οσον αφορα τεχνικα και απο ατμοσφαιρα και μιλαμε για το 1979 και δεν καταφερε να ουτε καν να πλησιασει με την νεα ταινια και με σαφως μεγαλητερο budget.

Δεν ξερω αν και ποτε θα δουμε καποιο Phantasm VI η καποιο Phantasm χωρις αριθμο που να μη συνδεεται με τα προηγουμενα αλλα αυτο που ξερω πολυ καλα ειναι πως η σειρα τελειωσε στo Phantasm:Ravanger γιατι Phantasm χωρις Reggie αλλα κυριως χωρις Tall Man απλα δεν γινετε.

Booooooooooyyyyyyyyyyy!!!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πίσω
Μπλουζα