Φωτια Και Παγος - Fire And Ice (1983)

joe

RetroMasteR
Joined
28 Απρ 2008
Μηνύματα
1.441
Αντιδράσεις
259
Επανερχομαι με αλλο ενα μνημειο του cult κινουμενου σχεδιου.

Φωτια και Παγος λοιπον. Πρεπει να ηταν το 86 οταν ειδα πρωτη φορα το εξωφυλλο στο βιντεοκλαμπ που επαιρνα παιδικα και πραγματικα με στοιχειωσε. Ενας επιβλητικος τυπος που μου θυμιζε τον Κοναν (το ειχα δει και λατρεψει προσφατα) με μασκα απο ιαγουαρο, ενας ξανθος με κοτσιδα μπρατσαρας και μια κουκλα με καμπυλες. Περιττο να πω οτι οταν το ειδα τρελαθηκα. Τετοιο animation πρωτη φορα εβλεπα. Τοσο φυσικο, με αισθηση βαθους. Βλεπετε ηταν η πρωτη φορα που εβλεπα rotorscope. Η υποθεση μου αφηνε κατι κενα, αλλα η δραση ηταν το κατι αλλο. Αιματα, μαχες χωρις χαζα και λογοκρισιες. Δεν ειχε ιδεα τοτε οτι η πενα του frazetta ηταν υπευθυνη για τους ηρωες. Το καταλαβα οταν 6 χρονια αργοτερα σε ενα metal hammer στην στηλη του sunknight ειδα την κλασσικη εικονα του Death Dealer. Aμεσως μου θυμισε εκεινο το καρτουν. Αλλα βλεπετε τοτε σεν υπηρχε ιντερνετ να το ψαξω και επιβεβαιωσω. Επρεπε να βρεις καποιον που να το ξερει κτλ κτλ. Ετσι εμεινα με την απορια μεχρι πριν 4 χρονια. Ενω το ειχα ξεχασει τελειως μια μερα που καθομουν στο γραφειο (πριν 4 χρονια δεν επαιζε ιντερνετ σπιτι, ειδατε πως προχωρα η ζωη μας?) μου φλασαρε και το εψαξα. Αργοτερα το απεκτησα κιολας. Τωρα πια δεν μου φανηκε τοσο απιστευτο οπως τοτε αλλα παραμενει πολυ καλο. Βεβαια αυτη την φορα μου χτυπησαν τα νευρα τα κενα στην υποθεση. Βλεπετε οι παραγωγοι ψιλοεπεσαν εξω και μονταραν την ταινια στο μπαμ με συνεπεια να το χανεις λιγο καπου.

Προβολή συνημμένου 55378

[video=youtube;Sz-yLWGaIxM]

 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Το ίδιο και εγώ. Το είχα βρει τότε σε ένα video club της γειτονιάς μου στην κατηγορία με τα παιδικά. Μου είχε κάνει μεγάλη εντύπωση το εξώφυλλο καθώς "φώναζε" πως δεν επρόκειτο για μία ακόμη παιδική βιντεοταινία.
 
Εγώ το είχα δεί 10:00 το πρωί σε χριστουγεννιάτικες διακοπές και έπαθα τρελλή πλάκα. Μου πήρε αρκετά χρόνια μέχρι να το βρώ.
 
Το ειχα δει σε τραγικα μικρη ηλικια.. Περιπου 3-4 ετων στην καλυτερη περιπτωση.

Το αστειο εδω ομως ειναι, πως πλυν 2-3 σκηνων, η ταινια μου αρεσε πολυ :p

Τουλαχιστον τοτε μεγαλωναμε με σωστα προτυπα (Α ρε Frazetta Θεε) και οχι με τις σαβουρες που μεγαλωνουν τα παιδια σημερα..
 
ρε σείς ...κατι μου θυμίζει αυτό...πότε βγήκε η ταινία...???
 
!!

To έχω και γώ! φορερό cartoon...σίγουρα για ενήλικους
 
Εχω βρει εδω και καιρό το Limited Edition με 2 DVDs μεσα, το οποίο περιέχει πολλά σημαντικά extras. Προτίμησα αυτό σε σχέση με το απλό του PLAY, γιατί πραγματικά αξίζει. Δείτε το:
 
Πίσω
Μπλουζα