Φόβος και Παράνοια στο Λας Βέγκας (Fear and Loathing in Las Vegas) - H. S. Thompson

stratos84

RetroMaNiaC
Joined
27 Μάρ 2010
Μηνύματα
769
Αντιδράσεις
213
Τι να πει κανείς για αυτό το βιβλίο, άραγε;

Το πιο τρελό road trip από το Λος Άντζελες στο Λας Βέγκας.

Ο δημοσιογράφος Ραούλ Ντιούκ και ο δικηγόρος του, Δρ. Γκόνζο ξεκινούν για ένα διήμερο στο Λας Βέγκας για να καλύψει ο πρώτος τη κούρσα Μιντ 400. Εφοδιασμένοι με μια μεγάλη ποικιλία ναρκωτικών και παραισθησιογόνων, οδηγώντας γρήγορα αμάξια και αφήνοντας πίσω διαλυμένες σουίτες ξενοδοχείων, ψάχνουν να βρουν το Αμερικάνικο Όνειρο στην Αμερική του '70.

Ένα βιβλίο χωρίς αρχή, μέση και τέλος, χωρίς υπόθεση θα έλεγε κανείς και με διαλόγους που ξεπερνούν το όριο του σουρεαλισμού, το οποίο βασίζεται κυρίως στη γλαφυρή αφήγηση του Χάντερ Σ. Τόμπσον, ο οποίος έχει γράψει και το "Μεθυσμένο Ημερολόγιο" που είχε βγει πριν από καιρό στον κινηματογράφο.

Το βιβλίο έχει μεταφερθεί στον κινηματογράφο το 1997, από τον Τέρι Γκίλιαμ (Monty Python, Brazil, 12 Monkeys) με τους Τζόνι Ντεπ και Μπενίτσιο Ντελ Τόρο στους πρωταγωνιστικούς ρόλους.

Η πρώτη έκδοση κυκλοφόρησε στην Αμερική το 1971. Στην Ελλάδα κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Πατάκη το 1997 και είναι εξαντλημένο.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Καταπληκτικό βιβλίο και καταπληκτική ταινία. Gonzo γράψιμο για το χαμένο όνειρο της "αλλαγής" στην Αμερική του 70. Θέλω να το ξαναδιαβάσω τώρα που το αναφέραμε.
 
Πίσω
Μπλουζα