Φόνος στο Οριάν Εξπρές [Αγκάθα Κρίστι]

Wally

Retired Admin
Joined
19 Ιαν 2006
Μηνύματα
25.794
Αντιδράσεις
4.286
Ή Φόνος στο Εξπρές Οριάν οπως ειναι ο τίτλος της ραδιοφωνικης διασκευης (δια χειρος Δημητρη Πουλικακου (!!!) εν ετει 1976)...

Επειδη ακουω κυριως στο αυτοκινητο, το παρον θεατρικο μου πηρε κοντα ενα μηνα να ολοκληρωσω την ακροαση μιας και πρεπει να ειναι πανω απο 5 ωρες (32 συνεχειες)!

Οπως ολοι, ειχα δει την υπεροχη κινηματογραφικη εκδοχη με τον Άλμπερτ Φίνει αλλα σας διαβεβαιω οτι αυτο το γεγονος δεν μου στερησε στο ελαχιστο την απολαυση.

Δεν κανω αναφορα στο σεναριο μιας και οι περισοτεροι το γνωριζετε.

Ξεκινωντας το εργο ημουν λιγο επιφυλακτικος μιας και το ρολο του Πουαρω ενσαρκωνει ο Θυμιος Καρακατσανης τον οποιο δεν συγκαταλαγω στους ηθοποιους που συμπαθω. Αντιθετα θα ηθελα τον Ξενιδη γι αυτο το ρολο.

Τελικα οι φοβοι μου αποδειχθηκαν αβασιμοι διοτι ο Καρακατσανης ειναι εξαιρετικα καλος στο ρολο του Βελγου ντετεκτιβ.

Πολυ καλος στο ρολο του αφηγητη ο Τσακιρογλου.

Γενικα οσο αφορα τη διασκευη, θεωρω οτι τα 2-3 "μαργαριταρια" (κυριως κακες μεταφραστικες επιλογες) και τα 1-2 λαθακια μεσα στο 6ωρο ειναι αμελητεα ποσοτητα.

Φοβερος συνδιασμος να "παρακολουθεις" τον Πουαρω να ψαχνει το μυστηριο της δολοφονιας μεσα σε ενα ακινητοποιημενο απο τα χιονια δρομολογιο του θρυλικου Orient Express και εξω να κανει βρωμοκρυο και να ριχνει τουλουμια. :)

Το συνιστω ΑΝΕΠΙΦΥΛΑΚΤΑ! (εστω και αν καλοκαιριαζει σιγα σιγα :) )
 
Πράγματι ήταν μια πολύ ωραία, ατμοσφαιρική ραδιοφωνική μεταφορά (μεγάλης διάρκειας βέβαια) και όλοι οι ηθοποιοί απέδωσαν τους ρόλους τους υπέροχα !
 
Ενα πραγμα που μου αρεσει με την Κριστι ειναι τα φοβερα ονοματα που επινοουσε για τους χαρακτηρες της.

Συνταγματαρχης Αρμπαθνοτ, Πριγκιπισσα Ντραγκομιροφ...
 
δεν υπαρχει αλλη σαν την αγκαθα κριστι

εχω ολη την συλλογη των βιβλιων της

πιστευω πως αν ηθελε διεπρατε τον τελειο φονο
 
metal kristi είπε:
δεν υπαρχει αλλη σαν την αγκαθα κριστιπιστευω πως αν ηθελε διεπρατε τον τελειο φονο
Κι εγω το ιδιο ακριβως εχω σκεφτει. Ποιος μας λεει οτι δεν το εκανε; :cool: :D
 
Έχω πολλά επεισόδια με Πουαρώ, από μία σειρά του London Weekend Television, του 1988, τα έδινε ένα περιοδικό πριν λίγα χρόνια. Εξαιρετική δουλειά. Έχω δει και την κινηματογραφική ταινία με το orient express. Αυτή η ραδιοφωνική εκτέλεση παίζονταν σε κάποιον ραδιοφωνικό σταθμό ή κυκλοφόρησε σε cd;
 
Πίσω
Μπλουζα