ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΜΤV!

don dokken

RetroMasteR
Joined
14 Μάρ 2009
Μηνύματα
1.532
Αντιδράσεις
218
Σαν σημερα το 1981,1 λεπτο μετα τα μεσανυχτα,βγηκε στον αερα το MTV.

Πρωτο βιντεακι ηταν το "Video Kills the Radio Star" των Buggles.

http://www.youtube.com/watch?v=Cw6xesXLIAA

Το να λεμε τωρα τι εστι MTV κλπ ειναι περιττο δε νομιζετε; :)
 
το καλυτερο και χειροτερο που ετυχε στην μουσικη βιομηχανια
 
λακωνικος και περιεκτικοτατος.τα ειπες ολα συντροφε,για αυτο σε παω! :)
 
Παίζει ακόμα μουσική αυτό? (Λένε οτι σταμάτησε)
 
Δεν παρακολουθεις πια τηλεοραση vrekman ε ? :D
 
Θυμαμαι την ωρα που παλια σκαγαμε κανα χαμογελο με τον Ray Cookes, πλεον εχει καποιο ρεαλιτυ με ανηλικες εγκυμοσυνες!!
 
Ιδίως όταν χαμογελούσε σα χαζός πηγαίνοντας μπρος πίσω στην καμερα, φτανοντας τη μουρη του μεχρι το φακό, κρατώντας το τηλεφωνο στο χέρι και από την αλλη ακρη της γραμμής ο συνομιλητής του είχε σκάσει στα γελια. Μιλαμε για 15-16+ χρόνια πριν. Οντως ήταν ίσως ότι καλύτερο είχε να επιδείξει η τηλεοπτικη μουσική βιομηχανία, το οποίο όμως εχει πεσει σε ανεπιστρεπτί καταντια...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πώ ρε παιδιά, και εγώ γούσταρα τον Ray με χίλια. Δηλαδή και ποιός δέν τον πήγαινε !! Επίσης το Chill out Zone και το Party Zone του τότετενες, ήταν η μόνη διέξοδος για να "δεί" κανείς ηλεκτρονική μουσική. Τώρα είναι μιά μάπα και μιση και βάζουν την κάθε φλωριά του πλανήτη 24 ώρες το 24ωρο (και παλιά παιζανε φλωριές, αλλα τουλάχιστον σε μερικές εκπομπές ήξερες ότι θα την γλύτωνες για λίγο)
 
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΜΤV!

1.Aραγε θυμαται καποιος απο τους παλαιοτερους τον steve blame;

O παρουσιαστης του mtv στα τελη του 80 αρχες 90.

Τακτικος φιλος της ελλαδας και θαμων της καλοκαιρινης μυκονου εκεινα τα χρονια ο steve,ενας απο τους εμβληματικους vdj's του αυθεντικου mtv ευρωπης.

Eπισης στην ιστορια εμεινε το καναλι για τα οπτικοακουστικα σηματα που παρεμβαλλοντο στο προγραμμα και εκαναν μεγαλη εντυπωση τοτε (τελη 80) για τα γραφικα σχεδια υπολογιστων που χρησιμοποιουσαν.

Μια αλλη παρουσιαστρια εκεινης της εποχης ηταν η γλυκια (και προσωπικη μου συμπαθεια τοτε) Kristiane Backer.

Η κριστιανε εγινε μετεπειτα μουσουλμανα ,αφου εκανε στροφη 180 μοιρων απο την ποπ στη σουφι μουσικη του ισλαμ και τον κοσμο εκεινο,που προφανως της εκανε μεγαλη εντυπωση ωστε να αρνηθει τον δικο της πολιτισμο!!!Αβυσσος η ψυχη...

Η κριστιανε σημερα σε ενα βιντεο εδω

Και απο το 1991 στα χρονια του mtv

http://tinypic.com/player.php?v=hs3t03&s=3

Περισσοτερα βιντεο ρετρο απο το καναλι εδω

http://www2.tv-ark.org.uk/otherchannels/mtveurope.html

2.H πτωση λοιπον του mtv αρχιζει απο το 1996 που ξεκινα η ψηφιακη δορυφορικη μεταδοση.

Τοτε συμβαινουν δυο πραγματα:η ψηφιακη μεταδοση επιτρεπει οικονομικα-τεχνικα την λειτουργικη και γεωγραφικη διαφοροποιηση του προγραμματος,ενω ταυτοχρονα η μητρικη εταιρια στα επομενα χρονια θα περασει στον ελεγχο της viacom,του κολοσσου των μμε.H viacom θα εφαρμοσει τις πατεντες του εταιρικου μαρκετινγκ στο mtv.

Xαμηλωμα των γκρουπ ηλικιακης εστιασης σε εφηβους,εξειδικευμενα καναλια αναλογα την περιοχη,την ηλικια και τα μουσικα ειδη,βασικο δικτυο καναλιων προσαρμοσμενο σε παραγωγες κοινωνικου ελεγχου της σκεψης και ασκησης πιεσης στον καταναλωτη για συγκεκριμενο τροπο ζωης (προγραμματα ριαλιτι σχεδιασμενα απο κοινωνικους ψυχολογους και διαφημιστες να ασκουν καταναλωτικη πιεση στους θεατες,εκπομπες για ειδικευμενα καταναλωτικα γκρουπ κτλ.)

Ετσι λοιπον το mtv πρωτα στις ΗΠΑ εσπασε σε θεματικα,ενω το βασικο δικτυο επαψε να ειναι μουσικο.Καπως ετσι εγινε και στα καναλια στις αλλες ηπειρους ως ενα βαθμο.Αν κανεις παρακολουθησει το αμερικανικο mtv θα δει ενα αλλο δικτυο πια.

Κανω δε μια τελευταια επισημανση.Ουσιαστικα το mtv ευρωπης ,το παλαιο ,δεν ηταν παρα το αγγλικο σε διεθνη-ευρωπαικη διανομη.Το ιδιο ακριβως συμβαινει μεχρι σημερα με το cnn και το cnbc.
 
Εξαιρετικες πληροφοριες!

Να βαλω και καμια φωτο..

Ο Steve Blame με την Πωλινα το 1990

polina_steve_blame.jpg
 
Πίσω
Μπλουζα