Χάρολντ Λλόυντ [Harold Lloyd]

Rinus Cesar

RetroNuts!
Joined
22 Ιουν 2009
Μηνύματα
1.417
Αντιδράσεις
276
Μέεεγας Αμερικάνος κωμικός .... απίθανος, καταπληκτικός .... με τα χαρακτηριστικά γυαλάκια του και το καπελάκι του ... με το, πολλές φορές, γεμάτο με ξεκαρδιστική αφέλεια και αμηχανία ύφος του .... εκπρόσωπος εκείνης της "παλιάς Αμερικής" του μεσοπολέμου, που εξελισσόταν ραγδαία κι αυτός ο γλυκύτατος, αφελής και γκαφατζής γυαλάκιας .... έτρεχε να την προλάβει, πολλές φορές κυνηγημένος από [ορατούς κι αόρατους] αντιπάλους, ακόμη και .... από τον ίδιο το χρόνο [!!!], όπως συμβαίνει στην παρακάτω φωτογραφία που εδώ και πολλά χρόνια αποτελεί σήμα - κατατεθέν του [και θα αποτελεί για πολύυυ καιρό ακόμη] .....

Λοιπόν, στο θέμα μας ... λίγο πριν τα μέσα των 80ς, το Κρατικό Κανάλι έδειχνε - νομίζω τα απογεύματα της Παρασκευής - τις ταινίες του Harold Lloyd σε ημίωρες εκπομπές !!! "Μα καλά, πώς συνέβαινε αυτό, ταινίες μιάμισης ώρας ή δίωρες να χωρέσουν σε μισή ώρα" ??? θα με ρωτήσετε ευλόγως !!! Λοιπόν, σε αυτήν την σειρά συνέβαινε το εξής : α/ από τις ταινίες είχαν γίνει "περικοπές" και είχαν επιλεγεί τα "βασικά σημεία" τους [εννοείται, τα πιο ξεκαρδιστικά], κι έτσι είχαν μετατραπεί σε "ημίωρες ταινίες" για τις ανάγκες της εν λόγω σειράς, β/ κάποιες ταινίες είχαν "τεμαχισθεί" και προβλήθηκαν σε δύο ή τρία επεισόδια !!!

Πάντως, οι παλιές βουβές ταινίες αυτού του καταπληκτικού κωμικού προβάλλονταν στην εν λόγω σειρά με .... "μεταγενέστερες παρεμβάσεις" : Με αφήγηση !!! Πράγματι, την ώρα που βλέπαμε τις σκηνές από τις ταινίες, μια φωνή αφηγούταν, με τον γνωστό αμερικάνικο τρόπο, τα "τεκταινόμενα" και εμείς ... διαβάζαμε στους υπότιτλους αυτά που έλεγε !!! Έτσι θυμάμαι τα εξής : σε κάποια ταινία τους μπελάδες προκάλεσε ένα καβούρι που, αν δεν απατώμαι, από τον πάγκο του πωλητή της ψαραγοράς τρύπωσε στο σακάκι του Ηarold !!! Στην αρχή της ταινίας τα προβλήματα τα προκάλεσε ένα άλλο καβούρι, από τον ίδιο πάγκο της ψαραγοράς !!! Εκεί ο αφηγητής εξήγησε : "αυτός ο κάβουρας είναι ... ο κομπάρσος της ιστορίας, ο πρωταγωνιστής δεν εμφανίσθηκε ακόμα" !!! Σε κάποια άλλη ταινία ο αφηγητής διηγήθηκε μια κάπως μπερδεμένη ιστορία, σχετιζόμενη με την ταινία, και στο τέλος είπε : "καταλάβατε τίποτα ??? εγώ όχι" !!!! Επίσης, κάποια άλλη αφήγησή του την τέλειωσε με την ατάκα : "τα προσέξατε όσα είπα ??? Γιατί θα αργότερα θα σάς κάνω ερωτήσεις" !!!!

Τέλος, θυμάμαι την έναρξη και το τέλος των επεισοδίων της εν λόγω σειράς : έδειχνε μια παλιά ασπρόμαυρη φωτογραφία με τον Harold να κοιμάται πλάι πλάι με μια κοπέλα, σαν κι αυτές που βλέπαμε στις παλιές ταινίες !!! Τη δε μελωδία από το εύθυμο τραγουδάκι, που ακούγαμε την ώρα που βλέπαμε αυτήν την παλιά φωτογραφία, το θυμάμαι ακόμη [και καμιά φορά ... τη σιγο-σφυρίζω] !!!!

Τον Harold Lloyd τον έμαθα με αφορμή αυτή τη σειρά [μέχρι τότε δεν τον ήξερα] !!! Έγινε, όμως, αμέσως ένας απ' τους αγαπημένους μου ηθοποιούς και ... περίμενα πώς και πώς να έρθει το απογευματάκι της Παρασκευής [???] για να δω το επόμενο επεισόδιο της σειράς !!! Όταν, όμως, κάποια στιγμή η Κρατική Τηλεόραση προέβαλε, κάποιο μεσημεράκι Κυριακής, μια πλήρη ταινία με πρωταγωνιστή τον Harold, η χαρά μου δεν περιγραφόταν !!! Άλλωστε, χάρις σε αυτή τη σειρά ήμουν προετοιμασμένος για το "τι και ποιον θα δω" .....

Harold_Lloyd.13105613_std.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
υπαρχει καποιο video στο youtube για να τον δουμε κι εμεις αυτον τον κωμικο;
 
Φυσικά και υπάρχει...

Το συγκεκριμένο επεισόδιο που δείχνει η φωτογραφία είναι άπαιχτο, ειδικά για όποιον έχει υψοφοβία!!!

 
Λοιπόν, με χαρά ανακάλυψα ότι στο YouTube υπάρχουν βιντεάκια με αποσπάσματα από τη σειρά για την οποία άνοιξα τόπικ !!! Η σειρά λέγεται "Harold Lloyd's World Of Comedy" και, όπως βλέπουμε στην έναρξή της, είναι του 1974 [στην "δική μας" Κρατική Τηλεόραση προβλήθηκε περί το 1982/1983] !!!

Ενδεικτικά, να ένα βιντεάκι :


Με μεγάλη χαρά και συγκίνηση άκουσα μετά από πολλάααα χρόνια το τραγουδάκι της εισαγωγής της [που εκείνη την εποχή πολύ μού άρεσε] αλλά και την .... "γεμάτη αμερικανιά" αφήγηση του επεισοδίου !!!!!!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
DINO ευχαριστω για το βιντεο,πρωτη φορα βλεπω αυτον τον κωμικο
 
Να'σαι καλά katerinak...

Θα πρέπει να είσαι πιο νέα από εμάς τους δεινόσαυρους! :D

Harold Lloyd, Buster Keaton, Χονδρός Λιγνός , ήταν όλοι μέρος της παιδικής μας ψυχαγωγίας!
 
@ Rinus, μπράβο

Μας γύρισες πολλά χρόνια πίσω (για καλό το λέω) :) . Αναρωτιέμαι μήπως το θρεντ αυτό είναι μία καλή αφορμή να κάναμε μία δημοσκόπηση για τους ήρωες του βωβού κινηματογράφου που βλέπαμε μικροί στις σούπερ μηχανές προβολής οικιακού κινηματογράφου αλλά και στην τηλεόραση; Ενδεικτικά αναφέρω: Lorel & Hardy, C. Chaplin, H. Lloyd, Marx Brothers....ποιόν ξεχνάω???

Ουπς, πόσταρα μετά τον Dino .... προσθέτω και τον Buster Keaton
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ουπς! Και εγώ ξέχασα τον τεράστιο Chaplin!!! :frypan:
 
Buster Keaton,Charly Chaplin και χονδρο λιγνο τα εδειχνε και αργοτερα στην τηλεοραση.Ειδικα τον πρωτο τοv θυμαμαι απο μια εκπομπη (στην κρατικη τηλεοραση μαλλον κατα τη διαρκεια της παιδικης ζωνης) που εδειχνε πώς γυριζονταν τοτε αυτες οι ταινιες.Οσο για το χονδρο λιγνο εχουν γυριστει και επεισοδια με κινουμενα σχεδια :)
 
Θυμάμαι κι εγώ την εκπομπή που λέει ο Rinus. Βέβαια, τότε ο Λόιντ δεν μου άρεσε όσο άλλοι αστέρες της εποχής του, όπως οι Χοντρός-Λιγνός ή ο Τσάπλιν, αλλά επειδή σχετικά πρόσφατα πέτυχα το Safety Last, ψήνομαι να αγοράσω το box set Που κυκλοφορεί σε DVD με τα άπαντά του.
 
Δυνατοτερη αναμνηση που εχω σε σχεση με τον Harold Lloyd (ή σκετο Χαρολντ οπως νομιζω οτι αναγραφοταν στο προγραμμα) ηταν ενα Κυριακατικο μεσημερι, πιτσιρικας, ειχε κανει ενα ελαφρυ σεισμο και ημασταν ολη στη τσιτα (να εκδραμουμε για παρκο μερια ή να κατσουμε σπιτι?). Την ιδια στιγμη εδειχνε τον Λλουντ να κανει τα υψοφοβικα του στο Safety Last!

Ευφυεστατα stands, εξαιρετικος κωμικος. Δεν βαριεμαι ποτε να παρακολουθω το συγκεκριμενο ταινιακι...
 
Πωπω, δεν ξερω ποσο απο αυτα ειναι πραγματικα, αλλα ο τυπος πρεπει να ειχε τρελλα μπρατσα!

Πρεπει να αναφερθει και οτι τις σκηνες αυτες τις εκανε ενω του ελειπαν ο αντιχειρας και ο δεικτης του δεξιου χεριου: ειχε ακρωτηριαστει απο ενα ατυχημα
 
Πίσω
Μπλουζα