Χάρρυ Κλυνν και πάσης Ελλάδος (1988)

retro98

Retro Member
Joined
2 Ιουλ 2024
Μηνύματα
106
Αντιδράσεις
161
Αυτή η ταινία στην πραγματικότητα δεν ήταν ακριβώς ταινία, αλλά μία κινηματογραφημένη επιθεώρηση του Χάρρυ Κλυνν που δεν είναι και τόσο γνωστή όσο οι άλλες 3 ταινίες του (Made in Greece, Αλαλούμ, Εις Μνήμην). Η επιθεώρηση αυτή κυκλοφόρησε για το ευρύ κοινό μόνο σε βιντεοκασσέτες, και δεν έγινε ποτέ σε θέατρο με παρουσία κοινού. Μπορεί να μην είναι τόσο γνωστή, αλλά σίγουρα είναι πολύ retro και σπάνια! Υπάρχουν κάποια χαρακτηριστικά σκετσάκια σε αυτήν την ταινία-επιθεώρηση (π.χ. Μήτσος από τα Λεχαινά, Βασίλης στο εστιατόριο κ.α.). Αλήθεια, Είχε αγοράσει κάποιος από εσάς την βιντεοκασσέτα όταν κυκλοφόρησε? Πείτε μου εντυπώσεις, όσοι έχετε δει την ταινία!

Παραθέτω και το εξώφυλλο της βιντεοκασσέτας:

Χάρρυ Κλυνν και πάσης Ελλάδος (1988) ‒ Greek-Movies
 
Υ.Γ. έφτιαξα από λάθος το thread στην κατηγορία ''Ξένο σινεμά''

Ενημέρωσα και σύντομα θα γίνει απο την διαχειριστική ομάδα η μεταφορά του thread στην σωστή κατηγορία! :)
 
Ο τίτλος είναι ελαφρώς παραλλαγμένος από την σερενάτα

Όντως! Ας θυμηθούμε πως παλαιότερα είχε κάνει και ο ίδιος το πρώτο διαφημιστικό της σερενάτας το 1983 αλλά είχε γράψει και το
λεύκωμα ''Αλαλούμ και πάσης Ελλάδος''. Γενικώς το ''και πάσης Ελλάδος'' ήταν χαρακτηριστική φράση του Χάρρυ Κλυνν. Επίσης στην διαφήμιση του 1987 την φωνή ''άμα λάχει να 'ουμ'' στο τέλος δεν την κάνει ο ίδιος, μόνο η ατάκα παρέμεινε.
 
Πίσω
Μπλουζα