Χαλίκια σε καφέ παντόφλες

exetlaios

Retro PaTRi@RcH
Joined
17 Mαϊ 2006
Μηνύματα
4.460
Αντιδράσεις
1.034
Καλησπέρα σε παλιούς και καινούργιους ρετρομανιακους. Μια απίστευτη απορία που ταλανίζει εσχάτως τη σκέψη μου, με κάνει να σπάσω την πολυετή σιγή μου και να αναμοχλευσω σφαλισμένες μνήμες.
Θυμάστε τις παλιές κλασσικές καφέ αντρικές παντόφλες; Στο πίσω και κάτω μέρος, είχαν ένα 'πέταλο' το οποίο ήταν διάτρητο. Με αποτέλεσμα συχνά πυκνά στις τρύπες αυτές να σφηνώνουν μικρά χαλίκια.
Για κάποιο περίεργο λόγο, καμία παντόφλα δε θυμάμαι να ήταν άνευ χαλικιων. Αλλά και καμία πλήρης χαλικιων. Όλες όσες θυμάμαι, είχαν 2-4 χαλίκια.
Σαν ένας άγραφος συμπαντικος 'αλγόριθμος' να ρύθμιζε αθέατα την εντροπία του συστήματος των 80ς παντοφλων.
Ήθελα να ρωτήσω αν και εσείς έχετε παρόμοιες αναμνήσεις...
 
Θυμάμαι είχαμε στο χωριό τέτοιες παντόφλες. Εννοείται όλο και κάτι θα σφήνωνε. Παντόφλα χωρίς χαλίκι είναι ιεροσυλία...:fafoutis:
 
Τετοιες παντοφλες εχουν ακομα και σημερα ολοι οι μπαρμπαδες στο χωριο που τους βλεπω καθε μερα και ειδικα απο δω και περα που θα ανοιξει ο καιρος.Τετοιες παντοφλες ομως ειχα και γω καθως μας της εδωσε μαζι με της παραλαγες και ολα τα υπολοιπα ο τιμημενος ελληνικος στρατος οταν παρουσιαστηκα ΚΕΤΘ Αυλωνα.Ειδικα στην μοναδα στον εβρο που εξω απο την ιλη ειχαμε αριστερα και δεξια παρτερια γεματα χαλικια οπως και μπροστα στην εισοδο οποτε με τα χαλικια που μαζευοντουσαν μεσα στο θαλαμο μπορουσες να χτισεις ολοκληρη οικοδομη.

Αυτες οι παντοφλες ομως ειχαν μεγαλη χρησιμοτητα για μενα στο χωριο και ηταν πολυ ισχυρο οπλο στα χερια οποιου πιτσιρικα της ειχε.Παιζαμε ενα παιχνιδι που το ειχαμε ονομασει παντοφλιες και ηταν κρυφτο στην ουσια αλλα με διαφορετικη καταληξη.Ημασταν χωρισμενοι σε ομαδες και οι μια ομαδα κρυβοταν οπου ηθελε ο καθενας στην περιοχη που ειχαμε ορισει και οταν η ομαδα που τους εψαχνε εβρισκε καποιον κρυμμενο αυτος ειχε την δυνατοτητα να τρεξει για να ξεφυγει και να κρυφτει ξανα ομως οι διωκτες του ειχαν στα χερια το οπλο τους το οποιο ηταν οι παντοφλες οποτε αν καποιος τον κοπανουσε με την παντοφλα σε οποιοδηποτε σημειο του σωματος αυτοματα εβγαινε απο το παιχνιδι και το παιχνιδι τελειωνε οταν ολοι οι κρυμμενοι εβγαιναν εκτος παιχνιδιου.Οι παντοφλες αυτες ηταν οι καλυτερες γιατι ειχαν βαρος και γιαυτο και ηταν ευθυβολες ασε που προκαλουσαν και μεγαλυτερο πονο στον αντιπαλο.Φυσικα οι πατουσες μας ηταν παντα χαντακωμενες γιατι δεν φορουσαμε στα ποδια της παντοφλες αλλα στα χερια για να εχουμε ετοιμο το οπλο οταν βρισκαμε καποιον.

Α ρε αγαπημενες παντοφλιες πολυ θα ηθελα να επαιζα και σημερα ετσι ενα γυρο :headbangdude: :headbangdude: :headbangdude: :headbangdude: :headbangdude: :headbangdude: :headbangdude:
 
Το αινιγματικό εδώ και δεκαετίες με τις καφέ σαγιονάρες είναι που εξυπηρετούν οι τρύπες που πιάνουν χαλίκια
 
Πέραν του τοπολογικού μυστηρίου, οι παντόφλες αυτές ήταν πολύ άνετες! Θυμάμαι στο στρατό περίμενα πως και πως την ώρα που θα βγάλω τις αρβύλες και θα φορέσω τις OLUMPOS! Ένιωθα σαν τον Αir Jordan!
 
Μόλις πρίν λίγο πέρασα απο κάτι στενά στο Πειραιά και είχε λαϊκή αγορά, ως συνήθως είχε και πάγκους με ρούχα, κάλτσες και...Παντόφλες σαν και αυτές που μιλάμε εδώ! :D
 
Πίσω
Μπλουζα