Χειρότερες ταινίες εμπνευσμένες από βιντεοπαιχνίδια

Με τη σειρά έχουμε Super Mario Bros, Double Dragon, Mortal Kombat μετά το 2ο sequel.
 
Νομίζω όλες πλην του Tomb Raider και του 1ου Resident Evil αλλά είναι εκτός των ορίων του φόρουμ... οπότε ΟΛΕΣ! :p
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Mια γρήγορη κριτική για όσες ταινίες έχω δει βασισμένες σε video games κι εντυπώσεις για ταινίες που δεν έχω δει αλλά δεν πρόκειται να δω για ευνόητους λόγους:

TAINIEΣ ΠΟΥ 'ΧΩ ΔΕΙ:

- Street Fighter

Πότε την είδα: Όταν πήγαινα δημοτικό

Που την είδα: Σε βιντεοκασέτα

Εντυπώσεις: Πανάθλια και καμία σχέση με το video game. Το μόνο πράγμα που έσωσε την κατάσταση ήταν η ερμηνεία του αξέχαστου Raul Julia ως M.Bison που έπαιξε στην ταινία μόνο και μόνο για χατήρι των παιδιών του που ήταν φανατικοί οπαδοί του Street Fighter. Κι αυτό ήταν το δώρο του προς τα παιδιά πριν πεθάνει (η ερμηνεία του αυτή ήταν κι η τελευταία δυστυχώς).

- Mortal Kombat

Πότε την είδα: Όταν πήγαινα δημοτικό

Που την είδα: Στους κινηματογράφους με τους φίλους μου

Εντυπώσεις: Αρκετά παιδική συγκριτικά με το παιχνίδι και με ψιλο-άθλιες μάχες αλλά τουλάχιστον ήταν αρκετά πιστή ως μεταφορά. Το soundtrack του δε από τα καλύτερα που 'χω ακούσει για ταινία. Μάλιστα ένα από τα τραγούδια του ήταν και τεράστια επιτυχία στο ραδιόφωνο και στα clubs. Eπίσης ο Christopher Lambert (γνωστός από τον ρόλο του στο Highlander ως Connor MacLeod) έδωσε ρέστα.

Mortal Kombat: Annihilation

Πότε την είδα: Όταν πήγαινα γυμνάσιο

Που την είδα: Σε βιντεοκασέτα (ευτυχώς)

Εντυπώσεις: Πως ήταν η πρώτη ταινία Mortal Kombat; Αυτή εδώ καμία σχέση. Τελείως πανάθλια κι τρισελεεινή. Ούτε καν μπήκαν στον κόπο να κρατήσουν τους ηθοποιούς από την πρώτη ταινία (μ' εξαίρεση τον Lui Kang και την Sonya). Το δε αποκορύφωμα ήταν η τελική μάχη που είναι από τις χειρότερες που 'χω δει σε ταινία και με 3D γραφικά τελευταίας διαλογής.

Double Dragon

Πότε την είδα: Όταν πήγαινα δημοτικό

Που την είδα: Σε βιντεοκάσετα. Ούτε καν ήξερα την ύπαρξη της εν λόγω ταινίας, από σπόντα την ανακάλυψα στο video club.

Eντυπώσεις: Καμία σχέση με το παιχνίδι αλλά υπάρχουν και χειρότερα. Το μόνο καλό είναι το fighting game που βγήκε που βγήκε βασισμένο στην ταινία για Neo Geo και το έφτιαξε η ίδια η Technos Japan, η εταιρεία που δημιούργησε το Double Dragon. Όλος παραδόξως το παιχνίδι είναι πολύ καλό (από τα αγαπημένα μου fighting games) κι έχει αρκετούς νέους χαρακτήρες που δεν ήταν στην ταινία.

Resident Evil

Πότε την είδα: Στο λύκειο αν θυμάμαι καλά

Που την είδα: Σε βιντεοκασέτα

Εντυπώσεις: Για τότε που την είχα δει μου άρεσε αρκετά. Μιλάω για την πρώτη ταινία φυσικά, οι επόμενες έχω ακούσει ότι είναι πανάθλιες.

Tekken

Πότε την είδα: Πριν λίγα χρόνια όταν πρωτοβγήκε σε dvd και bluray

Που την είδα: Σε PS3 με προτζέκτορα σε ταράτσα (σε φάση καλοκαιρινό σινεμαδάκι) με την παρέα

Εντυπώσεις: Πανάθλια. Κρίμα, από το trailer φαινόταν καλύτερη.

Super Mario

Πότε την είδα: Όταν πήγαινα γυμνάσιο

Που την είδα: Στην τηλεόραση

Εντυπώσεις: Kαμία σχέση με το παιχνίδι. Αν κι εδώ που τα λέμε τι σόι ταινία να έκανες μ' ένα παιχνίδι που ένας ιταλός υδραυλικός χοροπηδά πάνω σε χελώνες και μανιταροειδής τέρατα και σώζει μια πριγκήπισα από ένα σαυροειδής βασιλιά; Τουλάχιστον θα μπορούσαν να είναι λίιιιιιιιιγο πιο πιστό. Για παράδειγμα να επέλεγαν την πριγκήπισσα Toadstool (έτσι λέγανε την πριγκήπισσα Peach τότε σε Αμερική κι Ευρώπη) αντί για την Daisy (που ήταν μονάχα στο Super Mario Land), να είχαν τον Mario να έσωζε την πριγκήπισσα κι όχι ο Luigi, ο Koopa κι ο Yoshi (έτσι τον λέγανε τον Bowser στα αμερικάνικα cartoons) να ήταν πιο πιστός σχεδιαστικά...

TAINIEΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΩ ΔΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΔΩ ΠΟΤΕ OYTE ME ΣΦΑΙΡΕΣ

Κing of Fighters

Aπό το trailer και μόνο φαινόταν πόσο απαίσια μεταφορά ήταν. Ο Terry Bogard ως πράκτορας του CIA; O Rugal μελαχρινός και χωρίς μουστάκι; O Iori που μόνο Iori δεν ήταν; Για την δε Mai κάνανε την πιο αποτυχημένη επιλογή. Τόσες κοπέλες έχουμε δει που έχουν κάνει καταπληκτικό Mai cosplay, δεν μπορούσαν να βρουν μια τέτοια ηθοποιό; Τόοοοοοοοοοοσο δύσκολο ήταν; ΑΙΣΧΟΣ!

Dead or Alive

Aπό το trailer φαινόταν ότι ήταν μια άθλια ταινία σε στυλ Charlie's Angels (το remake, όχι την παλιά σειρά). Και βλέποντας το review της ταινία από τον Spoony One είδα το πόσο δίκιο είχα. Αν και ο Spoony είπε την υπέρτατη κοτσάνα ότι η ταινία είναι πιστή στο παιχνίδι έχοντας ως βάση το Dead or Alive Xtreme Beach Volleyball. Aπό εκεί φαίνεται πόσο άσχετος είναι ο Spoony.

Alone in the Dark

Aν και δεν είχα ποτέ σκοπό να δω την ταινία, είδα review του από τον Nostalgia Critic. Παίζει να είναι η χειρότερη ταινία βασισμένη σε video game. Aλλά θα μου πείτε, σάμπως έχει κάνει καμιά καλή ταινία ο Uwe Boll;

The House of the Dead

Είμαι φανατικός οπαδός της σειράς και ανακαλύπτω την υπάρξη της ταινία στο video club. "Ωπά; Tαινία βασισμένη στο House of the Dead;". Όταν όμως διάβασα την περιγραφή της ταινίας την ξανάβαλα στην θέση της και συνέχισα την βόλτα μου στο video club. Δεν μπήκα ποτέ στον κόπο να δω trailer του, ειδάλλως θα έβλεπα και με τα ματάκια μου πόσο άθλιο είναι και θα έπαιρνα το πρώτο αεροπλάνο για να πήγαινα στο σπίτι του Uwe Boll για να του 'βαζα βόμβα.

Street Fighter: The Legend of Chun-Li

Ήταν που ήταν η πρώτη ταινία Street Fighter απαίσια, εδώ κατάφεραν να το κάνουν ακόμα πιο απαίσιο. Μόνο και μόνο που επέλεξαν μια καναδέζα ηθοποιό να υποδυθεί την Chun Li που είναι κινέζα μαρτυρά ότι οι παραγωγοί της ταινίας απλά δεν νοιάστηκαν.

Όσο αφορά τον Uwe Boll αρκετές εταιρείες και δημιουργοί video games τον έχουν βάλει στην μαύρη λίστα μόνο και μόνο που τόλμησε να δηλώσει δημόσια ότι σκέφτηκε να βγάλει ταινίες βασισμένες στα παιχνίδια τους χωρίς να τους ρωτήσει.

http://www.joystiq.com/2006/02/03/kojima-on-uwe-boll-its-impossible/

http://www.1up.com/news/uwe-boll-denied-wow-movie'>http://www.1up.com/news/uwe-boll-denied-wow-movie

Eπίσης αξίζει να διαβάσετε αυτό το παλιό άρθρο από τον Seanbaby για τον Uwe Boll:

http://www.1up.com/news/uwe-boll-denied-wow-movie
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Δυστυχώς, η Σούπερ "Αηδία" Μάριο Πίσω (το αντίθετο του Μπρος) του 1993.

1681195854-Super-Mario-Bros..jpg
Την είδα στην τηλεόραση με φίλους και δεν πίστευα στα μάτια μου. Τραυματική εμπειρία!

Θα γράψω και για τις υπόλοιπες που έχω δει — στην τηλεόραση φυσικά, γιατί θα έκλαιγα και τα λεφτά μου:

street fighter.jpg
Οι πρώτες ταινίες των Street Fighter και Mortal Kombat, όχι ότι είναι καλές, ψιλοβλέπονται!
mortal kombat.jpg

Το ΜΚ2 όχι...
mk2.jpg

Το Double Dragon ανήκει στην κατηγορία χάλια.
double dragon.jpg

Δεν άντεξα να δω ολόκληρες τις δύο πρώτες Tomb Raider.
tr1.jpg

Αγνοώ αν υπάρχει και τρίτη...
tr2.jpg

Πρόσφατα είδα λόγω κορωνοϊού την Dead or Alive. Φαντάζομαι είναι και αυτό σύμπτωμα της ασθένειας. Επέζησα όμως.
doa.jpg

Στην περίπτωση που έχει προβληθεί στην τηλεόραση η House of the Dead μπορεί και να την έχω δει.
house of the dead shooting.jpg
Θυμάμαι κάτι πλάνα με πυροβολισμούς, δεν ξέρω αν πρόκειται γι' αυτήν την ταινία, γι' αυτό και είναι στα σχέδιά μου να την (ξανα)δω. Γελοία ταινία!

Γενικά, στην κατηγορία «χειρότερες» εμπίπτουν και οι υπόλοιπες, οπότε όποια και να δεις... Την πάτησες!
 
Πίσω
Μπλουζα