Rinus Cesar
RetroNuts!
- Αντιδράσεις
- 322
Ο τραγουδοποιός Χρήστος Γιαννόπουλος είχε βγάλει το έτος 1985 ένα καταπληκτικό ντεμπούτο, το "Όταν σβήνει η οθόνη" !!! Ο δίσκος εκινείτο στο ύφος της ροκ, της μπαλάντας κλπ, αλλά, τελικά, αυτό που "επικρατούσε" ήταν το προσωπικό ύφος του τραγουδοποιού !!! Όλα τα τραγούδια του δίσκου είναι από "αξιοπρεπέστατα" μέχρι "πολύ - πολύ όμορφα" και περιγράφουν με έναν πολύ γλυκό τρόπο, και με μια "υποφώσκουσα παιδικότητα" την καθημερινότητά μας, χωρίς να κλαψουρίζουν [αν και μια "υποδόρια μελαγχολία" είναι διάχυτη σε όλο τον δίσκο] !!! Επίσης, σε πολλά τραγούδια είναι έντονος και ο κοινωνικός προβληματισμός, η "διάθεση φυγής", η σκωπτική διάθεση κλπ κλπ ....
Πολλά από τα τραγούδια αυτού του δίσκου ακούσθηκαν στο ραδιόφωνο και αγαπήθηκαν .... Επίσης, εμείς που ξέρουμε να "γρατζουνάμε" μουσικά όργανα μάθαμε να παίζουμε κάποια από αυτά, προκειμένου να τα "εντάξουμε" στο ρεπερτόριό μας για τις καλοκαιρινές βραδυές που μαζευόμασταν στις παραλίες γύρω από φωτιά και αγκαλιά με μουσικά όργανα !!!
Μερικά τραγούδια από το έξοχο "Όταν σβήνει η οθόνη" [με μεγάλη έκπληξη διαπιστώνω ότι στο YouTube τραγούδια] :
- Το ομώνυμο [μια ουσιώδης και πολύ τρυφερή περιγραφή της καθημερινότητάς μας στη μεγαλούπολη ... προσωπικά, μού φέρνει στο μυαλό μου εικόνες από τα παλιά θερινά σινεμαδάκια στη γειτονιά μου, που δεν υπάρχουν πια, εικόνες από παρεούλες στα μπαράκια της Βεντήρη κάποιο καλοκαιρινό βράδυ στα τέλη των 80ς κλπ κλπ ] :
Θα είναι χαρά μου να διαβάσω και την άποψή σας σχετικά με τον εν λόγω τραγουδοποιό ....
Πολλά από τα τραγούδια αυτού του δίσκου ακούσθηκαν στο ραδιόφωνο και αγαπήθηκαν .... Επίσης, εμείς που ξέρουμε να "γρατζουνάμε" μουσικά όργανα μάθαμε να παίζουμε κάποια από αυτά, προκειμένου να τα "εντάξουμε" στο ρεπερτόριό μας για τις καλοκαιρινές βραδυές που μαζευόμασταν στις παραλίες γύρω από φωτιά και αγκαλιά με μουσικά όργανα !!!
Μερικά τραγούδια από το έξοχο "Όταν σβήνει η οθόνη" [με μεγάλη έκπληξη διαπιστώνω ότι στο YouTube τραγούδια] :
- Το ομώνυμο [μια ουσιώδης και πολύ τρυφερή περιγραφή της καθημερινότητάς μας στη μεγαλούπολη ... προσωπικά, μού φέρνει στο μυαλό μου εικόνες από τα παλιά θερινά σινεμαδάκια στη γειτονιά μου, που δεν υπάρχουν πια, εικόνες από παρεούλες στα μπαράκια της Βεντήρη κάποιο καλοκαιρινό βράδυ στα τέλη των 80ς κλπ κλπ ] :
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή: